Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΙΧΘΕΙΣ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΧΘΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΧΘΕΙΣ

Η γυναίκα Ιχθύς είναι από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες ου Ζωδιακού Κύκλου και έχει τις περισσότερες κατακτήσεις. Αυτό οφείλεται στην φιλική της διάθεση, στην ηρεμία, στη σοφία, στην αιώνια θηλυκότητά της και σε πoλλά -πoλλά άλλα πράγματα, που ίσως καταφέρουμε να στριμώξουμε σε λίγες σελίδες. Eίναι ήσυχη, σοβαρή, δεν είναι καθόλου εγωίστρια και ισxυρογνώμων και δεν την ενοχλεί το περιθώριο. Είναι ο τύπoς της αιώνιας, παραδοσιακής γυναίκας που δεν την ενoxλεί να την κατατάσσουν στο «αδύνατο» φύλο, ούτε το να κρεμαστεί από το μανίκι σας ζητώντας βοήθεια. Θα περιμένει υπομονετικά να της βρείτε ταξί, να την βοηθήσετε να φορέσει το παλτό της, δεν θα αμφισβητήσει ποτέ τα λόγια σας δημόσια και δεν θα σας πει ότι λέτε βλακείες. Της αρέσει να στηρίζεται σε «δυνατούς» άνδρες (πιστεύει πως όλοι οι άνδρες πρέπει να είναι δυναμικοί) Και καμιά φορά τους βλέπει σαν τον ηρωικό ιππότη, που ήρθε να την σώσει από την αθλιότητα του κόσμου και της δουλειάς, πάνω σ' ένα άσπρο άλογο. Αυτό βέβαια μοιάζει παλιάς. μόδας, εξωπραγματικό. Αλλά μην μου πείτε ,πως δεν κολακεύει τους άνδρες!

Αντίθετα φτάνουν στο σημείο να πιστέψουν πως πράγματι είναι ιππότες! Αρκεί να μιλήσουν λίγο μαζί της) νιώθουν ήρεμοι, σίγουροι και γεμάτοι δύναμη. Η Ιχθείς  δημιουργεί την εντύπωση πως σας θεωρεί αλάνθαστους και θα δεχθεί ό,τι κι αν κάνετε αδιαμαρτύρητα. Προσοχή! Αυτή δεν είναι πάντα η αλήθεια. Θα έλεγα πως είναι μόνο η επιφάνεια, συνήθως. Λίγο καιρό μετά θα δείτε, σημαίνει γκρίνια, μουρμούρα. Είναι το ελάττωμά τη Μπορεί μάλιστα να γίνει καυστική, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον όταν τραβήξετε το σχοινί. Παρόλα αυτά η θηλυκότητα, οι μαλακοί, γεμάτοι ενδιαφέρον για σας τρόποι σκεπάζουν κάτι τέτοια... μικροελαττώματα. Η Ιχθύς είναι έξυπνη και ίσως λίγο πονηρή. Ξέρει, πετυχαίνει τον σκοπό της χρησιμοποιώντας τα προτερήματά της, που τόσο θαυμάζετε. Θα σας καταφέρει αν δεν δείτε τον κίνδυνο, και μάλλον δεν θα τον δείτε. Δείχνει τόσο ακίνδυνη, τόσο αθώα, τόσο σπιτική, γίνεται θυσία για σας... Ξέρει να τα βγάζει πέρα, όμως, με πολύ δύσκολες καταστάσεις, κι ας δείχνει τόσο αδύναμη. Εσείς νομίζετε πως δεν ξέρει τίποτε, πως χωρίς εσάς δεν θα ε ζήσει, όμως να μια άλλη απόδειξη: χρησιμοποιεί λιγάκι την ματαιοδοξία σας για να σας καταφέρνει. Είναι πολύ πιο έξυπνη και τα καταφέρνει καλύτερα από σας τον έξυπνο. Είναι άκαρδη και πανούργα, λοιπόν; 'Όχι, και άλλωστε κανείς δεν θα σας πιστέψει. Μοιάζει τόσο γλυκιά! ..

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη στον εαυτό της και ψάχνει κάποιον πιο ικανό, για να  νοιώσει ασφάλεια δίπλα του. Φοβάται και αμφιβάλλει για τι ικανότητές της και σε τέτοιες κρίσεις αμφιβολίας, μελαγχολεί. Είναι επίσης ευαίσθητη, απαισιόδοξη και απόλυτα τρωτή. Φοβάται και πολλές φορές αποφεύγει την σκληρή πραγματικότητα με φάρμακα ή ποτό. Κρύβει όμως την αβεβαίότητά της υιοθετώντας μια ψυχρή έκφραση, κάπως απόμακρη. Νομίζει κανείς πως τίποτα δεν τη συγκινεί. Αλλά η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Η Ιχθύς είναι συνήθως λιγάκι σπάταλη; αλλά αυτό δεν είναι βέβαια απόλυτο. Είναι γενναιόδωρη αλλά, όπως όλοι Ιχθείς, όταν δανειστεί, ξεχνά να τα γυρίσει πίσω. συμβαίνει επειδή ενδιαφέρεται για αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά όχι για τους πλούσιους δανειστές της (που δεν έχουν ανάγκη). Είναι γεμάτη ενδιαφέρον και κατανόηση γι' αυτούς που έχουν προβλήματα και θα ακούσει υπομονετικά τα προβλήματά τους. Η πρώτη σκέψη της θα είναι να βοηθήσει και θα το κάνει ακόμη κι αν εκτεθεί ή χρεωθεί (σε ακραίες περιπτώσεις). Είναι αυτή που θα προσφέρει εθελοντικά βοήθεια στο νοσοκομείο ανάπηρων παιδιών, στο γηροκομείο, στο ίδρυμα τυφλών, χωρίς την παραμικρή απαίτηση.  

Παρόλα τα παραπάνω, η Ιχθύς είναι λίγο δύσκολο να αγαπήσει έναν άνδρα με πάθος και αν χρειαστεί θα τον ξεχάσει εύκολα. Μιλάμε για έρωτα, όχι για απλό ενδιαφέρον. Θα διαλέξει τον σύντροφο της ζωή με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο παρά τον έρωτα. Ξέρει πως δεν  έχει την δύναμη να παλέψει μόνη της για να επιβιώσει,  γι’αυτό ζητά έναν σύζυγο με χρήματα ή έστω δύναμη για να γαντζωθεί επάνω του. Αν αυτός επιτύχει, αυτή σαν σύζυγός του και δεν την ενοχλεί τον πρώτο ρόλο. Προσφέρει σαν αντάλλαγμα ένα όμορφο ζεστό σπιτικό περιβάλλον, το ενδιαφέρον, την πίστη της. Θα δουλέψει μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Γι’αυτήν ο σύζυγος είναι ο άνδρας που θα τη σώσει από το μαρτύριο της εξωτερικής δουλειάς. Υπάρχει βέβαια και ο ψυχρός τύπος της γυναίκας με καριέρα. Ακόμη όμως κι αυτή ζητά έναν πιο δυνατό άνδρα, κάτι που θα αλλάξει την ζωή της.

Η Ιχθύς γίνεται καλή μητέρα. Φροντίζει τα παιδιά της όπως πρέπει και έχει μια κάποια αδυναμία στα πιο ασθενικά και τα αδύνατα. Τους μιλά πολύ και υποβάλλει ιδέες. Αυτό πολλοί το ονομάζουν  <πλύση εγκεφάλου>. Ο πατέρας-σύζυγος θα έχει στην καρδιά της και τον σεβασμό που πρέπει εκ μέρους των παιδιών. Θα πρέπει να είναι ρομαντικός και να θυμάται οπωσδήποτε τα γενέθλιά της ή την επέτειό τους. Είναι ένα μικρό αντάλλαγμα μπροστά στην ηρεμία και την σιγουριά που του δίνει. Η βαθιά, γαλάζια θάλασσα εγγυάται μια ζωή γεμάτη όμορφα χρώματα σ' αυτούς που μπορούν να αντέξουν τους απρόσμενους, κρυφούς κινδύνους.