Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΤΟΞΟΤΗΣ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΞΟΤΗΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΞΟΤΗΣ

 Η Τοξότης είναι η προσωποποίηση της ειλικρίνειας.  Δεν θα σας πει ποτέ ψέματα, ακόμη και αν το απαιτεί η ευγένεια. Είναι τόσο αυθόρμητη ώστε λέει πάντα ό,τι της περνάει από το μυαλό. Μπορεί να νιώσετε άσχημα εξαιτίας της; να είστε όμως σίγουροι πως δεν το κάνει επίτηδες. Θα αντιληφθεί το λάθος της πολύ αργά και θα προσπαθήσει να επανορθώσει. Δυστυχώς, όμως, χειροτερεύει την κατάσταση κάθε φόρα που το επιχειρεί. Ένα είναι το βέβαιο: δεν θα μπορέσετε να της κρατήσετε κακία. Μπορεί να θελήσετε να την πνίξετε την ίδια στιγμή που θα ξεστομίσει κάτι φοβερό, αλλά αργότερα θα τη συγχωρέσετε γιατί ξέρετε πως δεν είχε κακή πρόθεση. Στο κάτω κάτω η ειλικρίνεια είναι μεγάλο προτέρημα.

Μπορεί να θίξει τον ανδρισμό ή την υπερηφάνεια σας να θυμάστε όμως πως δεν θα πρέπει να βάλετε τις φωνές ή να την προσβάλλετε. Η Τοξότης είναι παρορμητική και οξύθυμη. Θα αντιδράσει αμέσως και δεν θα διστάσει να ανοίξει καυγά. Δεν εννοώ βέβαια πως θα πιαστεί στα χέρια μαζί σας. Δεν θα το κάνει ποτέ αυτό. Ξέρει όμως να αντιμετωπίζει τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις με μόνο της όπλο τα λόγια και πολλές φορές τον σαρκασμό. Ακόμη, ένα κοφτερό μυαλό και έναν περίεργο τρόπο να λύνει τις παρεξηγήσεις.

Η Τοξότης συχνά ζει μόνη της. Αγαπά την ανεξαρτησία της και θα αρρωστήσει αν την πιέσετε. Αγαπά πολύ την οικογένειά της, αλλά διατηρεί μια κάποια απόσταση, μόνο και μόνο για να μην ανακατεύονται στις υποθέσεις της. Αγνοεί απόλυτα ακόμη και τα πιο λεπτά ζητήματα στις οικογενειακές σχέσεις και δεν δίνει σημασία στην γνώμη κανενός. Είναι και αυτός ένας τρόπος αυτοάμύνας, γιατί πραγματικά πολλοί έχουν αντίρρηση για ορισμένες της πράξεις. Η Τοξότης είναι απόλυτα τίμια και δεν κρύβει τίποτα από κανέναν; γι' αυτό μπορεί να αποκτήσει κακή φήμη. Περιφρονεί την υποκρισία που απαιτεί η κοινωνία και είναι εκκεντρική. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει καμιά ανηθικότητα στο να γυρνάς στο σπίτι σου μέσα στα άγρια χαράματα με κάποιον γνωστό. Μπορεί να πρόκειται απλώς για μια φιλική συνάντηση, αλλά οι γείτονες σίγουρα θα το παρεξηγήσουν. Η Τοξότης της δεν πρόκειται να το καταλάβει αυτό. Πιστεύει πως η γνώμη των άλλων δεν έχει καμιά σημασία και πως το σημαντικό είναι ότι τελικά. δεν είναι ανήθικη. Αυτό, βέβαια, είναι λάθος, γιατί η κακή φήμη μπορεί τελικά να της κάνει πολύ κακό. Eίναι κακό γι' αυτήν το ότι είναι αφελής και εμπιστεύεται τον οποιοδήποτε σαν μικρό παιδί. Το αποτέλεσμα είναι να την εκμεταλλεύονται και να πληγώνεται. Αυτό συμβαίνει, και είναι περίεργο, κυρίως στον αισθηματικό τομέα. Μπορεί να είναι έξυπνη και λογική αλλά η καρδιά της είναι αγνή και ευάλωτη, με αποτέλεσμα να πληγώνεται πολύ συχνά.

Η Τοξότης λατρεύει τα ταξίδια και οτιδήποτε συμβαίνει έξω από το σπίτι. Ταξιδεύει διαρκώς και δεν έχει ανάγκη από ένα μόνιμο ζεστό σπίτι για να περνά τα βράδια της. Το μόνο που της χρειάζεται είναι ένας γερός ταξιδιωτικός σάκος! Λατρεύει τις εκδρομές, την κατασκήνωση και τον τουρισμό. Μπορεί να ξεκινήσει για κάποιο μεγάλο ταξίδι με την προοπτική να δουλεύει όπου βρει για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Μπορεί να είναι σπάταλη αλλά θα δουλέψει όταν χρειαστεί και δεν την ενοχλεί η πιθανότητα του να μείνει χωρίς λεφτά. Αγαπά τα σπορ και τις περιπλανήσεις, 'Oταν δεν ταξιδεύει, θα γυρνά όλη την ημέρα από φίλη σε φίλη ή στα μαγαζιά. Το σπίτι την πλακώνει, όταν είναι μόνη της. Είναι όμως φιλόξενη και δεν θα ενοχληθεί αν δεχθεί απρόοπτα την επίσκεψη δεκαπέντε φίλων που ήρθαν για καφέ, ακόμη και αν είναι δύο μετά τα μεσάνυχτα! Η Τοξότης αγαπά την ζωή και τον κόσμο. Απεχθάνεται  την μοναξιά. Επίσης απεχθάνεται τις διαταγές και την οποιαδήποτε μορφή πίεσης. Αν θέλετε κάτι μπορείτε να τo ζητήσετε. Δεν χρειάζεται να αγριεύετε κιόλας. Παρόλα αυτά δεν ανέχεται τους άβουλους και αδύνατους ανθρώπους. 'Όσο και αν ανδροφέρνει, κατά βάθος θέλει να ξέρει πως την βλέπετε σαν γυναίκα.

Η Τοξότης δεν αγαπά τις ευθύνες και είναι σχολαστικά ανέμελη. Ο αυθορμητισμός της δημιουργεί πολλές παρεξηγήσεις και καυγάδες που μπορεί να πληγώσουν την αγνή της καρδιά. Παρά την ανευθυνότητά της, όμως, δεν θα γυρέψει βοήθεια. Είναι ικανή να ξεπεράσει τον πόνο της. Μπροστά σας θα προσποιηθεί τόσο καλά που θα νομίζετε πως το ξεπέρασε. Από πίσω σας μπορεί να κλαίε πικρά. 'Όμως αυτό συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Συνήθως συζητά τα προβλήματά της με όλο το κόσμο, ακόμη και τα πιο προσωπικά. Είναι και αυτό ένα σημείο όπου μπορεί να παρεξηγηθεί.

Η Τοξότης φοβάται τον γάμο, γιατί αγαπά υπερβολικά την ελευθερία της. Αντίθετα αγαπά το φλερτ και φλερτάρει συχνά, χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο. Πολλοί την νομίζουν άκαρδη ή εύκολη γι' αυτόν τον λόγο. Αυτό είναι εντελώς άδικο, γιατί δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλώς, στην πρώτη περίπτωση αρνείται να πάρει στα σοβαρά και τον εαυτό της και τους άλλους. Στην δεύτερη είναι απλώς ιδιαίτερα φιλική και τίποτα παραπάνω. Ο γάμος δεν είναι γι' αυτήν ο σκοπός της ζωής. Θα έχει τόσα πολλά ενδιαφέροντα που ένας άνδρας δεν της είναι απαραίτητος. Αν τελικά παντρευτεί, όμως, να θυμάστε πως δεν πρόκειται να κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από έναν άνδρα. Είναι φεμινίστρια και το νοικοκυριό δεν είναι η μόνη της απασχόληση. Συνήθως εργάζεται και μετά τον γάμο μόνο και μόνο για να αλλάξει περιβάλλον, αλλά βαριέται εύκολα. Σπάνια θα δεχθεί μια μικρή πληρωμή, μόνο και μόνο επειδή η δουλειά έχει προοπτικές.

Η Τοξότης απεχθάνεται το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα, θα το κάνει όμως, όταν ξέρει πως δεν πρόκειται να τα κάνει κανείς άλλος. Πάντως δεν ενοχλείται ιδιαίτερα αν το κρεβάτι μένει ξέστρωτο όλη την ημέρα και τα πιάτα στοιβάζονται στο νεροχύτη. Θα τα κάνει όταν θελήσει και δεν ωφελεί να την πιέζετε. Και να ξέρετε πως μια Τοξότης σπάνια μαγειρεύει καλά. Ξέρει πάντως να τηγανίζει αυγά, να βράζει αυγά... Μην την αφήσετε μόνη της μέσα ,σ' ένα σούπερ μάρκετ. Θα αγοράσει όλα εκείνα  τα περίεργα είδη σάλτσας, μόνο και μόνο για την συσκευασία τους, και μπόλικες κονσέρβες! Λατρεύει τις περίεργες συνταγές και όλα εκείνα τα φαγητά και τις φρουτοσαλάτες που έχουν εμφάνιση, αλλά απαίσια γεύση (αν έχουν γεύση). H Τοξότης αγαπά τα παιδιά και εκείνα την λατρεύουν, πρέπει όμως πρώτα να ξεπεράσει τον φόβο της για τις ευθύνες για να μπορέσει να αποκτήσει μερικά. Είναι αισιόδοξη και έχει πάντα καλή διάθεση. Απεχθάνεται τα υπάκουα, φρόνιμα παιδιά, αντίθετα είναι πιθανόν να τους μάθει τα πιο περίεργα φασαριατζίδικα παιχνίδια. Θα τα πηγαίνει εκδρομές και θα τα διασκεδάζει με κάθε τρόπο. Οι  νεωτερισμοί και οι καινούργιες, επαναστατικές ιδέες των εφήβων την διασκεδάζουν, αλλά η περιέργειά της ,και η σκληρή της ειλικρίνεια μπορεί να τους ενοχλούν.

Η Τοξότης απεχθάνεται την πειθαρχία και την οργάνωση. Θα μαλώσει τα παιδιά της μόνον όταν είναι κουρασμένη ή θυμωμένη. Αυτό όμως δεν είναι δίκαιο και αυτή δεν είναι διαπαιδαγώγηση. Χρειάζεται περισσότερη πειθαρχία και σταθερότης.  Η Τοξότης είναι πολύ ικανή οικοδέσποινα. 'Έχει πάντα μια χαρούμενη φιλική διάθεση και θέλει να σας διασκεδάζει. Πιάνει εύκολα φιλίες ή αντίθετα μπορεί να είναι ανεξήγητα σιωπηλή (αυτό είναι σπάνιο). Είναι αδέξια. Συνεχώς σκοντάφτει και δεν ξέρει τι να κάνει τα χέρια της. Τα κουνά συνεχώς τραβώντας πίσω τα μαλλιά της. Ξεχνά πού έχει βάλει τα κλειδιά ή την τσάντα της και τα ψάχνει συνεχώς. Είναι ιδεαλίστρια. Περίεργη. Ανήσυχη. Σπάταλη. Αδέξια. Χαριτωμένη. Πολύ χαριτωμένη!