Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΙΧΘΕΙΣ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΧΘΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Ο Ixθείς είναι Zώδιo του Νερού και τoυς κυβερνούν ,ο Ποσειδώνας και ο Δίας.

Μαζί τους βρισκόμαστε στο τέλος του Ζωδιακού Κύκλου, όπου γίνεται μια απολύτρωση ένα τελείωμα, με σκοπό το προχώρημα σε νέους δρόμους. Είναι το Ζώδιο του οραματισμού, της ευαισθησίας και της ποικιλίας χαρακτήρων. Συμβολίζει το θάνατο την αιωνιότητα,

αντίθετα από τον Κριό που αντιπροσωπεύει την γέννηση, το ξεκίνημα.

Σαν επίλογος συγκεντρώνει τα στοιχεία όλων των άλλων ζωδίων, αποτελεί ένα σύνθετο από όλα όσα προηγήθηκαν, ένα μίγμα χαρακτηριστικών. Στον Ιχθύ βρίσκουμε τον ενθουσιασμό και τον ιδεαλισμό του Κριού, αλλά όχι τον δυναμισμό του. Την ηρεμία και την σταθερότητα του Ταύρου, αλλά όχι την εργατικότητά του. Την ευκινησία και την ευγλωττία του Δίδυμου, καθώς επίσης και το καυστικό του πνεύμα. Την ευαισθησία και την κακοδιάθεση του Καρκίνου. Το χιούμορ, την οκνηρία και την σπατάλη του Λέοντα. Την ευγένεια συναισθημάτων και την εσωτερική γνώση της Παρθένου. Το αίσθημα της δικαιοσύνης ενός Ζυγού. Το μυστικισμό ενός Σκορπιού, αλλά όχι την σκληρότητά του. Την ειλικρίνεια και την γενναιοδωρία ενός Τοξότη. Την αφοσίωση στο καθήκον, αλλά και τις μελαγχολίες ενός Αιγόκερω. Τέλος, την διαίσθηση του Υδροχόου. Το μόνο δικό του χαρακτηριστικό

είναι η ικανότητά του να βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σαν ένα ενιαίο σύνολο και είναι ο μόνος που καταλαβαίνει την ιστορία σαν συνέχεια.

Οι Ιχθείς είναι ήπιοι και ευαίσθητοι, το πνευματικό σύμβολο του Ζωδιακού Κύκλου. Θα τους βρείτε σε κάποία πνευματική συγκέντρωση, σε μια έκθεση τέχνης ή στο παλκοσένικο, Η τέχνη και η δημιουργία τους ελκύουν, ενώ αντίθετα θα βρείτε μέσα τους πολύ λίγη φιλοσοφία και ένταση. Η κοινωνική θέση, η περιουσία δεν τους συγκινούν. Οι Ιχθείς δεν είναι λαίμαργοι και δεν ανησυχούν για το μέλλον, αντίθετα μάλιστα είναι ανέμελοι και απρόσεχτοι. 'Έχουν την τάση να ακολουθούν το ρεύμα, γιατί φοβούνται πως αν αντισταθούν, θα καταστραφούν, γι' αυτό δυστυχώς, καμιά φορά ακολουθούν τον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού και αυτοσπαταλιούνται.

Οι Ιχθείς είναι λιγάκι τεμπέληδες και σπάνια θα τους δείτε να δουλεύουν σκληρά ή να έχουν νεύρα. Σπάνια θα αντιδράσουν βίαια, ακόμη κι αν ακούσουν το χειρότερο. Μένουν επιφανειακά αδιάφοροι στις προσβολές και την κακή κριτική των άλλων. Αν το παρακάνετε, όμως, θα σας πολεμήσουν χρησιμοποιώντας μια καυστική, έξυπνη γλώσσα, αλλά ποτέ βία. Συνήθως είναι τόσο ήρεμοι, όσο η επιφάνεια μιας ήρεμης λίμνης. Τα βοτσαλάκια ταράζουν την γαλήνη της μόνο για λίγο. Σύντομα επανέρχεται η ηρεμία, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια.

Μια και το στοιχείο τους είναι το Νερό, οι Ιχθείς αναζητούν μέρη όπου μπορούν να το νιώσουν έντονα. Πίνουν πολύ οποιοδήποτε υγρό, από τσάι μέχρι κρασί και πολλοί Ιχθύς βρίσκουν ανακούφιση και ψεύτικη ασφάλεια στο ποτό. Ακόμη κι αν δεν είναι αλκοολικοί, δύσκολα θα αντισταθούν σ' ένα ποτηράκι, ιδιαίτερα αν έχουν στενοχώριες. 'Έχουν, δυστυχώς, την τάση να βλέπουν τον κόσμο μέσα από ένα ροζ σύννεφο και ενώ ξέρουν την άθλια ~πραγματικότητα, προτιμούν να ζουν στα δικά τους βαθιά, ήσυχα νερά, κρυμμένοι πίσω από ψευδαισθήσεις και  ονειροπολήσεις, που τους εμποδίζουν να πάρουν δραστικές αποφάσεις.

Αφήνουν έτσι την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει ή αρκούνται στην φανταστική ευτυχία, σπαταλώντας τα πιο δημιουργικά χρόνια τους. Το σύμβολο των Ιχθύων δείχνει αυτό ακριβώς: τα δύο ψάρια δεν συμβολίζουν τις διπλές επιθυμίες τους, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά τις δύο διαφορετικές κατευθύνσεις που μπορούν να πάρουν στη ζωή. Η μια ακολουθεί το ρεύμα και παρασύρει τους Ιχθείς στα βαθιά, σκοτεινά νερά ή στη λάσπη όπου θα ζήσουν μια άθλια μίζερη ζωή. Η δεύτερη προχωρά αντίθετα με το ρεύμα, ζητά αγώνα και προσπάθεια, αλλά τους οδηγεί στα φωτεινά καθάρια νερά, στην επιτυχία. Γι' αυτό υπάρχουν δύο ειδών Ιχθείς, ο Ιχθύς -παράσιτο και ο επιτυχημένος Ιχθύς.

Οι Ιχθείς έχουν καταπληκτική μνήμη, επίσης μεγάλο υποκριτικό ταλέντο, γι' αυτό γίνονται καταπληκτικοί ηθοποιοί, (παρά το ότι συνήθως είναι δειλοί, συνεσταλμένοι και απεχθάνονται την επίδειξη). Είναι όμως ευαίσθητοι, (παρά το ότι δεν δείχνουν τα πραγματικά τους αισθή- ματα, από φόβο μήπως γελοιοποιηθούν). Γι' αυτό η συνεχής αρνητική κριτική ίσως τους κάνει να παρατήσουν την προσπάθεια, ακριβώς μόλις φτάσουν στην επιτυχία. Ζητούν την ενθάρρυνση και την παραδοχή σας, γιατί αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους και φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν, Μελαγχολούν και ζητούν καταφύγιο, αντί να αγωνιστούν, γι' αυτό πολλοί τους θεωρούν

ασταθείς και αδύναμους. Μην αφήσετε την ήρεμη επιφάνεια να σας ξεγελάσει. Οι Ιχθείς συνήθως παίρνουν τα πράγματα ήσυχα, εκτός αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Ζουν στο χτες, το σήμερα και το αύριο και ξέρουν πως όλα έχουν μια αιτία. 'Έχουν καταπληκτική διαίσθηση και πολλές φορές προβλέπουν, προαισθάνονται τι θα συμβεί. Ακριβώς, όμως, επειδή έχουν ένα μάτι για κάθε πλευρά (όπως τα ψάρια), βλέπουν δεξιά και αριστερά αλλά όχι μπροστά τους.

Οι Ιχθείς δείχνουν μεγάλη κατανόηση και προσπαθούν να βοηθήσουν αυτόν που έχει ανάγκη, ακόμα κι αν είναι

ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου. Μαζί με την Παρθένο κρατούν τα σκήπτρα της ευσπλαχνίας, αν και η Παρθένος δεν θα βοηθήσει κάποιον παραστρατημένο, πράγμα που θα κάνουν οι Ιχθείς. Διαισθάνονται τις ανάγκες σας και θα σας ακούσουν υπομονετικά, σ' ό,τι ζητήσετε. Είναι ικανοί να δανειστούν για να σας σώσουν από βέβαιη οικονομική καταστροφή, αδιαφορώντας αν τελικά είναι αυτοί που εκτίθενται και όχι εσείς. Τις περισσότερες φορές σπαταλούν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν φίλους (και δεν έχουν πολλές). Καλό θα ήταν να κάνουν οικονομία δυνάμεων και να ξεκουράζονται. 'Έχουν ανάγκη από στιγμές ξεκούραση ς και απόλυτης ηρεμίας για να αποκαταστήσουν τις χαμένες δυνάμεις. Αφήστε τους πότε-πότε μόνους, το χρειάζονται.

Οι Ιχθείς είναι γοητευτικοί, έχουν φαντασία και λεπτό χιούμορ και μια κλίση στις τέχνες και τα μαθηματικά. Πολλοί συγγραφείς, συνθέτες, ζωγράφοι, ποιητές ανήκουν στο ζώδιο του Μάρτη, αν και ο Ποσειδώνας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Οι Ιχθείς έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτήρων και μπορείτε να βρείτε πετυχημένους καλλιτέχνες, νοσοκόμες, ιερωμένους και γκάνκστερς σε απόλυτη αναλογία. 'Έχουμε πει πως είναι σύνθετο Ζώδιο και αυτό του φέρνει πολλή σύγχυση.

Οι Ιχθείς έχουν χιούμορ, αλλά τα αστεία τους είναι σπάνια αυθόρμητα. Τα χρησιμοποιούν για να κρύψουν τις αληθινές τους σκέψεις, τα αισθήματά τους. Είναι πάντα τακτική να κρύβουν την αλήθεια, έχουν ανάγκη από μερικά μικρά «δικά τους» μυστικά και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι' αυτό. Φοβούνται μην γελοιοποιηθούν, γι' αυτό διατηρούν μια ψυχρή μάσκα αδιαφορίας που σε ξεγελά. 'Ένα μικρό ευφυολόγημα, ένα αστείο ή ένα πονηρό εύρημα τους βοηθούν να ξεγλιστρήσουν, χωρίς να σας δώσουν την απάντηση που θέλετε. 'Έτσι, χωρίς λόγο.

'Όταν βρίσκεστε μ' έναν Ιχθύ, βρίσκεστε παρέα με την ίδια την ψευδαίσθηση. Κάτι σ' αυτούς τους ανθρώπους θυμίζει τα ανεξερεύνητα βάθη του ωκεανού που κρύβουν τόσα θέλγητρα, τόσους κινδύνους. Το νερό τους δίνει ζωή και αντίθετα από τα άλλα νέρινα ζώδια που ζουν και στην ξηρά -οι Ιχθείς δεν μπορούν να ζήσουν στη Γη. Ζουν στο δικό τους κόσμο και θα πρέπει να προσέχουν να μην απομονωθούν. Πολλοί Ιχθείς καταλήγουν να στρέψουν την αγάπη και την συμπόνια τους στον ίδιο τους τον εαυτό με κίνδυνο να αυτοκαταστραφούν.

Οι Ιχθείς είναι αλτρουιστές, ιδεαλιστές, γαλήνιοι και σοφοί. 'Έχουν μέσα τους μεγάλη δύναμη που, αν την ανακαλύψουν, μπορούν να κάνουν θαύματα. Αν δεν αναζητήσουν την εύκολη ζωή, μπορούν να τινάξουν από πάνω τους την κατηγορία της «αυτοκαταστροφής». Προσαρμόζονται εύκολα και είναι υπεύθυνοι, αν και μερικοί μπορεί να φτάσουν να ζουν με την ελεημοσύνη των άλλων. Για να βρουν τον στόχο τους χρειάζονται ένα ήρεμο, όμορφο περιβάλλον, ενθάρρυνση και όχι πιέσεις.

Χρειάζονται την αγάπη και την έγκρισή σας. Το κατάλληλο λουλούδι στον κατάλληλο χώμα. 'Η, έστω, νερό!