Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Η  ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Eίναι ένα μικρό σύμβολο της αγνής γυναικεία ς φύσης. Η Παρθένος είναι τρυφερή και εύθραυστη, αλλά η σπονδυλική της στήλη είναι φτιαγμένη από γερό ατσάλι. Είναι, βέβαια, ντροπαλή και διστακτική. Δεν θα γίνει ποτέ παράσιτο και μπορεί σίγουρα να τα βγάλει πέρα μόνη της, χωρίς τη βοήθεια κανενός. 0,τι κάνει, όμως, βγαίνει από την αγνή της καρδιά.

Η Παρθένος είναι απόλυτα τίμια και μισεί την υποκρισία. Αν κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις της με τους άλλους θα το πει χωρίς να διστάσει. Είναι ικανή να φτάσει ως το τέρμα και δεν αρκείται σε υποκατάστατα, ιδίως όσον αφορά την αγάπη και το γάμο, Αν βρει κάπου αλλού αυτό που ζητά δεν θα διστάσει να τα παρατήσει όλα. Είναι η μοναδική γυναίκα του Ζωδιακού κύκλου που μπορεί να είναι συγχρόνως πρακτική και ρομαντική.

Η Παρθένος δεν είναι το είδος της γυναίκας που θα αγαπήσει με φλόγα και πάθος. Είναι ήσυχη, υπομονετική και  η μόνη πραγματική φλόγα βρίσκεται στο πνεύμα της -πολλοί την θεωρούν αρκετή. Επιδιώκει το τέλειο, ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. 'Έχει μεγάλη παρατηρητικότητα και ανακαλύπτει την πιο μικροσκοπική ατέλεια με το πρώτο. Έχει μεγάλη αντίληψη και ξέρει τι θέλει. Θα καταλάβει το ψέμα σας αμέσως και δεν θα σας ξαναεμπιστευθεί. Είναι αγνή, αλλά καθόλου αφελής. Η Παρθένος λατρεύει την ακρίβεια. Αν την κάνετε να περιμένει θα θυμώσει πολύ. Καλύτερα να έχετε έναν πολύ σημαντικό λόγο που αργήσατε. Όταν θυμώνει είναι τόσο δύστροπη και γκρινιάρα που είναι καλύτερα να παραδεχτεί απλά το λάθος σας.

Είναι σχολαστικά καθαρή και θα απαιτήσει το ίδιο και από σας. Πρέπει να ξυρίζεστε κάθε μέρα, να κάνετε συνεχώς ντους, να φοράτε καθαρά ρούχα και κολόνια, να βγάζετε τα παπούτσια σας, να έχετε καθαρά νύχια. Μην σπαταλάτε άσκοπα τα χρήματά σας μπροστά της. Θα σας κακοχαρακτηρίσει. Η ίδια ποτέ δεν θα ξοδέψει χρήματα χωρίς σοβαρό λόγο, όμως ό,τι πάρει θα είναι ακριβό και πολύ καλό ποιοτικώς. Είναι κι αυτή μια επένδυση, εφόσον η αξία της αγοράς της δεν χάνεται  με τα χρόνια. Η Παρθένος κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα και, δυστυχώς, πολλές φορές λέει τη γνώμη της φανερά, πληγώνοντας τους άλλους. Η κριτική είναι γι' αυτήν ό,τι η αναπνοή για μας. Είναι πανέξυπνη και διαθέτει καλλιτεχνικό γούστο. Αγαπά το θέατρο, τις εκθέσεις ζωγραφικής, τις παρελάσεις, τις επιδείξεις (πολλοί Παρθένοι ακολουθούν τη στρατιωτική καριέρα γιατί αγαπούν την οργάνωση και την πειθαρχία)  μην την κριτικάρετε ποτέ, δεν θα το αντέξει και δεν θα παραδεχτεί ποτέ τα όσα είπατε γι' αυτήν. Βέβαια γνωρίζει καλά τα ελαττώματά της και η ίδια κρίνει πολύ αυστηρά τις πράξεις της. Αλλά δεν αντέχει να της τα λένε και οι άλλοι.

Η Παρθένος συγκρατεί και ελέγχει απόλυτα τα συναισθήματά της. Από την φύση της δεν είναι εκδηλωτική, ούτε αυθόρμητη. Όσο κι αν σας αγαπά δεν θα δείξει ιδιαίτερο πάθος ή τρυφερότητα. Δεν το κάνει επίτηδες. Βέβαια, διαθέτει μεγάλο υποκριτικό ταλέντο, και συχνά θα κάνει την άρρωστη για να αποφύγει τις ανεπιθύμητες παρέες. Αυτό, όμως, είναι άλλο: το κάνει για να προστατευθεί, στην πραγματικότητα μισεί την υποκρισία.

Η Παρθένος απεχθάνεται τις υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης, όπως επίσης και κάθε τι χυδαίο ή τραβηγμένο. Διαθέτει μια βαθιά συναίσθηση ευθύνης και ένα θάρρος που την κάνουν υπέρμαχο των αδυνάτων και συνδετικό κρίκο της οικογένειας. Η ίδια ζητά την ασφάλεια και στο γάμο και στη δουλειά της. Δουλεύει σκληρά και είναι πολύ ικανή νοικοκυρά. Είναι, βέβαια, πιεστικά σχολαστική με την καθαριότητα και την τάξη, αλλά, μην ξεχνάτε, αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής της: να βάζει τάξη στη χαώδη ζωή μας. Δεν θα σας λείψει τίποτα, όμως, απ' την γλυκιά ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Η Παρθένος δεν αγαπά πολύ τα παιδιά και θα κάνει το πολύ δύο. Θα τους δώσει τα πάντα εκτός από στοργή γιατί, όπως είπαμε, δεν γίνεται, δεν μπορεί να εκδηλώνεται. Δεν θα τους λείψει, όμως, τίποτα υλικό. Είναι σταθερή, θα τους επιβάλλει πειθαρχία και καλούς τρόπους. Θα τα μάθει να μην σπαταλούν άσκοπα τα χαρτζιλίκι τους. Αν νιώθει η ίδια σιγουριά και ασφάλεια ίσως, τελικά καταφέρει να δείξει πόσο τα αγαπά. Αν νιώθει ανασφαλής, όμως, δεν θα δείξει τίποτα. Η Παρθένος θα σέβεται τα πράγματά σας, θα κρατά τα μυστικά σας, θα σας βοηθήσει στη δουλειά κι όλα τα άλλα σας προβλήματα. Δεν θα κάνει ανόητες συζητήσεις και θα σας φροντίζει διαρκώς. Αρκεί να είστε καθαροί και να της χαρίζετε την ασφάλεια που χρειάζεται για να ανθίσει. Δεν αξίζει τον κόπο;