Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ  - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

 Ο Καρκίνος είναι Ζώδιο του νερού και τον κυβερνά Σελήνη. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη «αισθάνομαι», γιατί κανένα άλλο Ζώδιο δεν επηρεάζεται τόσο από τα αισθήματα -όσο παλιά και αν είναι- και από τις σκέψεις, όσο οι άνθρωποι του Καρκίνου

Ο Καρκίνος πληγώνεται πολύ εύκολα και τα δάκρυά του δεν είναι ποτέ ψεύτικα. Θα αποσυρθεί σε μια άκρη σιωπηλός αλλά αν του δοθεί

ποτέ η ευκαιρία θα εκδικηθεί ζώντας ξανά το ίδιο έντονα τις παλιές πικρές στιγμές. Αυτό βέβαια είναι σπάνιο. Συνήθως τα καβούρια κλείνονται στο καβούκι τους και βρίσκουν καταφύγιο στη μοναξιά όταν πληγώνονται. Θα το ξεπεράσει σιγά- σιγά είναι αμφίβολο, όμως, το αν θα σας ξαναεμπιστευθεί  πλήρως.

Το σεληνόφως ταιριάζει απόλυτα με τις πολλές διαθέσεις των Καρκίνων και με τις εναλλασσόμενες συγκινήσεις της κάθε στιγμής. Θα έλεγε κανείς ότι επηρεάζονται απόλυτα από τη Σελήνη και τις αλλαγές της. Βέβαια το .φεγγάρι δεν αλλάζει στην πραγματικότητα, απλώς εμείς νομίζουμε ότι αλλάζει. 'Ετσι και ο Καρκίνος, τη μια στιγμή μπορεί να είναι ο πιο εύθυμος της παρέας και πράγματι ,το χιούμορ του είναι βαθύ, γιατί πηγάζει από την ευαίσθητη παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Την άλλη στιγμή είναι μελαγχολικός, γεμάτος απαισιοδοξία και ασίγαστους φόβους, που στοιχειώνουν μέσα του με τη μορφή αγνώστων κινδύνων και αόριστης ανησυχίας. Ο Καρκίνος νιώθει πάντα μέσα του εκείνη την επίμονη εσωτερική φωνή που τον προειδοποιεί διαρκώς ό,τι μπορεί να χαθεί στο απέραντο διάστημα, ότι μπορεί κάποιος να τον εκμεταλλευτεί και να τον πληγώσει. Αυτοί οι φόβοι καταστρέψουν τον αυθορμητισμό του και τον αναγκάζουν να κλείνεται συνέχεια στον εαυτό του.

Πότε-πότε οι Καρκίνοι είναι δύστροποι και νιώθουν  -πως μισούν τον κόσμο. Αιτία είναι η τάση τους να απογοητεύονται συχνά από τη ζωή, ευτυχώς όμως αυτό περνάει γρήγορα και με την αλλαγή του φεγγαριού ξαναβρίσκουν τον παλιό, γλυκό τους εαυτό.

Οι Καρκίνοι έχουν μεγάλη φαντασία και έντονες ψυχικές διαθέσεις. Σαν συνέπεια, η κάθε συγκίνηση αληθινή ή φανταστική αποτυπώνεται στη μνήμη τους όπως οι φωτογραγφίες στα αρνητικά. 'Εχουν άλλωστε καταπληκτική μνήμη και τους αρέσει να μελετούν το παρελθόν και την ιστορία και πολύ συχνά κρατούν ημερολόγιο.  

Για τους Καρκίνους ό,τι είναι παλιό, είναι πολύτιμο, ό,τι είναι καινούργιο είναι ύποπτο. Μαζεύουν αντίκες και αρχαία λείψανα με μιαν αχόρταγη περιέργεια για το χθες  και κρατούν τα μυστικά που τους εμπιστεύονται αυθόρμητα οι άλλοι, εχέμυθοι όσο και οι τάφοι του παρελθόν Του. Η μόνη περίπτωση να αποκαλύψουν το μυστικό σας . Είναι, ίσως, αν τους πληγώσετε. Οι ίδιοι δεν συζητούν ποτέ τηνπρoσωπική τους ζωή, μαντεύoυν όμως τη δική σας. Δεν θα εκφέρουν γνώμη και σπάνια θα κάνουν τον έξυπνο. 

 Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο του πατριωτισμού. Οι άνθρωποι αυτοί μένουν προσκολλημένοι στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους και αλίμονο σε όποιον πει καμιά κουβέντα για την οικογένειά τους! Αν και ο Καρκίνος μπορεί να είναι σαρκαστικός με τους φίλους του και τις οικογενειές τους, αυτοί καλά θα κάνουν να μην είναι μαζί του Κάτω από το καύκαλο και τις δαγκάνες ο Καρκίνος κρύβει ένα μαλακό και πολύ ευαίσθητο σώμα που πληγώνεται εύκολα. Αλλά, αν θέλετε να δείτε έναν Καρκίνο να χρησιμοποιεί τις δαγκάνες του ακολουθήστε τον καθώς  ψωνίζει. Πριν αγοράσει κάτι το εξετάζει με μεγάλη σχολαστικότητα, προσέχει όλες τις λεπτομέρειες, είτε αυτ6 είναι μια μπλούζα, μια αντίκα ή μια σύζυγος!

Ο Καρκίνος δεν παραιτείται ποτέ εύκολα από κάτι χωρίς αγώνα. 'Όπως τα αληθινά καβούρια, θα κινηθεί λίγο προς τα πλάγια, μετά λίγο προς τα πίσω. Μετά, χωρίς προειδοποίηση, θα συρθεί και θα αρπάξει την λεία του. Ο Καρκίνος φαίνεται πάντα πως κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση και πως δεν ενδιαφέρεται πραγματικά. Περνά, όμως, στη δράση όταν βλέπει πως ο στόχος του προσπαθεί να το σκάσει. Χτυπά ξαφνικά, κρατά σταθερά και αρνείται να τον αφήσει.

Τα πράγματα που αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο είναι το σπίτι του, η οικογένειά του, και τα λεφτά του. Κανείς δε σέβεται το σπίτι του περισσότερο από έναν Καρκίνο. Είναι το καταφύγιο του, εκεί νιώθει ασφαλής, και μόνο εκεί μέσα ζει πραγματικά. Είναι σπιτόγατος και αγαπά τη μαγειρική, το καλό φαγητό και το καλό πιοτό. Πολλοί Καρκίνοι γίνονται μπάρμαν ή μάγειροι και οι περισσότεροι είναι ευτραφείς όπως οι Ταύροι. Ο Καρκίνος δεν κάνει καμία κίνηση αν δεν είναι σίγουρός εκ των προτέρων για τα αποτελέσματα. Λατρεύει την ασφάλεια, για αυτό και ό,τι δοκιμάζει έχει συνήθως επιτυχία.

 Βλέπετε, αν αποτύχει δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ποτέ. Σκέφτεται τόσο πολύ τα λάθη του, που δύσκολα θα ξαναπροσπαθήσει. Θα αποτραβηχτεί σε μιαν άκρη σιωπηλός και θα περάσει καιρός ώσπου να ξαναβγεί από το καβούκι του. Ο ίδιος λατρεύει τα χρήματα και νιώθει χαμένος αν δεν έχει στην άκρη μερικά για «ώρα ανάγκης». Η αλήθεια είναι πως δε νιώθει ποτέ εξασφαλισμένος, όσα κι αν έχει θέλει πάντα περισσότερα και καλύτερα. Γι' αυτό μαζεύει απίστευτες ποσότητες απίθανων πραγμάτων 1'4 μια φανταστική μελλοντική καταστροφή. Οι ντουλάπες του είναι γεμάτες πιθανόν με κονσέρβες, σακιά με α- 1ιίιρι, συντηρημένο γάλα κ.λ.π. γιατί και η παραμικρή πιθανότητα έλλειψης τον πανικοβάλλει. Θυμάται την οποιαδήποτε παλιά καταστροφή, έστω κι αν συνέβη μίλια μακριά, και γκρινιάζει, με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσει κι εσάς που δεν φταίτε σε τίποτα.

Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και πονόψυχος. Θα συμπάσχει με οποιονδήποτε έχει ανάγκη, αφού όμως βεβαιωθεί πως δεν πρόκειται να έλθει άλλη βοήθεια έγκαιρα .Τότε και μόνον τότε θα σπεύσει, και πραγματικά θα προσφέρει ό,τι μπορεί. Δεν είναι εγωιστής, απλώς σκέφτεται την ασφάλειά του και σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει ήρωας αν δεν υπάρξει σοβαρότατος λόγος. Η αυτοσυντήρηση είναι γι' αυτόν σημαντικότερη ανάγκη και δεν θα ρισκάρει ποτέ τα όσα με τόσο κόπο απέκτησε. Θυμηθεί- τι. πως το μόνο σκληρό σ' αυτόν είναι το καβούκι του, και πως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σκληρός και συντηρητικός όσο φαίνεται. 'Οταν, τελικά, σας βοηθήσει, θα είναι απόλυτα γενναιόδωρος.