Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΙΧΘΕΙΣ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΧΘΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΙΧΘΕΙΣ

Ο ονειροπόλος, ρομαvτικός Ιχθύς είναι ο «πνευματικός» άνδρας της Ζωδιακής συντροφιάς. Η ζωηρή φαντασία και το καλλιτεχνικό του πνεύμα τον σπρώχνουν σ να δικό του κόσμο, όπου περιφέρεται γαλήνιος και εσωστρεφής αναζητώντας ρόδινα όνειρα. Το δυστύχημα ναι όμως ότι η ζωή έχει και την πρακτική της πλευρά Ιχθύς δεν αγαπά τις πιέσεις, την σκληρή δουλειά πολλές φορές αποφεύγει την πραγματικότητα προτιμώντας να κρύβεται πίσω από τα βράχια, στα σκοτεινά βάθη της θάλασσας. Ο ίδιος είναι ευχαριστημένος, ακόμη αν του λείπουν τα πιο απαραίτητα δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την οικογένειά του. Αν προσπαθήσετε να τον βοηθήσετε, θα σας δώσει χιλιάδες λόγο για να σας πείσει ότι η πρότασή σας δεν θα πετύχει. Πολλοί Ιχθείς σπαταλούν τα χρόνια τους στο μπαρ με την δικαιολογία ότι σχεδιάζουν το μέλλον τους.

Αυτός, όμως, είναι ο ένας τύπος Ιχθύος και δεν είναι βέβαια ο μόνος. Υπάρχει και ο Ιχθύς που δουλεύει και θα αρπάξει την ευκαιρία μόλις του χτυπήσει την πόρτα. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για τον Ιχθύ, γιατί δεν μπορούμε να πούμε πως είναι βράχος δύναμης και υπομονής. Χρειάζεται ενθάρρυνση για να πάρει κουράγιο. Ο τυπικός Ιχθύς είναι ο λιγότερο εγωιστής από, τα δώδεκα Ζώδια και δίνει πολλά ζητώντας λίγα για το εαυτό του.

Μπορεί να μην δουλεύει σκληρά για να κερδίσει χρήματα, αλλά αν κάποιος χρειαστεί την βοήθεια του θα κάνει τα πάντα, θα δανειστεί, θα υποχρεωθεί προκειμένου να τον βοηθήσει. Αυτό είναι, βέβαια, καλό για τους φίλους του, αλλά κακό γι' αυτόν και τους δικού του. Υπάρχει κίνδυνος να μπλέξει με ασυνείδητους ανθρώπους και, από καλοσύνη, να καταλήξει άσχημα.

Ο Ιχθύς δεν είναι φιλόδοξος και αδιαφορεί για τα χρήματα και την κοινωνική θέση. Το μέλλον δεν τον απασχολεί, όσο απασχολεί άλλα Ζώδια, όπως τον Αιγόκερω ή τον Καρκίνο. Παρόλα αυτά ο τυπικός Ιχθύς ζητά εκτίμηση και άνετη ασφάλεια. Καμιά φορά τα αποκτά εις βάρος άλλων. Μπορεί να τον συντηρείτε, αλλά ξεφεύγοντας, από τα πρακτικά προβλήματα της ζωής μπορεί να γίνει μεγάλος ζωγράφος ή συγγραφέας.Αν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης, μπορεί να διαπρέψει σε κλάδους που πολλοί πραγματιστές θεωρούν άχρηστους, αντικειμενικά, όμως, χρειάζονται Χρειάζεται όμως θάρρος για να εξηγήσετε στον σπιτονοικοκύρη ότι παρόλο που δεν έχετε χρήματα για το νοίκι, θα πρέπει να νιώθει περήφανος που μένει στο σπίτι του ένας μεγάλος ποιητής!

Ίσως όλα αυτά φανούν λίγο παρατραβηγμένα, αν και δεν μπορείτε να αρνηθείτε την ύπαρξη τέτοιων ανθρώπων. Ο άλλος τύπος Ιχθύος που αντιστέκεται στο ρεύμα  και φτάνει στην επιτυχία χωρίς να ακουμπήσει στις πλάτες των άλλων, είναι το πραγματικό εύρημα. Θα αποκτήσει ,φήμη και χρήματα και θα έχετε ό,τι ζητήσετε, αν και θα δουλεύει τόσο σκληρά, που θα τον βλέπετε λίγο.

Ο Ιχθύς γίνεται σπάνιος φίλος. Δείχνει κατανόηση και είναι ο πιο υπομονετικός ακροατής στα προβλήματά σας. Δεν έχει προκαταλήψεις και δεν σοκάρεται από τίποτα. Θα βοηθήσει τον ζητιάνο, τον φίλο, τον γείτονα, "τον κλέφτη, τον εγκληματία και θα δεχθεί την ιστορία , τους χωρίς την παραμικρή ταραχή. Διαισθάνεται τα προβλήματά τους, αλλά καμιά φορά δεν διαισθάνεται τις παγίδες και τις απάτες τους. Δεν καταδικάζει κανέναν αν δεν γνωρίσει από κοντά το ζήτημα. Αλλά ακόμη και τότε δεν θα πει τίποτα κακό. Ο ίδιος θα δεχθεί γαλήνια τις επικρίσεις σας, αν και κατά βάθος θα πληγωθεί: Να θυμάστε πως είναι πολύ ευαίσθητος, κι ας μην το δείχνει. Ο Ιχθύς καμιά φορά μιλά χωρίς να σκεφτεί. Τα αθώα λόγια του παρερμηνεύονται από πολλούς, με αποτέλεσμα να παρεξηγηθεί. Θα πρέπει να καταλάβει πως δεν  έχουν όλοι την δική του καλή διάθεση. Ξέρει όμως να κρατά ένα μυστικό και είναι άξιος εμπιστοσύνης. Είναι σοφός, υπομονετικός και μπορεί να σας βοηθήσει. Το αποτέλεσμα είναι, όμως, ότι κουράζει τον εαυτό του και χρειάζεται πότε-πότε ξεκούραση και ησυχία. Αν θελήσει να μείνει μόνος, αφήστε τον. Το να είστε συνέxεια μαζί του, θα τον πιέζει. Χρειάζεται απόσταση για να διατηρηθεί η αγάπη του.

Ο Ιχθύς σπάνια θυμώνει και ακόμη πιο σπάνια αντιδρά βίαια. Αν γίνει κάτι τέτοιο διαρκεί πολύ λίγο και μετά τα νερά ξαναβρίσκουν την ηρεμία τoυς.Είναι δειλός και αμφιβάλλει για τις ικανότητές του. Χρειάζεται την ενθάρρυνση και την αναγνώρισή σας. Αν τα έχει αυτά είναι ικανός για πραγματικά επιτεύγματα.Ο Ιχθύς έχει καταπληκτική διαίσθηση και διορατικότητα. Δεν μπορείτε να του κρύψετε τίποτα αν κοιτά βαθιά μέσα σας. Ο ίδιος, όμως, κρύβει τις πραγματικές του σκέψεις πίσω από ένα αδιάφορο βλέμμα και μπορεί να σας ξεφύγει, όταν τον ρωτήσετε, με κάποιο αστείο μια έξυπνη κουβέντα. Του είναι αδύνατο να απαντήσει με ναι ή όχι. Θέλει να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις, γι' αυτό θα σας απαντήσει «πιθανόν». Φοβάται να εκδηλωθεί γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Xρησιμoποιεί λοιπόν την εξυπνάδα και το υποκριτικό του ταλέντο να κρυφτεί και το πετυχαίνει. 'Ίσως σας πει ψέμα. πως περπατούσε όλο το απόγευμα, ενώ τον είδατε~ μπαίνει σε κάποιον κινηματογράφο. Δεχθείτε το ψέμα του. Νιώθει ασφάλεια όταν κρατά κάτι για τον εαυτό του και αυτό δεν είναι κακό. Σπάνια θα σας κάνει να ζηλέψετε. Αν και θαυμάζέι το ωραίο και έχει πολλούς φανατικούς φίλους στο αντίθετο φύλο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Και κυρίως μην τον πιέσετε. Δεν είναι ιδιοκτησία σας και έχει το δικαίωμα να έχει φίλους. Είναι σπάταλος και θα πρέπει να τον καθοδηγήσετε σταθερά και ευγενικά δίνοντας του καλό παράδειγμα

Είναι ικανός να δώσει του κόσμου τα λεφτά σε βιβλία ή δίσκους αδιαφορώντας για το πώς θα βγάλει τον υπόλοιπο μήνα. Ο Ιχθύς γίνεται καταπληκτικός πατέρας. Διασκεδάζει τα παιδιά του μαθαίνοντάς τους κολύμπι ή τάβλι ή παριστάνοντας παραμυθένιους ήρωες. Θα ακούει τα πρoβλήματά τους,, θα τα βοηθά και δεν θα τα πιέζει. Θα επωμιστείτε όλο το βάρος της πειθαρχίας και άλλων τέτοιων άθλιων καθηκόντων. Θα βοηθήσει όμως τα παιδιά να γίνουν ισορροπημένοι άνθρωποι.