Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Η Παρθένος είναι Ζώδιο της Γης με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη «Αναλύω». Οι Παρθένοι είναι έξυπνοι και έχουν την ικανότητα να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Δουλεύουν σκληρά και είναι απόλυτα ειλικρινείς και έντιμοι. Το όνομα του Ζωδίου τους δεν είναι τυχαίο. Οι Παρθένοι δύσκολα αποφασίζουν τον γάμο και γενικά προτιμούν την μοναξιά. Δεν είναι φλύαροι, δεν είναι καθόλου επιδειξίες ή γλεντζέδες. Αποφεύγουν τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις, τα πάρτυ, τα ξενύχτια. Πιέζουν τον εαυτό τους για να είναι κοσμικοί, αλλά δεν θα του επιτρέψουν ποτέ καμιά ελαφρότητα. Είναι πάντα τόσο απασχολημένοι, ώστε δεν έχουν καιρό για γλέντια και άλλες τέτοιες ανοησίες. Είναι εύκολο να αναγνωρίσετε έναν Παρθένο. Δεν κάθεται ποτέ στην ίδια θέση για πολλή ώρα, ακόμη κι όταν πρόκειται να δει τηλεόραση. Θα πηγαίνει από καρέκλα σε καρέκλα με μια έκδηλη ανησυχία, λες κι έχει να λύσει το σοβαρότερο πρόβλημα. Είναι γεννημένος να ανησυχεί.  Δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σκέπτεται, θα δουλεύει, θα συγυρίζει, θα τριγυρίζει συνεχώς, ακόμη κι όταν κάνει μια τυπική επίσκεψη. Μην σας ξεγελούν τα όμορφα, ήρεμα μάτια του. Ακόμη κι αν τον δείτε να ονειροπολεί για λίγο, θα αναπηδήσει ξαφνικά και θα τρέξει στη δουλειά του. Οι Παρθένοι είναι πολύ έξυπνοι και εργατικοί. Το μυαλό τους είναι κοφτερό και διαυγές και η παρατηρητικότητά τους παροιμιώδης. Θα ανακαλύψει στο δευτερόλεπτο όλες τις ατέλειες στο ντύσιμό σας (και δυστυχώς είναι πολύ ειλικρινής για να μην σας τις πει). Οι ίδιοι είναι φιλάρεσκοι και ίσως λίγο ματαιόδοξοι. Τα ρούχα τους είναι πεντακάθαρα, προσεγμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ίσως λίγο συντηρητικά (για να μην πέσει η μόδα τους). Τους αρέσει να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να κάνουν μπάνιο τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα. Μια συμβουλή: μην κριτικάρετε ποτέ την εμφάνισή τους. ‘Οσο κριτικοί κι αν είναι οι ίδιοι με τους άλλους, δεν θα ανεχθούν επικρίσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό. Παρ' όλα αυτά δεν είναι καθόλου εγωιστές. Απλώς δεν αντέχουν την κριτική. Οι ίδιοι ξέρουν τα ελαττώματά τους κι αυτό φτάνει.

Ο Παρθένος είναι ειλικρινής, διακριτικός, λεπτολόγος, μανιακός με την καθαριότητα, απαιτητικός στην περιποίηση, στο φαγητό, στην δουλειά του, στις σχέσεις του. 'Οσο κι αν αγαπά κάποιον, δεν κλείνει τα μάτια στα  ελαττώματά του. Δεν τρέφει αυταπάτες για τίποτα και

κυρίως ξέρει τι θέλει. Απεχθάνεται την ανευθυνότητα, την τεμπελιά, την αργοπορία. Ο ίδιος είναι εργατικός και ακριβής στο έπακρο, όσο για το καθήκον, αυτό είναι όλη του η ζωή. Θα κάνει το καθήκον του ακόμη κι αν σμπαραλιαστούν τα νεύρα και το στομάχι του, ακόμη κι αν πέσει κάτω από εξάντληση και υπερκόπωση. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή αναλαμβάνει ευθύνες μεγαλύτερες από τις δυνάμεις του. Και το χειρότερο είναι ότι συνήθως πληρώνεται λιγότερο από όσο θα έπρεπε για την σκληρή δουλειά του.

Οι Παρθένοι αρρωσταίνουν συχνά γιατί ανησυχούν και εργάζονται πολύ. Το άγχος και η ένταση, που τους χαρίζει ο Ερμής, δημιουργούν προβλήματα στο στομάχι και τα νεύρα. Συχνά υποφέρουν κι από πονοκεφάλους ή έχουν προβλήματα στα πόδια, γιατί ο συγκυβερνήτς πλανήτης του ζωδίου τους είναι ο κουτσός αλλά πανέξυπνος κι εργατικός 'Ηφαιστος. Το σπίτι τους είναι γεμάτο φάρμακα για όλες τις περιπτώσεις. Δεν παίρνουν τίποτα, αν δεν ξέρουν τα συστατικά τους. 'Ενας Παρθένος ξέρει πάντα να σας πει το κατάλληλο φάρμακο για οποιαδήποτε αρρώστια. Κι αν δεν υπάρχει στο φαρμακείο του (πράγμα απίθανο) θα τρέξει να σας το αγοράσει. 'Ενας Παρθένος έχει πάντα μια φυσική εύνοια κι ένα ενδιαφέρον για τους άλλους. Οι Παρθένοι γίνονται τέλειοι νοσοκόμοι.

Τίποτα δεν βγάζει έναν Παρθένο από τις συνήθειές του. Αγοράζει σαπούνια και χαρτικά, με τις κάσες, κι αν χρειαστεί να ταξιδέψει, θα κουβαλήσει μαζί του τα χάπια του, τα σαπούνια του, το νερό του. Το βρίσκει αντιοικονομικό και επικίνδυνο να ψωνίζει απ' όπου να’ναι ό,τι να’ναι.

Το σπίτι του είναι πάντα πεντακάθαρο και το προσέχει με ευλάβεια. Μην πειράζετε τα πράγματά του! Και μη τα αλλάζετε θέση! Θα γίνει θηρίο και θα περάσουν ώρες (ίσως και μέρες,) μέχρι να ηρεμήσει τελείως. Είναι στη φύση του να φέρνει την τάξη από το χάος. Μισεί την ανακατωσούρα και τη σύγχυση όσο τίποτα.

Οι Παρθένοι είναι έξυπνοι αλλά έχουν την τάση να ανησυχούν υπερβολικά με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν συχνά. Συνήθως βρίσκονται σε μεγάλη ένταση και δύσκολα μπορούν να την κρύψουν. 'Οταν μάθουν να κυβερνούν τις πολύπλοκες λεπτομέρειες της ζωής, αντί να τους κυβερνούν εκείνες, μπορούν να διαμορφώσουν την ζωή τους όπως κανείς άλλος.

Η Παρθένος είναι Ζώδιο του καθήκοντος. Θα βοηθήσει οποιοδήποτε αβοήθητο πλάσμα, θα προσφέρει το χρόνο και την ενεργητικότητά του, αλλά μέχρι ένα σημείο. Το «όχι» της είναι όχι και ποτέ δεν θα υποσχεθεί κάτι που αμφιβάλλει αν μπορεί να κάνει. Η Παρθένος αγαπά την αλήθεια (ίσως, μάλιστα, παραείναι ειλικρινής και πληγώνει τον άλλο), αγαπά την οικονομία, την ακρίβεια, την διακριτικότητα και τους λογικούς ανθρώπους. Δεν τρέφει αυταπάτες και έχει πολύ καλούς τρόπους. Ζητά την ασφάλεια στην δουλειά και το σπίτι της. Κρύβει τα αισθήματά της και δεν εκδηλώνει την τρυφερότητά της, έτσι ώστε οι άλλοι να την νομίζουν κρύα και μονόχνωτη, μέχρι να την γνωρίσουν καλά. Αν δεχτείτε μια φιλοφρόνηση από έναν Παρθένο να είστε σίγουροι πως είναι ειλικρινής. Οι Παρθένοι αγαπούν τα κουίζ και τα σταυρόλεξα και παίζουν καταπληκτικά χαρτιά -πολλοί πρωταθλητές του μπριτζ είναι Παρθένοι- και είναι άριστοι στα μαθηματικά, μια και τους κυβερνά ο Ερμής. Επίσης είναι πολύ καλοί μάρτυρες γιατί καταλαβαίνουν και θυμούνται τα πάντα με μια μόνο ματιά. Γίνονται καλοί αθλητές. Αν ψάχνετε κάποιον για να βασιστείτε πάνω του για μια δουλειά αναζητήστε έναν Παρθένο. Ο λόγος του είναι συμβόλαιο και η εργατικότητά του παροιμιώδης. Η ζωή του, όμως, είναι γεμάτη καθήκοντα και μοναξιά.