Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ- Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

ΟO Αιγόκερως είναι Ζώδιο της γης και τον κυβερνά ο πλανήτης της Κρόνος. Χαρακτηρίζεται από την λέξη «χρησιμοποιώ.». Με τον Αιγόκερω φτάνουμε στο ζενίθ του Ζωδιακού  Κύκλου, που συμβολίζει την ανάγκη για εποπτεία, διοίκηση και επιβολή. Εγκαινιάζει την εποχή του χειμώνα ,και αντιπρoσωπεύει τις κατεστημένες αξίες. Ο Αιγόκερως είναι επιφυλακτικός και πειθαρχημένος και παίρνει την ζωή στα σοβαρά. Δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι η δύναμη χαρακτήρα και , αξιοπρέπεια. Η επιτυχία ποτέ δεν προσφέρεται στο πάτο σε έναν Αιγόκερω. Είναι επιτυχημένος επειδή αγωνίστηκε και δούλεψε σκληρά, και όχι επειδή είχε τύχη. Το γεγονός είναι ότι πετυχαίνει οπουδήποτε. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα καυχηθεί για τις γνώσεις και τις ικανότητές του και δεν θα κάνει τίποτα για να τραβήξει την προσοχή σας. Θα  παραμείνει στην αφάνεια καθώς οι άλλοι θα παινεύονται και θα κάνουν επίδειξη ταλέντου χασομερώντας και ξεχνώντας τον αρχικό τους στόχο. Μοιάζει λίγο με το παραμύθι του λαγού και της χελώνας. Στην προκειμένη περίπτωση η χελώνα είναι βέβαια ο Αιγόκερως που θα φτάσει τελικά στο τέρμα περπατώντας αργά και σταθερά, πριν καλά-καλά το καταλάβετε.

Ο στόχος του είναι η επιτυχία και επιτυχία γι' αυτόν είναι τα χρήματα και η θέση του διευθυντή. Δεν ενδιαφέρεται για προβολή και φήμη, αλλά για μια θέση κύρους που του χαρίζει δύναμη και τον κάνει απαραίτητο. Να είστε σίγουροι πως θα την φτάσει και θα την κρατήσει. Από την κορυφή, θα κοιτά χαμογελαστός όλους εκείνους που φαινόταν καλύτερα, καθώς σκαρφαλώνουν ακόμη με δυσκολία.

O Αιγόκερως χαρακτηρίζεται από κοφτερό, επιχειρηματικό μυαλό και φιλοδοξία. Οι πράξεις του είναι υπεύθυνες, ήρεμες και σκόπιμες. Τρέφει μεγάλο σεβασμό για εκείνους που τον προσπέρασαν στο δρόμο. Σέβεται την εξουσία και τιμά την παράδοση. Μερικοί τον  Βρίσκουν

σνομπ, αλλά εκείνος τους θεωρεί με την σειρά ανόητους τους και επιπόλαιους. Να θυμάστε όμως πως είναι πολύ σοφός και δεν θα δημιουργήσει ανώφελους εχθρούς λέγοντάς το. Ακολουθεί σταθερά τον δρόμο του και δεν ακολουθεί σύντομα μονοπάτια, γιατί γνωρίζει πως είναι γεμάτα παγίδες. Η  επιτυxία έρχεται σίγουρα αλλά ίσως λίγο αργά. Ο Αιγόκερως ξέρει να περιμένει όσο χρειαστεί μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Θα αρπάξει αμέσως την ευκαιρία, ενώ ο απερίσκεπτος λαγός θα κοιμάται ανέμελα.

Ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω και του χαρίζει αυστηρή πειθαρχία και αυταπάρνηση. Επίσης, δυστυχώς μελαγχολία, σοβαρότητα και απαισιοδοξία. Ο Aιγόκερως μελαγχολεί όταν νιώσει πως τον κακομεταχειρίζονται ή δεν τον εκτιμούν και σκυθρωπιάζει. Το ονομάζει ευαισθησία αλλά η αιτία βρίσκεται αλλού. Είναι ο φόβος για το μέλλον, η ανησυχία για το παρόν, η καχυποψία ότι ίσως γελοιοποιήθηκε ή ότι είναι ανεπαρκής. Δεν ανέχεται εύκολα Το πείραγμα και ζητά τον σεβασμό και την εκτίμησή σας. 'Ίσως όμως καταπιεί πολλές προσβολές και  απογοητεύσεις από τον επιπόλαιο λαγό μέχρις ότου φτάσει στο τέρμα. Σημασία έχει ο στόχος του και δεν θα παρεκκλίνει ποτέ, μόνο και μόνο για να κάνει κάποια ανόητη επίδειξη δύναμης. Η νίκη του είναι η καταλληλότερη εκδίκηση, έτσι πιστεύει. Ο Αιγόκερως συμβολίζει το κατεστημένο και τις συμβατικές αξίες. Ενδιαφέρεται για Την γνώμη του κόσμου και φοβάται το σκάνδαλο. Σπάνια θα βρείτε κάποιον τολμηρό, επαναστάτη Αιγόκερω. Προτιμά να ελίσσεται έξυπνα παρά να σπάει το κεφάλι του σε εμπόδια δυνατότερα από αυτόν, όπως θα έκανε Π.χ. ένας Κριός. Δεν συμβιβάζεται, απλώς ελίσσεται ή περιμένει. Είναι φιλόδοξος αλλά ποτέ δεν θα Το δείξει. Προτιμά να ενεργεί παρά να μιλά και να επιδεικνύεται. Δεν έχει καιρό για κουβέντες.

Ο ΑΙγόκερως απεχθάνεται το κουτσομπολιό και δεν ανακατεύεται σε υποθέσεις που δεν τον αφορούν (εκτός από πολύ

 ελάχιστες εξαιρέσεις). Δεν θα σας δώσει συμβουλές αν δεν τις. ζητήσετε. Αν όμως θελήσετε την  βοήθειά του θα την δώσει με πολλή σοβαρότητα. Πιθανόν να γνωρίζετε κάποιον Αιγόκερω με πολύ σημαντική θέση σε  κάποια εταιρεία. Ζητείστε του να σας βοηθήσει να μεταφέρετε ένα χαλί στο καινούργιο σας διαμέρισμα.

 Είναι  ικανός να διασχίσει όλη την κεντρική λεωφόρο με το χαλί , στους ώμους του, κατασκονισμένος και σ' όλο το δρόμο  θα χαιρετά σοβαρός διάφορους γνωστούς από το επαγγελματικό του περιβάλλον. Θα το κάνει γιατί το βρίσκει πιο πρακτικό και οικονομικό από το να πληρώσει κάπoιoν μεταφορέα. Δεν είναι τσιγκούνης. Αλλά μια και μπορεί να σας βοηθήσει θα το κάνει και θα το διασκεδάσει κιόλας.

 

Πολλοί κατηγορούν τον Αιγόκερω πως κάνει συμβατικούς γάμους αναζητώντας λεφτά και κοινωνική θέση.

Αυτό είναι υπερβολή, αν και πιστεύει πως είναι το ίδιο εύκολο να ερωτευθείς έναν πλούσιο όσο και έναν φτωχό. Γεγονός είναι πάντως πως ο Αιγόκερως δεν ξεκινά τίποτα αν δεν είναι προετοιμασμένος κατάλληλα. Αγαπά την ασφάλεια και δεν πρόκειται να την βάλει σε κίνδυνο. Είναι ικανός να παντρευτεί από συμφέρον, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να απιστήσει έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θα είναι σαν να απιστεί στις πράξεις του, σαν να βάζει δυναμίτη στην ασφάλειά του, και αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Αν τελικά παντρευτεί αυτόν που πραγματικά θέλει και θεωρεί κατάλληλο, θα φροντίσει τουλάχιστον να υπάρχει εξασφαλισμένο μέλλον, οικονομικό και συναισθηματικό. Ο Αιγόκερως απεχθάνεται το διαζύγιο και θεωρεί τον γάμο πολύ σοβαρή υπόθεση για να πειραματιστεί πάνω του. Δεν πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα και προτιμά η αγάπη να ανθίζει σιγά-σιγά και σταθερά.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της μεγάλης ηλικίας και έτσι ο Αιγόκερως ζει πολλά χρόνια και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο δεύτερο μισό της ζωής του. 'Όταν είναι νέος είναι ασθενικός και πολύ σοβαρός.

Με τα χρόνια πρόσωπό του παίρνει μια νεανική όψη και ο ίδιος γίνεται πιο δυνατός και πολύ πιο εξωστρεφής. Ο Αιγόκερως γεννιέται μεγάλος και πεθαίνει μικρός. Είναι ντροπαλός και δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση , ως προς την εμφάνισή του. Χρειάζεται να τονώσετε

πότε το ηθικό του και να τον ωθείτε σε πιο αισιόδοξα, ρομαντικά όνειρα. Αν κλειστείτε στον εαυτό σας δεν υπάρχει περίπτωση να ανακαλύψετε τον χαρούμενο, ονειροπόλο Αιγόκερω. Η αλήθεια είναι πως κλείνεται πολύ στον εαυτό του γιατί φοβάται μην πάρετε υπερβολικό θάρρος ή εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες του. Του λείπει ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός. Να θυμάστε πως έχει ανάγκη από το σεβασμό και την εκτίμησή σας.

Ο Αιγόκερως είναι φιλόδοξο ς αλλά ξέρει να το κρύβει. Αγαπά το παρελθόν και τους γέρους. Είναι αυστηρός, επιφυλακτικός και ξέρει πού πηγαίνει. Κτίζει με ασφάλεια το μέλλον και δεν τον νοιάζει αν ο δρόμος περνά από τα παρασκήνια. Η ζωή θα βραβεύσει το πείσμα και τις προσπάθειές του εξασφαλίζοντάς του μια ψηλή, σίγουρη θέση στην κορυφή του βουνού, εκεί όπου μόνο τα κατσίκια μπορούν να φτάσουν.