Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ    Ο ΑΝΤΡΑΣ ΛΕΩΝ     Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΩΝ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

 

Ο Λέων είναι Ζώδιο της Φωτιάς με κυβερνήτη πλανήτη  'Hλιο. Τον χαρακτηρίζει η λέξη «Θέλω». Ο Λέων έχει ανεπτυγμένο μέσα του το αίσθημα της ιδιοκτησίας και νομίζει πως του ανήκουν οι πάντες και τα πάντα. Προσέξτε τον επιβλητικό τόνο της φωνής του και την μεγαλόπρεπή του συμπεριφορά καθώς κοιτάζει αφυψηλού τoυς κατώτερους θνητούς.

Ο Λέων χρειάζεται ένα ακροατήριο και θέλει πάντα να τον περιμένουν. Δεν υπάρχει Λέων εσωστρεφής, αντίθετα θα μιλά και θα γελά συνεχώς και θα είναι αδύνατο να μην  τον προσέξετε.

 Καταφέρνει να τραβά την προσοχή με την ρητορική του ικανότητα, το χτυπητό κάπως ντύσιμό του, τους επιδεικτικούς τρόπους του. Περπατά νωχελικά και μεγαλόπρεπα με ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο που σας σκλαβώνει για πάντα.

Ο βασιλιάς Λέων έχει πάντα ανάγκη από υπηκόους. Μιλά με κάποια ελαφριά υπεροχή και δίνει απλόχερα συμβουλές με ένα καταδεχτικό τρόπο, ακόμα και για το πώς πρέπει να ρυθμίζεις την ζωή σου. Του αρέσει να δίνει συμβουλές ή διαλέξεις και συχνά οι Λέοντες γίνονται δάσκαλοι, πολιτικοί ή ψυχολόγοι. Πράγματι, είναι καταπληκτικοί. Ένας Λέων θα λύσει άνετα τα προβλήματά σας και θα σας βοηθήσει γενναιόδωρα. Το περίεργο είναι όμως πως δε θα καταφέρει να λύσει ποτέ τα δικά του προβλήματα.

Έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται με επιτυχία ξένες περιουσίες αλλά ο ίδιος είναι πολύ σπάταλος. Οποιοσδήποτε Λέων, όσο φτωχός και να είναι, θα ζει σα βασιλιάς και θα ντύνεται το ίδιο μια και δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ντύσιμό του. Πιστεύει πως τα ρούχα συμβάλλουν στην κοινωνική προβολή. Το σπίτι του θα είναι γεμάτο με ψιλοπράγματα που σας δίνουν την αίσθηση του πλούτoυ και της χλιδής. Ο Λέων δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά.

Ο Λέων είναι τίμιος, περήφανος, αξιοπρεπής και πολύ τρωτός. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε αλλά, προς θεού μην τον πληγώσετε ποτέ, γιατί αλλίμονό σας. Αν δεν σεβαστείτε την σοφία, την γενναιοδωρία και την ανωτερότητά του θα σας εκδικηθεί. Βέβαια οι Λέοντες είναι όλο λόγια και δραματικές θεατρικές κινήσεις, αλλά είναι άσχημο να κάνεις εχθρό σου έναν Λέοντα.

Ο μόνος τρόπος για να τον αντιμετωπίσετε είναι η κολακεία. Θα υποκύψει αμέσως κι από λιοντάρι θα μετατραπεί σε γατάκι! Η ματαιοδοξία είναι συνυφασμένη με την φύση του και εδώ ακριβώς βρίσκεται η Αχίλλειος πτέρνα του. Τυφλωμένος από τις κολακείες δεν βλέπει ποτέ την αλήθεια και δεν κρίνει σωστά. 'Ετσι συνήθως αποτυχαίνει, διαλέγοντας λάθος φίλους και λάθος σύντροφο. Αν βέβαια δεν θέλετε να καταφύγετε στην κολακεία, υπάρχει κι άλλος δρόμος. 'Ενας Λέοντας θα εκτιμήσει σίγουρα το χιούμορ και την καλή σας διάθεση.

Ο Λέων λατρεύει την επίδειξη και την σπατάλη. Είναι γλεντζές, πλαίη-μπόυ, και πότε-πότε μεγάλος παίκτης. Σπάνια θα κάνει οικονομία, αλλά το περίεργο είναι ότι συνήθως βρίσκει λεφτά (καμιά φορά εις βάρος άλλων). Βέβαια είναι τίμιος και ποτέ δεν εκμεταλλεύεται κανέναν. Είναι όμως και τυχερός. Του αρέσει να καλεί κόσμο στο σπίτι του. Το θεωρεί ένα είδος επίδειξης. 'Αλλωστε ο κόσμος του είναι απαραίτητος. Μην γελαστείτε από το ήρεμο παρουσιαστικό και το νωχελικό χασμουρητό του. Mέσα του κρύβεται μια νευρική ένταση, μια ανάγκη για συνεχή αναγνώριση και παραδοχή.

Άλλωστε ένας Λέων δεν ζει χωρίς αγάπη. Το πάθος είναι μέρος της ζωής του. Ζει έντονα, αγαπά με πάθος, αρρωσταίνει βίαια. Δεν υπάρχει Λέων που να αγαπά την μοναξιά. 'Εχει πάντα ανάγκη από υπηκόους και έναν σύντροφο να τον καταλαβαίνει και να κολακεύει το Εγώ του. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως στις δύσκολες στιγμές το βάζει στα πόδια. Ο Λέων μπορεί να αγαπά την καλοπέραση αλλά όταν χρειαστεί είναι υπόδειγμα θάρρους και δύναμης, χωρίς ποτέ να ζητήσει την βοήθεια των άλλων. Απορεί να γκρινιάζει πως τα κάνει όλα μόνος του, αυτό όμως του αρέσει γιατί έτσι μπορεί και γκρινιάζει ελεύθερα. Βέβαια δεν σπαταλά ποτέ άσκοπα τις δυνάμεις του

και παρόλο που είναι ενθουσιώδης, είναι αρκετά λογικός ώστε να μελετήσει τις πιθανότητες αποτυχίας. Αντίθετα από τον Κριό δε θα αγωνιστεί ποτέ χωρίς λόγο. Είναι δημιουργικός έχει καλές ιδέες και αρκετή φυσική ικανότητα επιλογής. Γίνεται καλός αθλητής γιατί η υπερηφάνειά του, του χαρίζει μια μεγάλη ανταγωνιστική τάση.

Ο Λέων είναι καλόκαρδος και αγαπά όλο τον κόσμο. Αν χρειαστείτε δανεικά θα σας δώσει οπωσδήποτε, ακόμη κι αν χρειαστεί να δανειστεί ο ίδιος από κάπου αλλού. Ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

Ο Λέων λατρεύει το κοτσουμπολιό. Μπορεί να σας πείσει για οτιδήποτε, αλλά ο ίδιος δεν πείθεται εύκολα (τίποτε όμως δεν είναι σίγουρο). Βοηθά τους άλλους ακόμη κι όταν ο ίδιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Βέβαια μην του ζητήσετε ποτέ να δουλέψει σκληρά. Του αρέσει περισσότερο να λιάζεται φορώντας τα μαύρα του γυαλιά και να χασμουριέται πότε-πότε διώχνοντας τις μύγες.

σ Λέων λατρεύει τα παιδιά και κυβερνά την παιδική ηλικία. Τα παιδιά Λέοντες θα έπρεπε να ενθαρρύνονται να διοργανώνουν πάρτυ, θα κρατήσουν τις αναμνήσεις αυτές για πάντα. Όταν μεγαλώσουν θα διοργανώνουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις στο σπίτι ή στον κήπο. Πρέπει όμως να προσέξουν να μην έχουν τόσες απαιτήσεις από τα παιδιά τους γιατί θα τα καταπιέζουν και θα Τα κάνουν αγχωτικά.

Αυτός είναι ο αλαζονικός, ματαιόδοξος Λέων. Είναι πιστός και δίκαιος, τίμιος και αισιόδοξος. Είναι βέβαια λίγο τεμπέλης και απεχθάνεται την σκληρή δουλειά, είναι γλεντζές και δανδής, απεχθάνεται την πλήξη και είναι εγωιστής. 'Εχει όμως μια καρδιά καθαρή σαν το χρυσάφι που τον αντιπροσωπεύει και θα γεμίσει με ενδιαφέρον την ζωή σας. Αντιμετωπίστε με χιούμορ τα δραματικά του ξεσπάσματα και τα υπερβολικά του φερσίματα. Δείξτε του αγάπη και τρυφερότητα. Πάνω απ' όλα δείξτε του την εκτίμησή σας.