Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΑΥΡΟΣ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑΥΡΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια της Γής και τον κυβερνά ο πλανήτης Αφροδίτη. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη «έχω» και έλκεται από τα υλικά αγαθά. Ο Ταύρος έχει ταλέντο να διαχειρίζεται χρήματα, ακόμη, πιθανόν να τον βρείτε σε κάποιο γραφείο ακινήτων, σε κάποια τράπεζα ή σε ένα αγρόκτημα. Ο Ταύρος λατρεύει τη φύση. Είναι δεμένος με τη  Γή, στέκεται συμπαγής και σταθερός σα βράχος, χωρίς τίποτε να διαταράσσει την ήσυχη στάση του. Μιλάει λίγο και λατρεύει την  ηρεμία,.  

Ο O Ταύρος θα σου επιτεθεί μόνο όταν τον παραπείσεις. Έχει τέτοιον αυτοέλεγχο ώστε θα τον δει ς θυμωμένο μόνο δύο-τρεις φορές στη ζωή του. Αλίμονο, όμως, αν εξαντλήσεις την υπομονή του. Ο Ταύρος μοιάζει με ποταμάκι που μαζεύει τις στάλες των βροχών, μα όταν παραγεμίσει μεταβάλλεται σε χείμαρρο, που σαρώνει στο δρόμο του και τα πιο δυνατά δένδρα.

Οι Ταύροι έχουν συνήθως ανεπτυγμένη σωματική διάπλαση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και λεπτοί Ταύροι, όπως π.χ. ο Φρεντ Ασταίρ. Λατρεύουν το καλό παραδοσιακό φαγητό και τις πικάντικες γεύσεις, γίνονται καταπληκτικοί μάγειροι. Καμιά φορά, όμως, το παρακάνουν. Πίνουν και τρώνε πολύ και ίσως χάνουν την ανθεκτική καλή υγεία τους αν πάψουν να γυμνάζονται και τους λείψει ο καθαρός αέρας. Οι Καρκίνοι και οι Ταύροι είναι οι σπιτόγατοι και οι φαγάδες του Ζωδιακού Κύκλου. 'Ένας Ταύρος προτιμά να φορέσει τις παντόφλες του, να ξαπλώσει στον καναπέ του άνετου σπιτιού του παρά να διασκεδάσει κάπου έξω, εκτός αν πρόκειται για κάποιο πολύ καλό ρεστοράν.

Ο Ταύρος θέλει πάντα να ξέρει πως οι λογαριασμοί είναι πληρωμένοι και υπάρχει πάντα φαγητό στο τραπέζι, Λατρεύει τα λουλούδια, τις όμορφες μυρωδιές της φύσης, το ψάρεμα, την κατασκήνωση την εξοχή. Ακόμη έλκεται πάρα πολύ από το αντίθετο φύλο. Ο Ταύρος είναι αισθησιακός, ευχάριστος και πάντα φιλικός. Οι άνθρωποι αγαπούν τον αυθόρμητο χαρακτήρα του. Του αρέσει να φλερτάρει αλλά όταν καταλήξει κάπου είναι απόλυτα πιστός και σπάνια ζηλιάρης. Είναι ισχυρογνώμων και επίμονος. Το πείσμα του είναι παροιμιώδες, αν και αυτός το θεωρεί απλώς υπομονή. Αν ποτέ βρεθείτε αντιμέτωποι με το πείσμα του υποχωρήστε και περιμένετε ώσπου να του περάσει.

απόλυτα σίγουρος για τις αποφάσεις του, αντίθετα από τον Κριό, που αποφασίζει πριν ακόμη σκεφτεί. Γι' αυτό και αργεί να θυμώσει, όταν όμως θυμώσει ...θυμηθείτε παρ' όλα αυτά πως ένας Ταύρος κουμαντάρετε εύκολα όταν έχει ένα χαλκά στη μύτη.

Οι Ταύροι λατρεύουν την οικογένεια και είναι απόλυτα πιστοί. 'Εχουν μεγάλο θάρρος και υπομονή, πιθανόν, όμως, να θεωρούν τους άλλους κτήμα τους. Λατρεύουν τα ακίνητα και τα μετρητά, αλλά μόνο για τη αισθητική ευχαρίστηση που προσφέρουν. 'Εχουν ανάγκη από το αίσθημα της ασφάλειας. Αρκεί να ξέρουν πως τα έχουν και αφήνουν στους Αιγόκερους, τους Παρθένους και τους Καρκίνους την δράση και τις λεπτομέρειες. Είναι, όμως, πολύ γενναιόδωρος και απόλυτα πιστός φίλος.

Ο Ταύρος διασκεδάζει με χοντρά αστεία όπως Π,χ. το γλίστρημα κάποιου από μπανανόφλουδα. Σπάνια όμως γίνεται μοχθηρός. Ο Ταύρος λατρεύει τους ωραίους πίνακες, την καλή μουσική, την πολυτέλεια, το καλό φαγητό. Δίνει μεγάλη σημασία στην αφή και την όσφρηση. Λατρεύει τα μαλακά, ακριβά υφάσματα, χρησιμοποιεί άπειρα αρωματικά λάδια και κολώνιες. Σίγουρα έχει σαν χόμπυ του το σχέδιο και τη ζωγραφική, έχει αμέτρητους δίσκους, πολλές απομιμήσεις έργων διάσημων ζωγράφων, κάνει πίνακες από χαλκό, ζωγραφίζει πήλινα δοχεία ή ασχολείται με τα ρούχα του. Λατρεύει το γαλάζιο σ' όλες τις αποχρώσεις του, το πράσινο, το καφέ, το ροζ, το πορτοκαλί σ' όλες του τις παραλλαγές.

Η αντοχή του Ταύρου μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Είναι ικανός για τις πιο μεγάλες θυσίες, για ατέλειωτη αγάπη και π γούστο. Συμβολίζει τη φιλανθρωπία, τη διαλλακτικότητα, αλλά και τη φιλαρέσκεια. Οι άνθρωποι του Ταύρου ζητούν υλικές l1πολαύσεις, θεωρούν το χρήμα «αρχή και τέλος των πάντων» και δουλεύουν σκληρά για να αποκτήσουν και τα δύο.

Απεχθάνεται τη σπατάλη και την επιπολαιότητα. Είναι υπομονετικός, αισθησιακός, γεμάτος θέρμη και δύναμη. Ο Ταύρος ανήκει στα Ζώδια της Γης και τον κυβερνά ο πλανήτης Αφροδίτη. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη «έχω» και έλκεται από τα υλικά αγαθά. Ο Ταύρος έχει ταλέντο να διαχειρίζεται χρήματα, ακόμη, πιθανόν, να τον βρείτε σε κάποιο γραφείο ακινήτων, σε κάποια Τράπεζα ή σ' ένα αγρόκτημα. Ο Ταύρος λατρεύει τη φύση.