Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ- Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι σοβαρή και επιφυλακτική, επίσης δυνατή και αξιοπρεπής. Κερδίζει και διατηρεί τον σεβασμό των άλλων. Ξέρει τι ζητά και το ψάχνει επίμονα, χωρίς ποτέ να αλλάξει γνώμη ή μέθοδο. Στόχοι της είναι η ασφάλεια, η εξουσία, ο σεβασμός και η θέση. ,δεν την ενδιαφέρει με ποιον τρόπο θα τα αποκτήσει. ,Μπορεί να κάνει οποιοδήποτε επάγγελμα, να είναι δασκάλα, διευθύντρια, σύζυγος, επιστήμων ή να έχει σουβλατζίδικο στο κέντρο της πόλης. Οποιαδήποτε και αν είναι η αφετηρία θα φτάσει τους στόχους της. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Αιγόκερως δουλεύει σκληρά για να δημιουργήσει ,καριέρα. Θα διαλέξει μια δουλειά με πολύ καλές προοπτικές και θα επιδιώξει να καταλάβει μια όσο γίνεται πιο ψηλή θέση. Παρ’όλα αυτά δεν βάζει το γάμο της σε δεύτερη μοίρα. Ψάχνει έναν άντρα με μέλλον, για τον οποίο θα νιώθει υπερηφάνεια και εκτίμηση. Θεωρεί το γάμο πολύ σημαντική υπόθεση και θα διαλέξει με μεγάλη σχολαστικότητα τον σύντροφο της ζωής της.  Όταν βρει τον  κατάλληλο, και υπάρχει σοβαρός λόγος, θα εγκαταλείψει την καριέρα της και θα τον βοηθήσει να επιτύχει.

 

Κανένα εμπόδιο δεν θα αναχαιτίσει το πείσμα και τις προσπάθειές της, όταν ξέρει πως το αξίζετε. Αν όμως δεν υπάρχει αρκετή οικονομική ασφάλεια θα συνεχίσει να εργάζεται και δεν θα κουραστεί ποτέ. 'Ένα σημαντικό προτέρημα αυτής της γυναίκας είναι φυσική της ανατροφή και η χάρη στους τρόπους της. '0ποια και αν είναι η καταγωγή της, δίνει την εντύπωση πως ανήκει στην πιο αριστοκρατική οικογένεια της πόλης. Οι τρόποι της είναι άμεμπτοι και παρόλο που δεν είναι ο τύπος της κλασικής καλλονής είναι σχεδόν πάντα ελκυστική. Παρόλα αυτά δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση και θα χρειαστεί να της λέτε συχνά πως είναι όμορφη για να πάρει θάρρος. Επίσης φαίνεται να είναι βολική και σταθερή συναισθηματικά απ’ότι είναι πραγματικά. Μοιάζει τόσο ήρεμη και ψυχρή που νομίζεται πως είναι πολύ σταθερή. Να θυμάστε πως ανήκει στα παρορμητικά ζώδια και οι διαθέσεις της αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ο Κρόνος της χαρίζει πολλές μελαγχολικές στιγμές, με μεγάλη διάρκεια. Αν νιώσει πως δεν την σέβονται ή δεν της φέρονται καλά, θα σκυθρωπιάσει, και αυτό ίσως κρατήσει πολύ. Αυτό συμβαίνει γιατί η απαισιοδοξία και η κατάθλιψη την κάνουν να φοβάται για το μέλλον και να ανησυχεί διαρκώς. Επίσης φοβάται διαρκώς μήπως δεν έκανε κάτι σωστό ή μήπως είναι ανεπιθύμητη.       

Καλό θα ήταν να μην την πειράζετε, γιατί νιώθει τόσο αβέβαιη ώστε να τα παίρνει όλα στα σοβαρά. Δώστε τη να καταλάβει πως την εγκρίνετε και την παραδέχεστε Θέλει να νιώθει πως την εκτιμούν και αναγνωρίζουν τη πραγματική της αξία. Θα καταλάβει όμως οπωσδήποτε. τα ψεύτικα κομπλιμέντα. Η Αιγόκερως φοβάται να εκδηλώσει τα πραγματικά της συναισθήματα. Φοβάται μην την εκμεταλλευτούν ή την κοροϊδέψουν, γι' αυτό κρύβεται κάτω από μια ψυχρή επιφάνεια. Πολλοί την κατηγορούν πως είναι ψυχρή. Η αλήθεια είναι πως συγκρατιέται και είναι η μόνη που μπορεί να το κάνει ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Αν όμως βρει κάποιον τρυφερό σύντροφο που να εμπιστεύεται θα αφεθεί ελεύθερη και τότε θα διαπιστώσετε πως δεν είναι καθόλου ψυχρή. Το σεξουαλικό ορμέμφυτο του Αιγόκερω είναι πολύ δυνατό κάτω από ψυχρή επιφάνεια. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να χάνει καιρό της με επιπόλαιο φλερτ. Γυρεύει κάτι σταθερό ασφαλές. Δεν είναι ονειροπαρμένη, ούτε ανόητη ρομαντική. Ζητά οικονομική ασφάλεια από τον γάμο της. επειδή αγαπά την σιγουριά, παντρεύεται οπωσδήποτε κάνει τα πάντα για να κάνει το γάμο της τον πιο τέλειο γάμο του κόσμου. Αιγόκερως αγαπά την παράδοση και το παρελθόν. Η οικογένεια είναι γι' αυτήν κάτι το ιερό. Αγαπά τους γέρους και σέβεται την σοφία τους. Πολλές φορές τους φροντίζει ως το τέλος. Είναι πιστή στο καθήκον και δεν  φεύγει τις ευθύνες της. Είναι ικανή ακόμη και να μην ρευτεί για να τους φροντίσει όπως πρέπει. Μην πείτε κακή κουβέντα για αυτούς, αν θέλετε να τα έχετε καλά μαζί της. Δεν θα παραμελήσει ποτέ την υποχρέωσή και θα σκέφτεται και την οικογένεια του συζύγου. Δεν θα την ενοχλήσει το ότι δανείσατε το αυτοκίνητο αδελφό σας ή ότι του στέλνετε λεφτά κάθε τόσο. Θα  αγαπήσει τους γονείς σας και εκείνοι θα την εγκρίνουν αμέσως. Τυχόν οικογενειακές διαφωνίες θα την πληγώσουν αφάνταστα γιατί θέλει να είναι πάντα εντάξει.  Η Αιγόκερως είναι καταπληκτική νοικοκυρά και μαγείρισσα, επίσης ράβει πολύ καλά. Το σπίτι της είναι πεντάθαρο και τακτικό και λειτουργεί σύμφωνα με το οργανωτικό πρακτικό της πνεύμα. Της αρέσει να τακτοποιεί τα ντουλάπια και ενοχλείται όταν πειράζετε ή αλλάζει θέση στα πράγματά της. Χρησιμοποιεί σωστά τα χρήματα της και μπορεί να στερηθεί αν υπάρχει σοβαρός λόγος. 'Έχει την τάση να ψωνίζει από ακριβά μαγαζιά και δίνει μεγάλη σημασία στην μάρκα και την καλή ποιότητα, Παρόλα αυτά θα φορέσει το ακριβό πουλόβερ τη μέχρι να λιώσει, Προτιμά την ποιότητα από την ποσό τα.

Η Αιγόκερως είναι συνήθως ηγέτης στον κύκλο τη προτιμά τις ομαδικές προσπάθειες παρά τις ατομικέ γιατί πιστεύει πως είναι πιο οργανωμένες και, επομένως πιο αποδοτικές. Είναι φιλάνθρωπη και θα βοηθήσει ποιον έχει ανάγκη, σαν πρόεδρος του τοπικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, Ποτέ από μόνη της, Η Αιγόκερως μητέρα θα διδάξει στα παιδιά της τη πειθαρχία, την οικονομία και τον σεβασμό στους μεγαλύτερους. Θα τα μάθει να τρώνε ό,τι τους δίνει, να αξιοποιούν το χαρτζιλίκι τους, να αρκούνται σε λίγα ρούχα τα οποία θα φορούν μέχρι να τριφτούν, Θα τα μάθει να αντέχουν την στέρηση, γιατί και η ίδια στερεί τον εαυτό της από πολλά πράγματα, μόνο και μόνο για να το σκληραγωγήσει. 'Έτσι θα είναι έτοιμη για το χειρότερο.  

Δεν πρόκειται ποτέ να τα κακομάθει και θα είναι αρκετά. αυστηρή. Παρόλα αυτά θα τα φροντίζει και θα τα βοηθήσει στα μαθήματά τους. 'Όσο απασχολημένη και να είναι θα βρει λίγη ώρα για να ακούσει τις ιστορίες τους, Μπορεί να μην τους δείχνει συχνά την αγάπη της και οπωσδήποτε δεν είναι τόσο αστεία και ενθουσιώδης όσο μια Τοξότης. Είναι όμως δίκαιη και δεν θα τα τιμωρήσει χωρίς λόγο. Θα τους προσφέρει ό,τι μπορεί. Οι εφηβικές επαναστατικές ιδέες συγκρούονται με τον συντηρητισμό της. Πρέπει να μάθει να σέβεται την ελευθερία και την ιδιωτική τους ζωή, Τελικά θα προσαρμοστεί, όταν δει πως τον αγώνα χάνει παρά κερδίζει.

Η Αιγόκερως είναι άχαρη και μονόχνοτη όταν είναι μικρή. 'Όσο περνάν τα χρόνια αποκτά μια μοναδική γοητεία και γίνεται πολύ ελκυστική, και όταν γεράσει μοιάζει με κοριτσάκι. Συνήθως έχει προβλήματα με την επιδερμίδα της  γι' αυτό δεν βάφεται πολύ. "Έχει όμως μια φυσική ομορφιά που θα διαρκέσει πολύ με ελάχιστη φρoντίδα. .Όταν γεράσει, το δέρμα της θα είναι πολύ καλύτερο από το δέρμα όλων των φιλενάδων της, και τα μάτια της θα λάμπουν ζωηρά.

Η Αιγόκερως δεν είναι μοιρολάτρης. Είναι πεισματάρα και απόμακρη. Ξέρει να πετυχαίνει τον σκοπό της, δουλεύει σκληρά και αυτοσκληραγωγείται. Είναι πρακτική, ρεαλίστρια, κομφορμίστρια, αγαπά την πειθαρχία και την οργάνωση. Ελαττώματά της η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η απαισιοδοξία. Πιθανόν να είναι υλίστρια και μισαλλόδoξη. Ξέρει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει. "Έχει την μοναδική ικανότητα να ανακαλύπτει χρυσάφι, εκεί όπου οι άλλοι δεν βλέπουν παρά μια  κρύα πέτρα. Μπορεί να σας κάνει ό,τι θέλει, αλλά εσείς δεν μπορείτε. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να την κερδίσετε να της προσφέρετε σιγουριά και ασφάλεια. Μην ξεxνάτε πως είναι Ζώδιο της Γης και δεν θα καβαλικεύσει ποτέ ένα ροζ σύννεφο για να γνωρίσει μαζί σας τον κόσμο.