Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ  - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 Το σπίτι του είναι  του είναι άνετο και πλούσιο, γεμάτο από τη θαλπωρή που όλοι ονειρεύονται. Στον Καρκίνο αρέσει να μαγειρεύει και το θεωρεί απόλυτα φυσικό να περιποιείται αυτούς που αγαπά. Είναι ο άνδρας που διευθύνει τις επιχειρήσεις  από το σπίτι του, φορώντας τις παντόφλες του δίπλα στο τζάκι, και κανονίζει τις δουλειές του με το τηλέφωνο

 Δεν είναι τεμπέλης, είναι απλώς σπιτόγατος. Θυμηθείτε πως ο δρόμος για την καρδιά του περνά πρώτα από το στομάχι του και καταλήγει στο σπίτι του, για το οποίο είναι πάντα περήφανος. Αν ποτέ ένας Καρκίνος σας καλέσει για γεύμα στο σπίτι του θα πρέπει να θεωρήσετε τον εαυτό σας προνομιούχο γιατί πρώτον είναι καταπληκτικός μάγειρας και δεύτερον μαγειρεύει μόνο γι' αυτούς τους οποίους συμπαθεί ιδιαίτερα.

Στο σπίτι του θα ανακαλύψετε παλιές, κιτρινισμένες φωτογραφίες, οικογενειακά κειμήλια, συλλογές από τα πιο απίθανα πράγματα που του θυμίζουν το παρελθόν που τόσο αγαπά. Ημερολόγια με κλειδαριά, ενδεικτικά του σχολείου, βιβλία ιστορίας και οστά προϊστορικών ζώων γεμίζουν τα συρτάρια του γραφείου του. Δεν πετά ποτέ τίποτε, από ρούχο μέχρι καμένες ασφάλειες και μονές κάλτσες. Λατρεύει κάθε τι το παλιό και το παραδοσιακό, μην του σερβίρετε ποτέ φαγητό από κονσέρβα. Αντίθετα, ένα σπιτικό γλυκό θα τον ικανοποιούσε απόλυτα.

'Ένας Καρκίνος είναι πάντα απόλυτα συνδεδεμένος με την μητέρα του, θετικά ή αρνητικά. Δεν θα κάνει τίποτα αν δεν την συμβουλευτεί και η νύφη της θα πρέπει να δώσει μια πραγματική μάχη για να γίνει η κυρία του σπιτιού της. Θα πρέπει να την κολακεύει αλλά και την ανταγωνίζεται ταυτόχρονα. Κυρίως δεν πρέπει να την μιμηθεί, αν θέλει να διατηρήσει την προσωπικότητά της. Θα πρέπει να ταΐζει τον Καρκίνο της καλά και να τον κανακεύει σαν μωρό για να τον κρατήσει κοντά της. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που ο Καρκίνος είναι τελείως αποξενωμένος από τη μητέρα του, γιατί αμφισβητεί την αγά-

και το ενδιαφέρον της. Τότε έχουμε να κάνουμε με έναν δύστροπο Καρκίνο χωρίς αισθήματα και ψυχική ισορροπία. 'Ένας τέτοιος Καρκίνος μένει πάντα μακριά από τον κόσμο και νιώθει απέραντη ανασφάλεια. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ένας Καρκίνος θα περνά τα απογεύματα δίπλα της, θα την πηγαίνει διακοπές αφήνοντάς σας μόνη για βδομάδες και θα σας συγκρίνει πάντα μαζί rης. Κρατείστε την ψυχραιμία σας.

Ο Καρκίνος ερωτεύεται σπάνια γιατί είναι πολύ επιφυλακτικός, Δεν διακινδυνεύει γιατί ξέρει πως πληγώνεται βαθιά. 'Όταν όμως σιγουρευτεί θα δυσκολευτείτε πολύ τoυ ξεφύγετε. Είναι ρομαντικός και ξέρει ποια δώρα συγκινούν τις γυναίκες. Γυρεύει ένα κορίτσι παλιάς μόδα που ντύνεται και μυρίζει όμορφα, δεν είναι σπάταλη, αλλά είναι καλή νοικοκυρά, Αν βρει ένα τέτοιο κορίτσι θα .μετακινήσει όλα τα εμπόδια για να το κερδίσει.

'Οσο για το κορίτσι, αυτό είναι σίγουρα πολύ τυχερό Μην ξεχνάτε πως η δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη του Καρκίνου είναι τα λεφτά του, Ο Καρκίνος είναι ο καλύτερο οικονομολόγος του κόσμου. Λατρεύει τα χρήματα, κα γενικά την οικονομία, γιατί του χαρίζουν ασφάλεια. '

νας Καρκίνος χωρίς χρήματα είναι το πιο δυστυχισμένα  πλάσμα του κόσμου, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να συναντήσετε ποτέ κάτι τέτοιο. Αν ποτέ συναντήσει οικονομικές δυσκολίες θα κρατήσει τη θέση του μέχρι να ορθοποδήσει -και σίγουρα θα ορθοποδήσει.

Ο Καρκίνος μαζεύει χρήματα για τον εαυτό του. Θ βοηθήσει κάποιον μόνον όταν θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Θα τα σπαταλήσει μόνο σε έκτακτη περίπτωση Δεν είναι όμως τσιγκούνης. Υπάρχουν σ' αυτόν συνυφασμένες οι έννοιες της οικονομίας και της ποιότητας. Θ προτιμήσει να σας πάει σε κάποιο ακριβό εστιατόριο παρά σε κάποια φθηνή ταβέρνα όπου θα χαλάσει το στομάχι του, Θα αγοράζει ακριβά ρούχα, γιατί κρατούν περισσότερο, και χρυσά κοσμήματα που αντέχουν στο χρόνο και δεν χάνουν ποτέ την αξία τους. Προτιμά να αγοράστε μια ακριβή γούνα παρά κάποιο φτηνό παλτό. Δεν τα κάνει για να επιδειχθεί, απλώς είναι γι' αυτόν η μεγαλύτερη οικονομία. Στο σπίτι του θα βρείτε τα πιο καλά ασημικά και τα πιο ακριβά έπιπλα, διαλεγμένα με άπειρη σχολαστικότητα.

Ο Καρκίνος γίνεται καλός σύζυγος και καταπληκτικός πατέρας. Δε θα λείψει ποτέ τίποτε από το σπίτι, ούτε αγάπη ούτε υλικά αγαθά. Υπάρχει βέβαια κι ο αρνητικός Καρκίνος που πληγώνεται με το παραμικρό και τότε εγκαταλείπει τα πάντα και κλείνεται στον εαυτό του, πότε αδιάφορος και απόμακρος, πότε γκρινιάζοντας και κατηγορώντας τους άλλους. Είναι αφόρητη η συμβίωση με έναν τέτοιο Καρκίνο.

Με κανονικές συνθήκες, όμως, ο Καρκίνος γίνεται ένας υπομονετικός, γεμάτος κατανόηση πατέρας που θα παραταϊζει τα παιδιά του και θα σηκώνεται να τα σκεπάσει τα βράδια. .Ίσως νιώσετε λίγο παραμελημένη τον πρώτο καιρό, άδικα όμως. Ο Καρκίνος σας θα σας αγαπά πάντα και θα σας βοηθά όταν τον χρειάζεστε. Σαν έφηβοι τα παιδιά σας θα περάσουν βέβαια δύσκολες στιγμές γιατί το αίσθημα της ιδιοκτησίας που τον κατέχει, δεν του επιτρέπει. να καταλάβει πως τα παιδιά του έχουν ανάγκη από λίγη ανεξαρτησία και πρωτοβουλία. Αυτό α- φορά κι εσάς. Θα σας παρακολουθεί στενά αν υποπτευθεί πως πάτε να του ξεφύγετε. Δεν είναι ζηλιάρης, απλώς του ανήκετε και δεν θέλει να σας χάσει.

Αν θέλετε να πάψει να παίζει μαζί σας, γαργαλήστε τα αισθήματά του. Θα σταματήσει την αγαπημένη του πολιτική, τις υπεκφυγές, και θα ασχοληθεί μαζί σας. Είναι γοητευτικό το παιχνίδι με τον Καρκίνο σας. Η πιο κατάλληλη στιγμή για να τον θαυμάσετε σ' όλη του την αίγλη είναι η νύχτα, μια νύχτα στην ακρογιαλιά, δίπλα στο κύμα, όταν έχει πανσέληνο. Θα δείτε τα μάτια του να λάμπουν καθώς σας κρατά σφιχτά με τις δαγκάνες της γοητείας του. Τότε θα γνωρίσετε το πραγματικό καβούρι, τον Καρκίνο σας~