Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΡΙΟΣ  - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΡΙΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

 

Ο Κριός είναι Ζώδιο της Φωτιάς και τον κυβερνά ο πλανήτης Αρης. Είναι το πρώτο Ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου. Αντιπροσωπεύει τη γέννηση, όπως οι Ιχθείς αντιπροσωπεύουν το θάνατο και τη συνείδηση της ψυχής. Είναι δηλαδή το μωρό του ζωδιακού κύκλου και, επομένως, χαρακτηρίζεται από τη φράση "Εγώ είμαι". Οπως το παιδάκι θα βάλει τα κλάματα μόλις πεινάσει αδιαφορώντας αν η μαμά του κοιμάται, έτσι και ο Κριός θα σε φωνάξει τα ξημερώματα για να σου δηλώσει μια ξαφνική ιδέα -χωρίς να σκεφτεί πως εσύ υπάρχει πιθανότης να κοιμάσαι- και μάλιστα καλά θα κάνεις να τρέξεις αμέσως. Γιατί να μην ξυπνήσεις να τον ακούσεις; Αυτός είναι ξύπνιος, αυτό μετράει. Είναι εγωκεντρικός, αλλά ποιος μπορεί να θυμώσει με ένα μικρό;

Όταν τον αναγκάσουν ή του αφαιρέσουν κάτι, κάνει ό, τι θα έκανε ένα παιδάκι: ξεφωνίζει. Κι έτσι οι άλλοι υποχωρούν μόνο και μόνο για να βρουν την ησυχία τους.

Ο Kριός είναι πεισματάρης και αυταρχικός. Λατρεύει την κίνηση, την ταχύτητα γι' αυτό δυστυχώς η ζωή του είναι γεμάτη ατυχήματα. Οι κινήσεις του είναι γρήγορες και επιδέξιες όπως ακριβώς και η σκέψη του. Δεν είναι καθόλου υπομονετικός. Οι λεπτομέρειες δεν είναι το αγαπημένο του θέμα.. Έχει όμως μια καταπληκτική ικανότητα στο να αποφασίζει και να ενεργεί γρήγορα την ώρα ακριβώς που το φαγητό καίγεται, το μωρό τσιρίζει, το τηλέφωνο χτυπάει, οι σωλήνες της ύδρευσης παρουσιάζουν διαρροή και έχει πλημμυρίσει το πάτωμα,όλα αυτά συγχρόνως, και ενώ όλοι οι άλλοι έχουν καταθέσει τα όπλα και ψάχνουν για ηρεμιστικά. Μην τον ζαλίζετε με μεγάλες και λεπτομερείς ιστορίες. Δεν έχει την υπομονή να σας ακούσει και θέλει να έρθετε αμέσως στο θέμα. Ο Κριός θα ρίξει σπάνια νευρικές ματιές γύρω στο δωμάτιο. Όταν  το κάνει, σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρουν άλλο το όσα λέτε. Μην θιγείτε, θυμηθείτε πως είναι ένα παιδάκι χωρίς υπομονή. Διαθέτει  μια αφέλεια που σε αφοπλίζει. Είναι άφοβος. Όταν αποτύχει θα ξαναδοκιμάσει γεμάτος εμπιστοσύνη ξεχνώντας το πάθημα του.

Είναι πολύ ειλικρινής και ευθύς για να θέτει τα πράγματα με επιφυλακτικό τρόπο. Ό,τι και να σκεφτεί το λέει αμέσως αδιαφορώντας αν πληγωθεί. Αυτή η πλήρης έλλειψη διπλωματίας στην συμπεριφορά του πολλές φορές κάνει κακό και στον ίδιο. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Ο Κριός είναι σαν την εύφλεκτη ύλη, ανοίγει τον δρόμο του μέσα στη ζωή με την τόλμη, την πρωτοβουλία και την δράση. Παρ' όλα αυτά απεχθάνεται τον φυσικό πόνο, π.χ. ένας από τους χειρότερους εχθρούς του θα μπορούσε να είναι ο οδοντογιατρός του. Αντίθετα ο Κριός μπορεί να είναι πολύ σκληρός με τους άλλους. Πολλοί στρατηγοί, χειρούργοι, εξερευνητές αστυνομικοί αλλά και ...δήμιοι είναι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο. Ο Κριός κυβερνά τον πόλεμο, τα μαχαίρια, τα όπλα, τα νυστέρια, τις εκτελέσεις, την αστραπή, τους μετεωρίτες και τις μεγάλες φωτιές. Ζητά από σας να τελειώσετε τη δουλειά γρήγορα, αλλά αν το κάνετε, ποτέ δεν θα σας πει ευχαριστώ. Ο Κριός είναι αυτοδημιούργητος και δεν υπολογίζει τίποτε υλικό ή πνευματικό, εγκαταλείποντας αισθήματα, σχέσεις, υπάρχοντα χωρίς την παραμικρή λύπη. Και ποτέ δεν κοιτά πίσω. Θα είναι χωρίς αμφιβολία επικεφαλής στην καρριέρα που διάλεξε ή θα έχει ένα δικό του επάγγελμα. Αν δεν είναι, μπορείς τότε εύκολα να τον αναγνωρίσεις από την δυσαρέσκειά του. Μισεί την υποταγή. Ο Κριός θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να πιαστεί αδύνατος και μερικοί Κριοί διακινδυνεύουν κυριολεκτικά το πρώτο για να αποφύγουν το δεύτερο. Μην πεις ποτέ σ' ένα Κριό πως ξόφλησε. Δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ. Είναι υπερβολικά περήφανος και θέλει να είναι πάντα πρώτος. Ο Κριός ποτέ δεν σκέφτεται την αποταμίευση και πάν- τα χειρίζεται τα χρήματά του με σύνεση. Δεν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και συχνά δείχνει μια παιδική έλλειψη ευθύνης. Μπορεί να ξεχάσει τα χρέη του γιατί τα καινούργια προβλήματα απορροφούν πάντα όλη του την προσοχή. Θα πληρώσει το λογαριασμό του με χαρά και προθυμία, αλλά θα σου κοπεί η αναπνοή μέχρι να πληρώσει

Ο Κριός σπάνια μένει για πολύ καιρό στο κρεβάτι, εκτός αν χρειαστεί να τον δέσεις. Διαθέτει μια δυνατή αισιοδοξία, όπως άλλωστε και τα άλλα Ζώδια της Φωτιάς - ο Λέων και ο Τοξότης -που τον προφυλάσσουν από τις χρόνιες ασθένειες, που προκαλούνται από έντονη μελαγχολία και απαισιοδοξία. Τα Ζώδια της Φωτιάς προσβάλλονται περισσότερο από υψηλούς πυρετούς, ημικρανίες, καλπάζουσες μολύνσεις, κρίσεις, υψηλή πίεση και απότομες οξείες αρρώστιες. Ο Κριός πραγματικά πιστεύει ό,τι είναι αναντικατάστατος. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά τόσο καλά όσο ο ίδιος. Πραγματοποιεί τα σχέδιά του με επιτυχία ξεπερνώντας όμως πολλές φορές τις δυνάμεις του με αποτέλεσμα μια νευρική κατάπτωση ή κάποιο έλκος στομάχου. Πάντως δεν είναι τεμπέλης.

Ο Κριός είναι παρορμητικό Ζώδιο. Φέρεται όπως ακριβώς νιώθει εκείνη την στιγμή χωρίς να σκέφτεται, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Οι Κριοί είναι γνωστοί για τους τρομερούς θυμούς τους, όμως εξατμίζεται αμέσως και όλα ξεχνιούνται. Πληγώνεται και ξαφνιάζεται που εσύ θυμάσαι ακόμη και όσα σου είπε χωρίς να τα εννοεί. Αν του δοθεί η ευκαιρία θα ζητήσει συγνώμη και από τον χειρότερο εχθρό του, άσχετα με το τι φοβερά λόγια του είχε πει προηγουμένως όταν έβραζε από θυμό.

Ζητά από σένα να τον παραδέχεσαι ακόμη και όταν ο ίδιος καλλιεργεί την απώθηση. Βλέπεις δεν θυμώνει συγκεκριμένα με εσένα. Θα υποστείς εσύ την έκρηξη, η φωτιά όμως κατευθύνεται εναντίον μιας ιδέας ή μιας κατάστασης που την βρίσκει αφόρητη. 'Ένα είναι σίγουρο: οι καυγάδες τον αναζωογονούν.

Οι Κριοί λένε ψέματα για να σώσουν την κατάσταση. Συνήθως όμως τα αποφεύγουν γιατί αποκαλύπτονται. Άλλωστε η αλήθεια είναι προτιμότερη και πιο γρήγορη. Βλέπετε ο Κριός είναι πολύ απασχολημένος με τον εαυτό του για να ασχολείται με οποιονδήποτε άλλο.

Ο τυπικός Κριός θα γευματίσει με ζητιάνους και βασιλιάδες με την ίδια ευκολία και θέρμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αδιαφορεί για το χρήμα. Πάντως η βασική του επιδίωξη, εκείνα που τον θέλγουν πιο πολύ, είναι ο  έπαινος και η φήμη. Είναι πιστός φίλος και θα σας βοηθήσει οπωσδήποτε και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Θα πληγωθεί όμως πολύ αν δεν τον ευχαριστήσετε και δεν τον παινέσετε γι' αυτό.

Ο Κριός μπορεί να συζητάει επί ώρες για θέματα για τα οποία δε γνωρίζει απολύτως τίποτε. Επίσης να βγάζει από τη συζήτηση συμπεράσματα που εσείς ούτε καν υποπτευθήκατε. Ποτέ δεν θα μπορέσετε να βάλετε τη συζήτηση σ' ένα συγκεκριμένο κανάλι. Ο Κριός θα πηδάει από θέμα σε θέμα, θα καταλαβαίνει αυτό που αυτός θέλει και δεν θα βγάλετε ποτέ άκρη. Υπομονή. Μην ξεχνάτε

πως είναι ανυπόμονος και ανήσυχος. Ακόμη πως είναι ανεξάρτητος και κυριολεκτικά ανίκανος να παραδεχθεί οποιαδήποτε ήττα. Δεν θα την αναγνωρίσει ακόμη και όταν την έχει μπροστά του. Σαν πραγματικό κριάρι θα ορμήσει προσπαθώντας να καρφώσει το στόχο με τα κέρατά του αψηφώντας την περίπτωση του να σπάσει τα μούτρα του στον τοίχο. Πάντως είναι αθεράπευτα αισιόδοξος. 'Ολα θα πάνε καλά. Οι Κριοί είναι πολύ έξυπνοι μα- χητές και βιάζονται να εξουδετερώσουν κάθε εμπόδιο πολύ πριν έρθει σ’αυτούς. Καταδιώκουν την επιτυχία με μανία. 'Ισως όμως γι' αυτό αποτυχαίνουν συχνά. ο