Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΛΕΩΝ    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΩΝ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΛΕΩΝ

Παράφορος και δυναμικός, ο άνδρας Λέων διαθέτει πραγματικά τα χαρίσματα ενός ηγέτη. Θέλει να ελέγχει και να οδηγεί όλες τις καταστάσεις, έχει ανάγκη από υπηκόους και ένα πιστό ακροατήριο που θα τον αγαπά: και θα τον θαυμάζει. Και πραγματικά, το κατορθώνει πάντα πολύ εύκολα. Βλέπετε οι αριστοκρατικοί και κάπως αυταρχικοί τρόποι του, το φωτεινό του χαμόγελο, τα λόγια του μπορούν να σας αιχμαλωτίσουν για πάντα. Η πύρινη φύση του Ήλιου χαρίζει στον Λέοντα ζωντάνια και πάθος. Ο Λέων ενθουσιάζεται εύκολα και ζει με ένταση ακόμη και τα πιο συνηθισμένα γεγονότα. Μην σας ξεγελά το ήρεμο βλέμμα του: η νευρική ένταση υπάρχει μέσα του και θα εμφανιστεί αμέσως μόλις ταράξετε τα ήσυχα νερά της ζωής του. Λατρεύει τον κόσμο, την κίνηση, τα χρήματα, τις όμορφες γυναίκες. Είναι ο πλαίι-μπόυ του Ζωδιακού Κύκλου. Θα τον βρείτε σε κάποιο καζίνο, στην πιο αριστοκρατική λέσχη, στα πιο ακριβά κοσμικά κέντρα. .Ένας Λέων γίνεται πάντα το επίκεντρο της παρέας, χωρίς ποτέ να γίνεται γελοίος και βαρετός. Ζει έντονη κοινωνική ζωή και συχνά παίζει τυχερά παιχνίδια και σπαταλά άσκοπα. Κινδυνεύει έτσι να σπαταλήσει τα προσόντα του κυνηγώντας το εύκολο κέρδος, γιατί πραγματικά ένας Λέων ασκεί ιδιαίτερη γοητεία, είναι τυχερός, αλλά είναι λίγο τεμπέλη ς και κυρίως λατρεύει τα χρήματα!

Όσο γλεντζές κι αν είναι ένας Λέων θα εξοικονομήσει το χρόνο που του χρειάζεται να ξεκουραστεί, για να είναι πάντα σε φόρμα. Θα λιαστεί διώχνοντας τις μύγες με την ουρά του, θα χτενίσει την ξανθιά του χαίτη και θα ντυθεί χωρίς να βιάζεται. .Έχει άπειρα, πανάκριβα και κάπως χτυπητά ρούχα, που απαιτεί να είναι πάντα σιδερωμένα και ταχτοποιημένα. Ο ίδιος πετά τα πράγματά του όπου να ναι, οι υπήκοοί του, όμως, έχουν την υποχρέωση να τρέχουν πίσω του και να τα μαζεύουν.

Παρ' όλα αυτά επιμένετε να κερδίσετε την καρδιά ενός Λέοντα. Η συνταγή είναι μία: γαργαλίστε το ενδιαφέρον του, κολακέψτε τον, προκαλέστε τον. Μετά δηλώστε πλήρη υποταγή, αλλά δώστε του να καταλάβει πως δεν είστε για ...φάγωμα. Πλήρης υποταγή, αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε. Αλλιώς ο Λέων σας θα μαραζώσει ή ...θα φύγει ανεπιστρεπτί. Γεμίστε τη σχέση σας με ρομαντισμό, ποίηση και τρυφερότητα. Αφήστε τον να σας μιλήσει για τον εαυτό του.

Μην καταφύγετε σε πονηρά τεχνάσματα και ερωτοτροπίες προσπαθώντας να αποδείξετε πως είστε επιθυμητή. Θα αντιδράσει τόσο βίαια που δεν θα ξέρετε πού να πάτε. Δεν χρειάζεται άλλωστε τέτοιου είδους αποδείξεις: αν δεν ήσασταν επιθυμητή δεν θα έκανε καν τον κόπο να σας συνοδεύει! 'Ένας Λέων συνοδεύει μόνο γυναίκες πρώτης ποιότητος!, Προσέξτε μην προκαλέσετε ποτέ τον ενστικτώδη χαρακτήρα του, του ανήκετε και αυτό είναι όλο. 'Άλλωστε κι αυτός σας είναι πιστός, Απ' την στιγμή που βρήκε μια όμορφη και υπάκουη γυναίκα να περιποιείται το βασίλειό του, είναι πολύ τεμπέλης να τρέχει πίσω από άλλες, εκτός κι αν τον υποδέχεστε κάθε βράδυ με ρολά και κοντά καλτσάκια ή του γκρινιάζετε ασταμάτητα. Θα σας είναι πιστός, θα θέλει όμως να βγαίνει πότε-πότε με τους φίλους του και θα κοιτά τις όμορφες γυναίκες σχολιάζοντας το κάθε τι. Μην ενοχληθείτε, ο Λέων απλώς λατρεύει, την ομορφιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σας απατήσει κιόλας. Μην .τον καταπιέζετε. Αφήστε τον να βγαίνει μόνος,' αλλά όταν σας συνοδεύει, φροντίστε να αισθάνεται περήφανος για σας, αλλά και ...σίγουρος πως δεν θα σας χάσει. Κινδυνεύετε να ζήσετε το υπόλοιπο της ζωής σας κλειδωμένη αν του δώσετε το παραμικρό δικαίωμα.

Ο Λέων είναι υπερβολικός στις αντιδράσεις του και λατρεύει τις θεατρικές επιδείξεις. Είτε είναι λυπημένος είτε απογοητευμένος, είτε χαρούμενος, θα το δείξει όσο πιο θεαματικά και υπερβολικά γίνεται. Θα κλάψει, θα, φωνάξει, θα αντιδράσει όσο πιο έντονα μπορεί και στη λύπη και στη χαρά. Χρειάζεται την σταθερότητά σας  να ισορροπεί την περηφάνια του και τα πάθη του. 'Eχει μεγάλη ανάγκη να κυβερνά και να αγαπιέται από αυτού που κυβερνά. Στην πραγματικότητα ο Λέων φοβάται μήπως αποτύχει και γελοιοποιηθεί και αυτή είναι η πραγματική πηγή της ματαιοδοξία ς και της υπερβολικής αξιοπρέπειας του.

Ο Λέων είναι πολύ πιο σταθερός και συγκρατημένος από ό,τι φαίνεται. Ξέρει τι θέλει και το παίρνει, είναι επίσης πολύ ικανός να το διατηρεί εκτός κι αν υποκύψει στην κολακεία και στην τάση του να σπαταλά. Παρά τη βασική καλοσύνη του δεν είναι ποτέ πολύ ευαίσθητος στα αισθήματα των άλλων και κλείνεται στον εαυτό του τόσο που μπορεί να γίνει αγενής. Το χαμόγελό του, όμως, σας αποζημιώνει. .Άλλωστε ένας Λέων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιον με πραγματική σκληρότητα, οι φωνές του δεν είναι παρά η επιφάνεια. Ο Λέων έχει την καταπληκτική ικανότητα να διορθώνει πράγματα. Ακόμη κι όταν δεν τα καταφέρνει με τα χέρια, η ...κλωτσιά του είναι μοναδική!

Σαν πατέρας ο Λέων απαιτεί από τα παιδιά του πλήρη υποταγή, γι' αυτό ίσως καταλήξουν να γίνουν μικροί κόλακες. 'Ένα «μάλιστα κύριε, έχετε απόλυτο δίκιο» είναι ικανό να τον γαληνέψει, γι' αυτό η πραγματική πειθαρχία και διαπαιδαγώγηση εξαρτάται από σας. Μην δώσετε όμως μεγαλύτερη προσοχή σ' αυτά από ό,τι σε κείνων. ο Λέων είναι γενναίος και ευγενικός. Είναι αξιαγάπητος. Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από ένα ήρεμο, νωχελικό λιοντάρι που λιάζεται ξαπλωμένο  στον ήλιο.

 

.