Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η γυναίκα Σκορπιός είναι πραγματικά μια πολύ επικίνδυνη γυναίκα. Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε έτσι που την βλέπετε γεμάτη θηλυκότητα, να σας κοιτά με εκείνο το βαθύ, ανεξιχνίαστο βλέμμα της και να σας μιλά με απαλή φωνή. Μην ξεγελιέστε, είναι και αυτό ένα από τα γνωστά καμουφλάζ του Σκορπιού. Η Σκορπιός είναι αληθινά επικίνδυνη, γιατί ξέρει να κρύβει τα πραγματικά της αισθήματα και τον πραγματικό της χαρακτήρα. .Όταν αντιληφθείτε την πραγματικότητα, θα είναι πλέον πολύ αργά, γιατί θα σας έχει υπνωτίσει και αιχμαλωτίσει για πάντα. Παρά την θηλυκή της εμφάνιση, η Σκορπιός θα προτιμούσε να είχε γεννηθεί άντρας. .Όσον καιρό φλερτάρει θα διατηρήσει αυτό το καμουφλάζ με τον καλύτερο τρόπο, έως ότου σιγουρευτεί ότι αξίζει να σας εμπιστευθεί, και τότε θα σας δείξει τον πραγματικό της χαρακτήρα. Μην σας κακοφανεί, θα έπρεπε να ξέρετε πως ο Σκορπιός κρύβει πάντα τον πραγματικό του εαυτό, μέχρι να εξερευνήσει το έδαφος, γιατί φοβάται να μην μείνει ακάλυπτος.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο πραγματικός της χαρακτήρας; Η Σκορπιός είναι δύστροπη και αυταρχική. Είναι εκδικητική και μνησίκακη. Αλίμονο σ' αυτόν που θα προσπαθήσει να την πληγώσει ή να την βλάψει. Θα το καταλάβει αμέσως και θα βρει τον κατάλληλο τρόπο για να τον εκδικηθεί. Αγαπά με πάθος και άγρια εγκατάλειψη. Αν αδιαφορήσετε, θα προσπαθήσει να σας κατακτήσει με επιμονή. Θα σας βοηθήσει με κάθε τρόπο και θα προσπαθήσει να σας ευχαριστήσει με κάθε τρόπο. Το πάθος είναι ολόκληρη η ζωή της και δεν μιλάμε μόνο για έρωτα. Η Σκορπιός είναι αδύνατον να ενδιαφερθεί λίγο για κάτι. Η θα ενδιαφερθεί πολύ ή θα το αγνοήσει τελείως. Παρ' όλα αυτά ξέρει να ελέγχει την ένταση των αισθημάτων της, κρατώντας μια ισορροπημένη, ψυχρή στάση στους ξένους και μια τρυφερότητα στους γνωστούς. Όλη αυτή η ένταση την αφήνει ανέγγιχτη. Οι γνωστοί θα σας θεωρήσουν ψεύτη αν την κατηγορήσετε. Είναι τόσο ήρεμη και συγκρατημένη που τους φαίνεται αδύνατη η εκδοχή σας.

Αν σας φοβίσανε όλα αυτά, να θυμάστε πως η Σκορπιός δεν μπορεί να συγχωρήσει την αδυναμία. Ψάχνει για έναν άνδρα φιλόδοξο και θαρραλέο, που μπορεί να την κυβερνά χωρίς να παραβιάζει την κρυφή ατομικότητά της. Χρειάζεται έναν άνδρα ανώτερο, δυνατό, αρρενωπό με πολύ καλή εμφάνιση και μεγάλη εξυπνάδα. Θα πολεμήσει και θα παραμερίσει όλα τα εμπόδια. Στο δρόμο για την επιτυχία θα γνω9ρίσει χιλιάδες ανθρώπινες αδυναμίες και άπειρες εμπειρίες, που θα την κάνουν ακόμη πιο σοφή, χωρίς να κηλιδώσουν την φήμη της. Αγαπάει την δύναμη και εκτιμά τους δυνατούς, ενώ αγνοεί τους αδύνατους. Είναι αξιοπρεπής και μερικοί την θεωρούν απόμακρη, ψυχρή και σνομπ.

Σαν Σκορπιός διαλέγει προσεκτικά τους φίλους της και κάθε φορά χρησιμοποιεί την καρτερικότητα και την αποφασιστικότητα για να αποφύγει τις υπερβολές. Είναι απόλυτα εχέμυθη και σέβεται την προσωπική ζωή του άλλου. Είναι περίεργη και θα σας γεμίσει με ερωτήσεις ώσπου να μάθε αυτό που θέλει. Η ίδια δεν μιλά ποτέ για τον εαυτό της και κρατά τα μυστικά της καλά φυλαγμένα. Εάν την πιέσετε θα κλειστεί στον εαυτό της, θα σας κοιτάξει ψυχρά και θα γίνει καχύποπτη. Δεν θα σας πει ψέματα, γιατί είναι πολύ τίμια. Απλώς: αυτά που την ρωτάτε είναι προσωπική της υπόθεση.

Η Σκορπιός δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη του κόσμου και δεν έχει ταμπού. Ο γάμος δεν είναι ο μοναδικός σκοπός της ζωής της και μπορεί να διατηρήσει ένα δεσμό ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και κάνοντάς τον πολύ καλύτερο από πολλούς μόνιμους γάμους. Η αγάπη τους είναι αληθινή και τίμια. Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ αυταρχική και ατομίστρια, χρειάζεται έναν άνδρα δυνατό για να παίξει τον ρόλο του αφεντικού. Θα τον υπερασπιστεί με όλα τα μέσα και θα κάνει την επιτυχία του αυτοσκοπό της. Πιθανόν μάλιστα να εγκαταλείψει την δική της καριέρα για να τον βοηθήσει καλύτερα. Θα ενθαρρύνει τις φιλοδοξίες του και ίσως γίνει λίγο τσουχτερή αν χάσει το θάρρος του. Θα τον υπερασπίζει με φανατισμό μπροστά στους άλλους, αν και μπορεί, στην ιδιωτική τους ζωή, να τον πολεμά άγρια, μια και της αρέσει να ελέγχει τον δεσμό.  Η Σκορπιός αγαπά την πειθαρχία, την οργάνωση, αλλά και την ομορφιά. Το σπίτι της θα είναι καθαρό και επιπλωμένο με γούστο και άνεση. Της αρέσει να καθαρίζει και αγαπά όλες εκείνες της μικροσυσκευές που βοηθούν την νοικοκυρά.

Είναι παράλογα καχύποπτη και ζηλιάρα και καλά θα κάνετε να μην της δίνετε δικαιώματα, γιατί η εκδίκησή της θα είναι σκληρή. Μη φανταστείτε δραματικές σκηνές ζηλοτυπίας και κλάματα. Αυτά είναι για τις γυναικούλες-και η Σκορπιός δεν θα γίνει ποτέ γυναικούλα. Να την εγκαταλείψετε; Θα υποφέρετε για χρόνια από εφιάλτες, γιατί είστε πραγματικά άδικοι. Η Σκορπιός αγαπά την ασφάλεια, αλλά θα δεχθεί την μετακίνηση, αν αυτό επιβάλλει το επάγγελμά σας: είναι η κατάλληλη σύζυγος για έναν στρατιωτικό και η καλύτερη εκλογή για έναν πολιτικό, γιατί διακρίνει αμέσως τους εχθρούς του. Θα πρέπει, όμως, να προσέχει την κοφτερή της γλώσσα και την αγενή ειλικρίνειά της.

Αγαπά τα χρήματα και δεν αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς. Δεν θέλει να χρωστά σε κανέναν, αντίθετα λατρεύει την οικονομία. Μπορεί, όμως, να γίνει αρκετά σπάταλη σε ορισμένες περιπτώσεις, ξοδεύοντας τα λεφτά που με τόσο κόπο μάζεψε. Θα τα απολαμβάνει, όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς. Παρόλα αυτά δεν θα συμβιβαστεί ποτέ μόνο και μόνο για να έχει χρήματα. Η Σκορπιός αγαπά τη δύναμη και την εξουσία, αλλά δεν έχει την απαίτηση να τα βρει έτοιμα. Πρέπει να υπάρχει μια προοπτική. Θα κάνει πολλές παραχωρήσεις, αρκεί να μην παρατραβήξει το ζήτημα. Μισεί την φτώχεια και την μιζέρια.

Η Σκορπιός έχει έντονο μέσα της το αίσθημα της ιδιοκτησίας. Η ίδια, όμως, φοβάται μη γίνει ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Δεν δέχεται εύκολα οποιαδήποτε άλλη άποψη εκτός από την δική της, αν και θα σας ακούσει, χωρίς να σας διακόψει. Η ταπεινοφροσύνη της είναι άγνωστη. Άλλωστε ο φόβος της μήπως χάσει την σπρώχνει στην ανάγκη να πει την τελευταία λέξη. Μην περιμένετε να ζητήσει συγνώμη αυτή πρώτη. Αν της κάνετε κάτι θα το ανταποδώσει εις διπλούν. Είναι όμως πολύ δίκαιη, και αν της κάνετε κάτι καλό θα το θυμάται και θα το ανταμείψει.

Η μητέρα Σκορπιός αγαπά τα παιδιά της αλλά δεν μπορεί να δείξει την τρυφερότητά της. Παρ' όλα αυτά τα παιδιά θα νιώθουν την αγάπη και την αφοσίωσή της. Θα τα βοηθήσει, θα προσπαθήσει ώστε να αξιοποιηθούν τα ταλέντα τους και θα τα σπρώχνει σε ψηλότερους στόχους, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια. Θα τα συμβουλεύει και θα τα μάθεί να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με το δικό της θάρρος. Αλίμονο σε όποιον φανεί πως τα απειλεί ή, έστω, τους φέρεται πιο αυστηρά από ό,τι εκείνη νομίζει πως πρέπει. Υπάρχει, όμως, η περίπτωση να κλείνει τα μάτια της στα λάθη τους και αυτό είναι κακό. Φτάνοντας στο τέλος, θα πρέπει πια να συμφωνείτε πως η Σκορπιός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, ίσως λίγο επικίνδυνη, αλλά σίγουρα συναρπαστική, που αξίζει να την ερευνήσει κανείς. Αν φοβάστε, μπορείτε να ασχοληθείτε με κάποιο άλλο επιπόλαιο κορίτσι. Γιατί, σ' αυτήν την περίπτωση, η Σκορπιός δεν θα καταδεχθεί να ασχοληθεί μαζί σας.