Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΛΕΩΝ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΩΝ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΩΝ

Μοιάζει τόσο ήρεμη, σαν μια απαλή γαληνεμένη λίμνη! Μην ξεγελιέστε. Παραγνωρίστε την και τότε θα καταλάβετε πόσο λάθος κάνετε. Είναι ήρεμη γιατί απλώς πιστεύει πως αυτός ο τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός. Νομίζετε πως είναι μια γλυκιά, τρυφερή ύπαρξη; Σίγουρα δεν την ξέρετε καλά. Αυτή είναι η Λέων. Είναι πουλί με αστραφτερά φτερά, μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, εξυπνάδα, θηλυκότητα. Είναι κοινωνική και πάντα περιτριγυρισμένη από κόσμο. Το χαμόγελό της είναι εκθαμβωτικό, καθώς σας μιλά καταδεκτικά, με μια φανερή τάση ανωτερότητας στους τρόπους της. Είναι περήφανη, αξιοπρεπής και δεν ανέχεται ανοησίες. Θα διαλέξει τον σύντροφό της με την μεγαλύτερη προσοχή: Θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε κάποιον τίτλο και χρήματα.

Αντίθετα από τον άνδρα Λέοντα που πολλές φορές παντρεύεται κάποια κατώτερη για να την εξουσιάζει, η Λέων επιδιώκει να ανέβει κοινωνικά με τον γάμο της και να εδραιώσει την θέση της. Θα κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες για να το πετύχει, τους μεγαλύτερους συμβιβασμούς. Η Λέων είναι ένα αντικείμενο αξίας που ποτέ δεν πουλιέται σε τιμή ευκαιρίας. Ξέρει τι αξίζει, ξέρει τον  εαυτό της. Φοβάται την φτώχεια και την δουλειά. 'Έχει ανάγκη από την επιδοκιμασία του κόσμου, είναι ματαιόδοξη και γι' αυτό ξέρει να περιμένει, ώσπου να έρθει αυτό που θεωρεί καλύτερο, Θέλοντας να κατακτήσεις μια τέτοια γυναίκα ένα είναι το μυστικό. Να είσαι σπουδαίος, με την έννοια που δίνει ο κόσμος στη λέξη αυτή: όνομα. 'Όσο για τα χρήματα, δεν πειράζει. Σε τελική ανάλυση ίσως σε βοηθήσει και αυτή. Αρκεί να της παρέχεις την αίγλη και την άνεση που έχει ανάγκη για να ζήσει. Χαρίστε της ακριβά δώρα: χρυσαφικά κι αρώματα. Προσέχετε το ντύσιμό σας. Πάρτε  την στο θέατρο ή σε κάποιο ακριβό εστιατόριο. Θα την, δείτε να λάμπει. Να ξέρετε πως προτιμά να βγαίνει σπάνια και να πηγαίνει σε σπουδαία μέρη, παρά συχνά σε κάποια συνοικιακή ταβέρνα. Δεν θα νιώσει άνετα. Η Λέων λατρεύει τον χρυσό (το μέταλλό της) και τα πολλά ρούχα. Ακόμη κι αν δεν βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση θα αγοράζει δαχτυλίδια και θα ζει σα βασίλισσα. Βέβαια ίσως είναι λίγο σπάταλη και φιλάρεσκη. Θα γεμίσει όμως την ζωή σας με ευθυμία και ζωντάνια και το σπίτι σας με όμορφα πράγματα.

Φροντίστε να της λέτε πρωτότυπα πράγματα. Δεν ανέχεται τις ανιαρές παρέες και τις ανοησίες. Θα στέκεται δίπλα σας σαν γατάκι που γουργουρίζει, τα λιοντάρια, βλέπετε έχουν κάποια μακρινή συγγένεια με τις γάτες. Δεν θα σας εναντιωθεί ποτέ ανοιχτά. Ξέρει πως με μαλακό τρόπο και έξυπνα επιχειρήματα θα πετύχει καλύτερα: αποτελέσματα. Αντίθετα από την Κριό που φωνάζει, έξαλλη από θυμό, η Λέων εδραιώνει σιωπηλά την κυριαρχία της, κι όταν το καταλάβετε θα είστε ήδη δεμένος χειροπόδαρα.

Ναι, γνωρίζει τις ικανότητές της. Ξέρει πως αξίζει πολλά. Γι' αυτό και δεν σπαταλά τον εαυτό της άσκοπα, σπαταλά όμως χρήματα. Της αρκεί να ξέρουν οι άλλοι πως είναι ανώτερη. Δεν το αποδεικνύει βροντοφωνάζοντας. Ξέρει πως οι άλλοι το ξέρουν και το δέχονται. Είναι αλαζονική και ματαιόδοξη. Δεν μιλά στον οποιονδήποτε. Μιλά μ' ένα ελαφρά υπεροπτικό ύψος. Με ένα ειρωνικό χαμόγελο που σε παραλύει, σε γεμίζει μ' ένα αίσθημα κατωτερότητας. Είναι εύσπλαχνη και προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Μοιράζει τα παλιά ης ρούχα. Μια βασίλισσα πρέπει να βοηθά τους υπηκόους της και να επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα τις τρώγλες τους.

Κολακέψτε την και θα σας δεχτεί ευχαρίστως. Αφήστε ην να έχει τις δικές της ασχολίες, γιατί μια Λέων κλεισμένη στο σπίτι, είναι μια λέαινα φυλακισμένη στο κλουβί της. Δώστε της χρήματα και αφήστε την να τριγυρίσει εδώ κι εκεί, στην αγορά, στα κομμωτήρια, στις φίλες της. Μια Λέων χωρίς κοινωνική ζωή δεν είναι τίποτα. Βέβαια σπάνια μια Λέων θα εργαστεί. Είναι αρκετά τεμπέλα και λατρεύει τον ύπνο. Εκτός αν η δουλειά της της επιτρέπει να δίνει διαλέξεις και συμβουλές.

Θα έχει, όμως, πολλά χόμπι: διακόσμηση, ζωγραφική (ή, επισκέψεις... και κυρίως δεν θα τη δείτε ποτέ απεριποίητη. Θα περνά τον καιρό της στο κομμωτήριο και τα ,ινστιτούτα αισθητικής, θα έχει τα ντουλάπια της γεμάτα κρέμες, αλλά ποτέ δεν θα τη δείτε να κυκλοφορεί με ρολά και μάσκα ομορφιάς.

Η Λέων είναι υπέροχη οικοδέσποινα, αν και δεν περνά τον καιρό της στην κουζίνα. Είναι εξωστρεφής και φιλική. Είναι ζηλιάρα. Εσείς, αντίθετα, δεν πρέπει να είστε. Η Λέων το θεωρεί φυσικό να τη φλερτάρουν, νομίζει μάλιστα πως είναι η μόνη που φλερτάρουν. Δεν κάνει ανόητες επιδείξεις, θα δεχτεί, όμως, ευχάριστα τις φιλοφρονήσεις των άλλων και ίσως ανταποκριθεί λιγάκι. Δεν σας απατά, απλώς έχει τόση ανάγκη από λόγια θαυμασμού και παινεύεται για τις κατακτήσεις της. 'Ίσως μάλιστα τις μεγαλοποιήσει λιγάκι για να κάνει εντύπωση. Να θυμάστε πως θα σας είναι πιστή μόνον όσο θα της είστε κι εσείς πιστός, ούτε στιγμή παραπάνω.

Η Λέων είναι αξιαγάπητη στους στενούς φίλους. Ξεχνά για λίγο την βασιλική της συμπεριφορά και γλεντά λέγοντας αστεία και τραγουδώντας παλιά τραγούδια. Δεν ανέχεται, όμως, την οικειότητα στους ξένους. Τους αντιμετωπίζει ψυχρά και πραγματικά κανείς δεν μπορεί να είναι πιο αγενής από μια Λέοντα, όταν θέλει.

Η μητέρα Λέων καταστρέψει τα παιδιά της. Πρώτα -πρώτα δεν αναγνωρίζει εύκολα τα λάθη τους, (αλλά όταν τα δει, τα τιμωρεί αυστηρά). Παίζει μαζί τους, τα συμβουλεύει, τα βοηθά, αλλά απαιτεί αυστηρή πειθαρχία, αναγκάζοντάς τα να καταψ6γουν σε κολακείες και προσποίηση. Δεν βλέπει σε βάθος, της φτάνει που αναγνωρίζουν την εξουσία της, άσχετα τι κάνουν κρυφά. Είναι υπερβολικά περήφανη για τα προσόντα τους και τα υπερασπίζεται κακομαθαίνοντάς τα. Τα συνηθίζει στην πολυτέλεια και τα χρήματα κι έτσι α αποπροσανατολίζει από το πραγματικό νόημα της ζωής. Βέβαια μια Λέαινα ποτέ δεν παραμελεί τα παιδιά της, αλλά είναι πολύ  ανεξάρτητη για να τρέχει συνέχεια πίσω τους. Τα παιδιά της σαν απόγονοι βασιλικής οικογένεια θα αισθάνονται  ανώτερα από τους άλλους. Πρέπει, όμως, να δείxνoυν; σεβασμό στους μεγαλύτερους. Οι ίδιοι οι Λέοντες σαν παιδιά είναι χαδιάρηδες και απαιτητικοί. Προσέξτε γιατί θα κακομάθουν. Ναι, η Λέων είναι μια απαιτητική, αυταρχική γυναίκα. 'Έχει, όμως, και τόσα χαρίσματα που την κάνουν ακατανίκητη. Είναι αισθησιακή, γοητευτική έχει ξεκαθαρισμένες ιδέες, υπευθυνότητα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια. .Όσο για σας, είστε καταπληκτικοί αφού σας  επέτρεψε να σταθείτε κοντά της.