Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΔΙΔΥΜΟΣ    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΔΥΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Οι Δίδυμοι είναι Ζώδιο του Αέρα και τους κυβερνά ο πλaνήτης Ερμής. Τους χαρακτηρίζει η λέξη σκέπτομαι . Η ζωή των Δίδύμων είναι γεμάτη ταχύτητα και αλλαγές. Μιλούν γρήγορα, χειρονομούν, και δεν κρατούν το βλέμμα τους σ' ένα αντικείμενο για παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα.

'Ενας Δίδυμος μπορεί να καταλάβει την ουσία ενός βιβλίου με ένα απλό ξεφύλλισμα, και γίνεται καλός δάσκαλος και καλός μαθητής. Θα διαβάσει πρώτα την τελευταία σελίδα ενός περιπετειώδους μυθιστορήματος και μετά θα γυρίσει μπροστά και μετά πάλι πίσω. Είναι ανυπόμονος σε όλα τα θέματα. Εχει πολλά ενδιαφέροντα – πολλές φορές παράξενα- και πηδά από το ένα στο άλλο μι εκπληκτική γρηγοράδα. Μπορεί να κάνει δύο πράγματα συγχρόνως εξαιτίας της δυαδικής φύσης του, που τ~ χαρίζει διπλές ικανότητες αλλά και μεγάλη ανησυxία.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε εύκολα έναν Δίδυμο, είναι ήλος και πολύ αδύνατος, έχει ένα χαρακτηριστικό ευκίνητο βάδισμα, αεικίνητα μάτια και κινεί συνεχώς τα όμορφα χέρια του όταν μιλά. Θα σας μιλήσει για όλα τα θέματα, πηδώντας από το ένα στο άλλο με καταπληκτική ευκολία και αν βρεθεί σε αδιέξοδο αλλάζει θέμα τόσο γρήγορα κι επιδέξια, που είναι άσκοπο να προσπαθήσετε να αποδείξετε πως έχετε δίκιο. Ο Ερμής του χαρίζει ευγλωττία και ικανότητα στο γράψιμο. Ο Δίδυμος μιλά με τις ώρες στο τηλέφωνο, λέει καταπληκτικά ανέκδοτα, ΙΙ.Χ μπορεί να σας πείσει για οτιδήποτε, ακόμη έχει ταλέντο στο γράψιμο. Μπορεί να διηγηθεί με εξαιρετική ζωντάνια. γεγονότα που άλλος θα τα θεωρούσε άσχετα και χωρίς νόημα. Οι Δίδυμοι γίνονται πολύ καλοί δημoσιoγράφοι και παρατηρητές. Δεν αγαπούν τους καυγάδες, λατρεύουν όμως τις έξυπνες στιχομυθίες και τη λογομαχία, ειδικά όταν προκαλούν στον αντίπαλο αμηχανία. Διαθέτουν μια τέτοια πνευματική σβελτάδα που σίγουρα θα βγουν νικητές.

Ο Δίδυμος αισθάνεται πάντα νέος και φέρεται σα νέος. Είναι δύσκολο να προσδιορίσεις την ηλικία του, έτσι που τρέχει από δω και από κει αλλάζοντας γνώμη, σκοπούς, ενδιαφέροντα. Απεχθάνεται τη ρουτίνα και την μονοτονία, λατρεύει τις αλλαγές, τα ταξίδια, τον κόσμο, τη φασαρία. Δεν ενδιαφέρεται για σταθερή κατοικία και πιστεύει πως η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής. Βλέπετε το μέταλλο των Διδύμων είναι ο υδράργυρος που η στάθμη του ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Τη ζωή του Διδύμου την κυβερνά περισσότερο το μυαλό παρά καρδιά του. Αποφεύγει να διατυπώνει τις γνώμες του σε χαρτί, γιατί και ο ίδιος ξέρει πως αύριο κιόλας μπορεί να αλλάξει γνώμη: Μπορεί να είναι ταλαντούχος συγγραφέας, αλλά ποτέ δεν θα γράψει την ιστορία της δικής του ζωής. Χρησιμοποιεί συχνά ψευδώνυμο και απε- χθάνεται την αλληλογραφία. Ο Δίδυμος θέλει να ξέρει τα πάντα και είναι φοβερά κουτσομπόλης. Του είναι αδύνατο να διηγηθεί μια ιστορία ή ένα γεγονός χωρίς να προσθέσει κάτι δικό του -που ίσως τελικά αλλάξει το όλο νόημα. Αυτό βέβαια δεν είναι ψέμα, είναι φαντασία, κι ο δίδυμος δεν υποψιάζεται καν πως αυτό είναι λιγάκι ανεύθυνο. Διαιρέστε δια του δύο ό,τι σας λέει. "Η δια του τρία. Τότε ίσως φτάσετε στην αλήθεια. Οι Δίδυμοι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία και δεν νοιάζονται τελικά τι θα πείτε γι' αυτούς. Αντίθετα, οι ίδιοι θα πουν πολλά για σας, από πίσω σας και, το χειρότερο, εσείς θα νομίζετε ότι σας συμπαθούν, γιατί πράγματι ο Δίδυμος είναι πολύ διπλωμάτης.

ΟΙ Δίδυμοι είναι ασταθείς συναισθηματικά και τους αρέσει να φλερτάρουν, Αν, τελικά, πάρουν στα σοβαρά το δεσμό τους θα ανησυχήσουν πολύ και θα προσπαθήσουν να το κρύψουν, Θα φερθούν άσχημα, θα φύγουν, θα θυμώσουν, Τελικά, όμως, θα γυρίσουν πίσω και θα δεχθούν την μοίρα τους. Είναι όμως πολύ δύσκολο να κρατήσεις τον άστατο Δίδυμο.

Γενικά οι Δίδυμοι έχουν την τάση να κρύβουν τα αισθήματά τους και τα πραγματικά τους κίνητρα. Σαν τους Ιχθείς, κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αισθάνονται, και αυτή τους η ικανότητα τους σπρώχνει στην πολιτική και στις δημόσιες σχέσεις. 'Ενας Δίδυμος πωλητής μπορεί να πείσει έναν Εσκιμώο πως χρειάζεται oπωσδήπoτε ένα αιρκοντίσιον κι ένα Αιγύπτιο πως του είναι απαραίτητος ένας πλήρης εξοπλισμός για σκι. Η ευγλωττία του είναι καταπληκτική, η φαντασία του αχαλίνωτη μάτια του τόσο πειστικά. Μπορεί να πουλήσει Of1δήποτε. Η ικανότητά του όμως να ξεγελά τους άλλους μπoρεί να τον οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια. Αν νιώσει τον πειρασμό, μπορεί να οδηγηθεί στην ατιμία, και η μεγάλη του ικανότητα στα χέρια τον κάνει τέλειο παραχαράκτη, διαρρήκτη, πλαστογράφο. Ευτυχώς, η πλειοψ.ηφία των Διδύμων είναι τίμιοι και τα αναπόφευκτα ψέμματά τους δεν κάνουν τόσο κακό.

Οι Δίδυμοι μιλούν πολλές γλώσσες και έχουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, γιατί είναι περίεργοι και θέλουν να τα ξέρουν όλα, Είναι προοδευτικοί και αντιπαθούν τον συντηρητισμό και την αναποφασιστικότητα. Θα μπορούσαν ~άτι να ωφεληθούν από την σταθερότητα και την αίσθηση των αξιών του Αιγόκερου και του Ταύρου, Ακόμη, την αίσθηση της οικονομίας, την υπομονή και την επιμονή που διαθέτουν Ζώδια πιο σταθερά. Οι Δίδυμοι είναι ιδεαλιστές αλλά βλέπουν τα πράγματα πάντα στην επιφάνεια, αντίθετα από τον Τοξότη, με τις βαθιές φιλοσοφικές ιδέες του. Οι Δίδυμοι πρέπει πάντα να προσέχουν, μην σπαταλήσoυν άδικα τις δυνάμεις τους. 'Εχουν τόσα εν-

διαφέροντα που ίσως ποτέ δεν βρουν έναν συγκεκριμένο δρόμο στη ζωή τους, και θα τρέχουν εδώ κι εκεί χωρίς σκοπό. Χρειάζονται διπλάσιον ύπνο από οποιονδήποη άλλον, γιατί ζουν έντονα, ηρεμία, καθαρό αέρα και ήλιο. Οι Δίδυμοι υποφέρουν συχνά από αϋπνίες και πονοκεφάλους και ο κύριος εχθρός τους είναι η υπερκόπωση και η νευρική εξάντληση, γιατί σκέφτονται συνεχώς και κινούνται αδιάκοπα.

Οι Δίδυμοι αγαπούν την μαγειρική μόνο σαν διασκέδαση και τρώνε πολύ. Ένας πραγματικός Δίδυμος θα μαγειρεύει για τους φίλους του, θα μιλά συνεχώς στο τηλέφωνο, θα έχει πολλούς, αλλά όχι αληθινούς, φίλους. Ο καλύτερος φίλος του Δίδυμου είναι μόνον το δεύτερο εγώ του, οι υπόλοιποι άνθρωποι εξυπηρετούν απλώς την ανάγκη του για επικοινωνία και αλλαγή, μια και δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν στις αλλεπάληλες αλλαγές του.