Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Ο Σκορπιός είναι Ζώδιο του Νερού και τον κυβερνούν ο 'Αρης και ο Πλούτωνας. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη «Ποθώ». Η ισορροπημένη, επιφανειακή γαλήνη του Σκορπιού είναι σχεδιασμένη προσεκτικά, για να κρύβει το εσωτερικό του πάθος, τα συναισθήματά του που κο- χλάζουν. Ο Σκορπιός εξασκείται υπερήφανα και ακατάπαυστα (και κατορθώνει τελικά) να ελέγχει απόλυτα τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά.

'Ενας Σκορπιός σπάνια προδίδει τα αισθήματά του. Το ψυχρό του βλέμμα και η παγερή του στάση είναι η προσεκτική του μεταμφίεση, αλλά και το σήμα κατατεθέν ενός Σκορπιού. Αν συναντήσετε ποτέ έναν ομιλητικό Σκορπιό, με ανήσυχο βλέμμα, να είστε σίγουροι πως πρόκειται για εξαίρεση. Αν μιλά πολύ και είναι διαρκώς εύθυμος, φυλαχτείτε. Δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο από έναν Σκορπιό που καμουφλάρεται έτοιμος να κεντρίσει.

Κοιτάξτε τα μάτια του. Είναι διαπεραστικά και σας υπνωτίζουν καθώς σας κοιτούν σταθερά. Bυθίζoυν μέσα σας, τρυπούν την ψυχή σας και ανακαλύπτουν τα μυστικά σας. Ο ίδιος δεν αποκαλύπτει ποτέ τα δικά του μυστικά, ακόμη και στα πιό αγαπημένα του πρόσωπα. Η ιδιωτική του ζωή και οι σκέψεις του είναι δικές του και κανενός άλλου. Ο Σκορπιός έχει ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ξέρει τι είναι και τι θέλει και δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα. Θα αδιαφορήσει για την γνώμη και την κριτική σας και δεν θα πληγωθεί στο παραμικρό. Αν σκοπεύει να κάνει κάτι θα το κάνει αδιαφορώντας για το κουτσομπολιό και την κοινωνική κατακραυγή. Αν πάλι, αντίθετα, επαινέσετε τις πράξεις ή τον χαρακτήρα του, ή θα συμφωνήσει μαζί σας ή θα υποπτευθεί τα κίνητρά σας.

Ο ίδιος είναι απόλυτα ειλικρινής. Αν σας χαμογελάσει, το χαμόγελό του θα είναι ειλικρινές και ζεστό. 'Ομως σπάνια θα σας χαμογελάσει, γιατί η τέχνη του Σκορπιού είναι να μελετά εξονυχιστικά το χαρακτήρα σας ενώ ο ίδιος θα παραμένει ανεξιχνίαστος και γεμάτος μυστήριο. 'Ενας Σκορπιός δεν είναι ποτέ μαλακός ή αφελής. Μην νομίσετε ποτέ πως είναι δυνατό να τον τουμπάρετε με Κοακείες και τεχνάσματα (εκτός και αν το θέλει ο ίδιος).  

Ένας Σκορπιός αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο πριν καλά, καλά υπάρξει και τα ψεύτικα λόγια πριν καλά καλά τα

ξεστομίσετε. Αγαπά το μυστήριο και την πρόκληση και η ειδικότης του είναι να ξεγυμνώνει το πρώτο απαντώντας το δεύτερο. Αν λοιπόν θέλετε να του ζητήσετε μια χάρη αφήστε κατά μέρος τα κόλπα και πείτε ό,τι έχετε να πείτε με ειλικρίνεια. Θα σας απαντήσει το ίδιο ειλικρινά «ναι, θα σε βοηθήσω» ή «όχι, δεν μπορώ» και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει την τελική του απόφαση. Δεν πρόκειται να σας τάξει τίποτε αν δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να το πραγματοποιήσει.

Ο Σκορπιός είναι απόλυτα ειλικρινής και θα σας πει τη γνώμη του αγνοώντας και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες της ευγένειας. Αν αντέχετε την σκληρή αλήθεια ρωτείστε τον, Δεν θα σας κολακεύσει ποτέ προκειμένου να κερδίσει την φιλία σας. Αν όμως σας πει κάτι καλό να είστε σίγουροι πως σας λέει την αλήθεια. Δεχτείτε την σοφή συμβουλή και την γενναιοδωρία του. Ο Σκορπιός αποκτά ή πιστούς φίλους ή άσπονδους εχθρούς, ποτέ κάτι μέτριο. Αλλά ακόμη και οι εχθροί του αποφεύγουν να τον προκαλούν ανοιχτά. Ο ίδιος διαλέγει τους φίλους του με μεγάλη σχολαστικότητα και είναι πάντα έτοιμος να θυσιαστεί για χάρη τους. Μαντεύει τις ανάγκες τους και τους βοηθά χωρίς ποτέ να μαρτυρήσει τα μυστικά που του εμπιστεύονται. Δεν θα ξεχάσει ποτέ ένα δώρο ή μια καλή πράξη και θα την ανταμείψει πλουσιοπάροχα, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του. Θα 'λεγε κανείς ότι επιδιώκει ασυναίσθητα την βία σαν πρόκληση για να αποδείξει την δύναμή του. Αν όμως προσπαθήσετε να τον αδικήσετε ή να τον βλάψετε , και εδώ βρισκόμαστε πλέον στο σημαντικότερο σημείο της προσωπικότητας ενός Σκορπιού. Την μνησικακία και την εκδίκηση. Ο Σκορπιός είναι ένα μικρό πλάσμα της νύχτας, που ανήκει στην οικογένεια της αράχνης και επιτίθεται παραλύοντας το θύμα με το δηλητήριο που υπάρχει στην μακρυά, κουλουριασμένη ουρά του. Το δάγκωμά του φέρνει συχνά τον θάνατο. Ο Σκορπιός χρησιμοποιεί το κεντρί του για να αμυνθεί και για να καταστρέψει. Υπάρχουν τριών ειδών Σκορπιοί και τριών ειδών εκδικήσεις. Η πρώτη αντιπροσωπεύεται από τον Αετό και είναι θετική. Ο Σκορπιός εκδικείται συντρίβοντας τον εχθρό και αφήνοντάς τον μετά για να τραβήξει τον δρόμο του. Δεν κοιτά ποτέ πίσω αλλά πετά στα ύψη απελευθερωμένος από την μιζέρια της εκδίκησης. Ο θανατηφόρος νυχτερινός Σκορπιός είναι η δεύτερη περίπτωση. Δεν ικανοποιείται με το να ανταποδώσει τα ίσα' αλλά ζητά να καταστρέψει τον εχθρό ολοκληρωτικά, και μέχρι να το πετύχει θα μείνει άγρυπνος καταστρώνοντας εκδικητικά σχέδια. Αλίμονό σας αν βρεθείτε στο δρόμο του. Θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κτυπήσει και μετά θα σας κοιτά καθώς θα κυλιέστε ουρλιάζοντας από τον πόνο. Μην προσπαθείτε να ξεφύγετε. Άδικος κόπος, μαντεύει όλες τις κινήσεις σας μέσα στη νύχτα.

Ο τρίτος τύπος Σκορπιού βρίσκεται κάπου στην μέση: είναι η γκρίζα σαύρα, που θα αποσυρθεί σε μια σκοτεινή γωνιά γεμάτη πίκρα, φυλάγοντας την έχθρα στην καρδιά της (ακόμη και την πιο ασήμαντη), ελπίζοντας πως η μοίρα θα τιμωρήσει κάποτε τους εχθρούς της. Αυτή όμως δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κοιμάται σπαταλώντας την ζωή της. Παρ' όλα αυτά, μια και ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, δεν είναι ποτέ αργά για μια σαύρα να μεταβληθεί σε αετό.

Ο Σκορπιός είναι γενναίος και μπορεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τον φυσικό του πόνο, την αποτυχία, ακόμη και την γελοιοποίηση, γιατί κατά βάθος ξέρει ότι θα τα καταφέρει. Δουλεύει σκληρά και είναι πολύ φιλόδοξος, τόσο που καμιά φορά δεν ενδιαφέρεται πού θα καταλήξουν οι άλλοι. Θα πατήσει σε πτώματα προκειμένoυ να πετύχει το σκοπό του, αλλά αυτό ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά. Κερδίζει εύκολα χρήματα και ξέρει να τα διατηρεί. Δεν τα σπαταλά σε ανοησίες και δεν είναι και πολύ ανοιχτοχέρης όταν δεν υπάρχει λόγος. Δίνει χρήματα μόνο σ' αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη. Βλέπετε, όσο σκληρός και να είναι ένας Σκορ- πιός με τους εχθρούς του, δεν θα αφήσει ποτέ κάποιον αβοήθητο.

Ο Σκορπιός είναι μνησίκακος και αυτό, βέβαια, είναι ελάττωμα. Η μνησικακία θα κάνει κακό και στον ίδιο και στους άλλους αν δεν την παραβλέψει, όπως ο Αετός που δεν κοιτά ποτέ πίσω. Δυστυχώς όμως η υπερβολή είναι τόσο απόλυτα συνδεδεμένη με την φύση του, που δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο Σκορπιός δεν δουλεύει πολύ, τρώει πολύ, πίνει πολύ, ερωτεύεται και ζει την κάθε στιγμή στη ζωή του και αυτή η υπερβολή και η ένταση μπορεί να τον καταστρέψουν, γιατί, εκτός των άλλων, ο Σκορπιός θέλγεται από τον κίνδυνο και το άγνωστο. Τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, η χαρτοπαιξία, η βιαιότητα και ο σαδισμός είναι χώροι πoυ τον θέλγουν και ίσως θελήσει να τους εξερευνήσει. Επίσης ενδιαφέρεται για την θρησκεία και, πάνω από όλα, για τον μυστικισμό και την μαύρη μαγεία. Ασχολείται διαρκώς με την ζωή και το θάνατο. Και, τέλος, ενδιαφέρεται για τον έρωτα. Ο Σκορπιός ασχολείται παθιασμένα με το κάθε τι και τα αισθήματά του είναι τόσο βίαια και έντονα που θα σας αφήσουν κατάπληκτους. Το εξωτερικό παρουσιαστικό του είναι ψυχρό και γαλήνιο και το εσωτερικό του γεμάτο φλόγα και συναισθηματική υπερβολή. Ο Σκορπιός είναι μια μοναδική συνένωση ψυχρού αυτοελέγχου και πάθους και κανένα από τα δύο συστατικά δεν υποχωρεί μπροστά στην δύναμη του άλλου γιατί είναι ισοδύναμα. .Ένας Σκορπιός, όσο ερωτευμένος ή θυμωμένος και αν είναι, δεν θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να εκδηλωθεί αν δεν έρθει η κατάλληλη ώρα. Ο Σκορπιός γεννήθηκε κατέχοντας τα μυστικά της ζωής και του θανάτου και μπορεί να κατακτήσει και Τα δύο αν θέλει. Τα αρχαία μυστήρια τον γοητεύουν και είναι ο μόνος που μπορεί να εισχωρήσει τόσο βαθιά στο μυστικισμό.

Πολλοί αστρολόγοι πιστεύουν πως ένα χρόνο πριν ή μετά την γέννηση του Σκορπιού, πεθαίνει κάποιο συγγενικό πρόσωπο στην οικογένεια. Ακόμη πως, όταν πεθαίνει ένας Σκορπιός, θα γεννηθεί παιδί στην οικογένεια μέσα στον προηγούμενο ή επόμενο χρόνο.

Είναι λοιπόν τόσο επικίνδυνος όσο λένε ή είναι μύθος;