Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο O άνδρας Παρθένος είναι ένα κράμα δυνατού μυαλού και σταθερής γης. Είναι πρακτικός, μετριόφρων, ψύχραιμος. Μη περιμένετε από αυτόν ρομαντικά όνειρα και ροζ ιστορίες γιατί θα απογοητευθείτε. Τα δραματικά ξεσπάσματα και οι δακρύβρεχτες υποσχέσεις τον φοβίζουν τόσο ώστε να φύγει αμέσως. Τα γυναικεία καπρίτσία, η κοκεταρία και οι ανόητες θηλυπρέπειες τον γεμίζουν καχυποψία

Αν θέλετε να κερδίσετε την φιλία, ή ακόμη και την αγάπη ενός Παρθένου, μια είναι η συνταγή: να είστε καθαρή, ειλικρινής και υπομονετική. Ο Παρθένος γεννήθηκε για να αγαπάει, όχι όμως όπως το εννοούμε συνήθως. Αγάπη γι' αυτόν είναι αφοσίωση στην οικογένεια, τους φίλους και τους απροστάτευτους. Βλέπετε γεννήθηκε με το ένστικτο του καθήκοντος της εργασίας, της πειθαρχίας και της αφοσίωσης στους αδύνατους.

Ο Παρθένος ζητά ποιότητα και όχι ποσότητα από την ζωή του, γι' αυτό αποφεύγει τα επικίνδυνα πειράματα. Αν αποτύχει στις σχέσεις του με τους άλλους θα απογοητευθεί τόσο, ώστε θα χαθεί από την κοινωνία δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά και προσέχοντας ακόμη περισσότερο στις σχέσεις του με τους άλλoυς  Θα ψάξει πάρα πολύ πριν αποφασίσει να παντρευτεί. Ίσως, μάλιστα, να μην παντρευτεί και καθόλου. Η υπακοή στην μοίρα χωρίς αγώνες είναι φυσική γι' αυτόν. Αν δε βρει αυτό που ζητά ή αν έτσι επιβάλλει ο τρόπος ζωής του θα προσαρμοσθεί απόλυτα στην μοναχική ζωή. 'Ένας Παρθένος δύσκολα θα συγκινηθεί συναισθηματικά. Μήπως δεν έχει τελικά καρδιά; 'Όχι, απλώς χρειάζεται υπομονή. Δεν είναι κακό το ότι θέλει να είναι σίγουρος για ό,τι κάνει. 'Ένας άνδρας Παρθένος είναι πάντα αγνός. Εννοώ, βέβαια, αγνός στην καρδιά, στην νοοτροπία. Δεν θα ξεπεράσει ποτέ τους ηθικούς φραγμούς του, δεν θα συμπεριφερθεί σχεδόν ποτέ χυδαία ή βάναυσα.

'Ένας Παρθένος είναι πάντα πιστός και δεν καταστρέψει ποτέ τους οικογενειακούς δεσμούς χωρίς λόγο. Αν δεν αισθάνεται τίποτα για σας ή βρει κάπου αλλού αυτό που γυρεύει θα το πει με απόλυτη ειλικρίνεια. Η κοινωνική κατακραυγή δεν θα τον εμποδίσει να κάνει αυτό που έχει αποφασίσει. Αν, πάλι, φταίτε εσείς, θα φύγει χωρίς άλλη συζήτηση και δεν θα γυρίσει να κοιτάξει πίσω. Πειθαρχεί απόλυτα στη μνήμη και τα συναισθήματά του και είναι αποφασισμένος να πηγαίνει πάντα μπροστά. Δεν τρέφει αυταπάτες και ξέρει ότι το ραγισμένο γυαλί ποτέ δεν θα ξαναγίνει τέλειο.

Γενικά, όμως, ο Παρθένος θα υπερπηδήσει όλες τις δυσκολίες και τις κακοτυχίες όταν αποφασίσει ότι σας θέλει. Δεν θα γίνει ποτέ γελοίος. Είναι ο πιο τρυφερός και ευγενικός άνδρας του κόσμου και δεν θα ξεχάσει ποτέ την επέτειο της γνωριμίας σας, αν και δεν καταλαβαίνει γιατί δίνετε τόση σημασία σ' αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ζηλιάρης αλλά, με το δυνατό αίσθημα της ιδιοκτησίας που τον κατέχει, δεν θα σας αφήσει να τριγυρνάτε φλερτάροντας. Κυρίως να είστε καθαρές και να διατηρείτε το σπίτι καθαρό. Είναι ικανός να σας συγχωρέσει οτιδήποτε φτάνει να έχει αυτό. Μην τον ταΐζεται κονσέρβες.

Οι Παρθένοι, γενικά, δεν έχουν σαν σκοπό της ζωής τους την δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας. .Ένας Παρθένος δεν λαχταρά και πολύ να γίνει πατέρας. Εφόσον, όμως, γίνει θα πάρει τις ευθύνες του στα σοβαρά. Θα ασχοληθεί πολύ με τα παιδιά του και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διανοητική τους ανάπτυξη και τη συμπεριφορά τους. Θα τα βοηθήσει στα μαθήματα και θα πάρει στα σοβαρά τα χόμπι τους. Θα τους επιβάλλει πάντοτε την αναγκαία πειθαρχία και δεν θα τα κακομάθει. Θα λείπει, όμως, από αυτά η αυθόρμητη αγάπη και στοργή. Τα αγαπά πολύ αλλά δυσκολεύεται να το δείξει, σαν να υπάρχει κάποιο αδιαπέραστο φράγμα ανάμεσα σ' αυτόν και τα παιδιά του. Είναι πολύ αυστηρός, κριτικάρει πολύ, και περιμένει πολλά από αυτά σε πολύ λίγο χρόνο.

Βρίσκεται σε διαρκή υπερένταση και θέλει να τον φροντίζεις πότε -πότε. Μερικές φορές είναι δύστροπος και μελαγχολικός. Γκρινιάζει και κινείται ασταμάτητα. Ανησυχεί διαρκώς. Μη σας πειράζει αυτό: να θυμάστε πως του κάνει καλό μέχρι ένα σημείο. Αν το παρακάνει, βρείτε κάτι για να του κινήσετε το ενδιαφέρον και να τον ταρακουνήσετε λιγάκι.Μη παίρνετε στα σοβαρά την μανία του να κριτικάρει τα πάντα: δείτε το από την αστεία του πλευρά. Μην τον κριτικάρετε: ο ίδιος κρίνει πολύ αυστηρά τον εαυτό του και δεν θα αντέξει μια δεύτερη κριτική. Αν ζητάτε έναν κομψό Και καθαρό σύντροφο που δεν βγαίνει συχνά έξω με τους φίλους του και έχει πάντα καταθέσεις στην τράπεζα, ψάχνετε για έναν Παρθένο. Είναι τίμιος Και ειλικρινής, λίγο σχολαστικός, βέβαια, αλλά ίσως να βρείτε στα καθαρά μάτια του αυτό που πραγματικά ζητάτε.