Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΤΟΞΟΤΗΣ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΞΟΤΗΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Ο Τοξότης είναι Ζώδιο της Φωτιάς και τον κυβερνά ο πλανήτης Δίας. Χαρακτηρίζεται από την λέξη «Αντιλαμβάνομαι». Συμβολίζει την φ

Ο Τοξότης είναι τίμιος, ειλικρινής και αυθόρμητος. Δεν λέει ποτέ ψέματα, όχι τόσο γιατί αγαπά την αλήθεια, αλλά περισσότερο γιατί συνήθως δεν σκέφτεται πριν μιλήσει, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα Ζώδια της Φωτιάς. Είναι ικανός να σας πληγώσει με τα σχόλιά του μόνο και μόνο γιατί έτσι του κατέβηκε. Θα καταλάβει το λάθος του όταν θα είναι πολύ αργά, και τότε θα προσπαθήσει να επανορθώσει, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο. Για παράδειγμα, είναι ικανός μόλις σας δει, να φωνάξει έκπληκτος: «μα πώς κατάντησες έτσι; τι χάλια είναι αυτά»; μπροστά σε όλο τον κόσμο, και κυρίως, μπροστά στην χειρότερή σας αντίζηλο! Είναι σίγουρο πως θα θελήσετε να τον στραγγαλίσετε. Μη βιάζεστε όμως, να ξέρετε πως είναι τελείως άκακος. Μιλά και ενεργεί χωρίς να σκέπτεται. Αυτό είναι όλο κι όλο το σφάλμα του.

Ο Τοξότης πιστεύει πως είναι ο καλύτερος διπλωμάτης του κόσμου και του είναι δύσκολο να καταλάβει ότι σας πλήγωσε. Μην τον κρίνετε αυστηρά. Είχε σίγουρα καλή πρόθεση. Στην πραγματικότητα είναι καταπληκτικός και ειλικρινής και προσπαθεί πάντα να σας διασκεδάζει. Τουλάχιστον αυτό ξεκινά να κάνει, άλλο αν τελικά αποτυχαίνει καμιά φορά. Το σίγουρο είναι πάντως εσείς δεν μπορείτε να του κρατήσετε κακία.

Ο Τοξότης είναι εξωστρεφής, ομιλητικός και βρίσκεται πάντα με κόσμο. Αγαπά τις πρωτότυπες ιδέες και το μυαλό του κινείται ακατάπαυστα, ακόμα κι όταν μοιάζει να κοιμάται. Κινείται συνεχώς και του είναι αδύνατο να καθίσει ακίνητος σε μια θέση.

 Λατρεύει τα ταξίδια και τις συνεχείς μετακινήσεις. Στο σπίτι του θα υπάρχει πάντα μια βαλίτσα μισογεμάτη, για κάθε ενδεχόμενο. Μπορεί να αποφασίσει, να διοργανώσει και να ξεκινήσει μια. εκδρομή, όλα αυτά μέσα σε μια μόνο ώρα!

Το ότι δεν του φτάνουν τα χρήματα, δεν είναι ποτέ ανασταλτικός παράγων. Αγαπά το απρόοπτο και τους αυτοσχεδιασμούς. Το πολύ-πολύ να συνεχίσει περπατώντας τα υπόλοιπα 150 μίλια είναι πολύ αισιόδοξος, για να σκεφτεί τέτοιες λεπτομέρειες.

Ο Τοξότης είναι παρορμητικός και αυθόρμητος. Αν κάποιος τον στριμώξει ή του φερθεί χυδαία, δεν θα διστάσει να ανοίξει καυγά κι είναι ικανός να τα βάλει μόνος του με 20 αντιπάλους μαζί. Το βασικό του όπλο είναι το κοφτερό μυαλό και τα έξυπνα επιχειρήματά του, κι αλίμονο  σ' αυτόν που θα πέσει θύμα του σαρκασμού ενός Τοξότη.

Απεχθάνεται τον περιορισμό και τους κανόνες και αρνείται να συμβιβαστεί με τα όσα προστάζει η κοινωνία.

Είναι ικανός να αρρωστήσει, αν τον πιέσετε. Είναι αφελής, γενναίος και αισιόδοξος και αρνείται να παραδεχθεί' την σοβαρότητα της ζωής, τουλάχιστον όσο είναι νέος. Ι Δεν αγαπά τις πολλές ευθύνες και σπαταλά την ενεργητικότητά του, με αποτέλεσμα να εξασθενεί. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι Τοξότες ανανεώνουν τις δυνάμεις τους όσο περνούν τα χρόνια και τα γηρατειά δεν τους είναι σχεδόν ποτέ πρόβλημα. Ο Τoξότης αγαπά τα τυχερά παιχνίδια και είναι πολύ τυχερός. Αν δεν συγκρατήσει την τάση του, κινδυνεύει να

ολόκληρη περιουσία. Είναι σπάταλος και γενναιόδωρος. Είναι αδύνατον γι' αυτόν να κάνει οικονομία, ε- αν υπάρχει κάποια συντηρητική επίδραση στο γεννητικό του χάρτη. Ο τυπικός, όμως, Τοξότης θα σου δώσει χρήματα χωρίς ποτέ να σε κάνει να νιώσεις υποχρεωμένος να του τα δώσεις πίσω. Είναι ικανός, επίσης, να ξοδεύει όλο το μισθό του σε μια βραδιά και μετά να αναρωτιέται πού ξόδεψε τόσα λεφτά!

Είναι πρόθυμος να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει ανάγκη με χρήματα και με λόγια, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για κάποιο χαμένο ζώο.

Είναι, όμως, και ισχυρός εχθρός. Ο Τοξότης συμβολίζεται από τον Κένταυρο, που τα βέλη του σπάνια αστοχούν.

Ο Τοξότης είναι πραγματικά διασκεδαστικός και μπορεί να σας μιλά και να μην καταλάβετε πώς πέρασε η ώρα, (χωρίς τελικά να λέει και τίποτα σπουδαίο). Πιάνει αμέσως κουβέντα με τον καθένα, ακόμη και με άγνωστους στο δρόμο, γι' αυτό έχει πολλούς γνωστούς. Είναι

φοβερά αδέξιος και χαλάει ό,τι και αν πιάσει στα χέρια του. Σκοντάφτει και είναι ικανός να παρασύρει μαζί του ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, καθώς πέφτει. Είναι εκ- κεντρικός, αντικομφορμιστής και ιδεαλιστής. Έχει καταπληκτική μνήμη, αλλά δεν θυμάται ποτέ πού άφησε το πανωφόρι του ή το καπέλο του. Είναι ακατάστατος και δεν συμπαθεί και πολύ τις δουλειές του σπιτιού. Θα τις κάνει, όμως, όταν ξέρει πως δεν υπάρχει κανείς άλλος που να μπορεί να τις κάνει.

Ένας Τοξότης δεν δένεται ποτέ πολύ με την οικογένειά του και συνήθως ζει μόνος του. Θα τους επισκέπτεται συχνά, αλλά δεν θα επιτρέψει καμιά ανάμιξή τους στα προσωπικά του. Ήδη η ζωή του είναι έτσι οργανωμένη, που πολλοί θα είχαν αντιρρήσεις. Ο Τοξότης δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανήθικος, αλλά αγαπά την ελευθερία του και είναι εκκεντρικός. Δεν του αρέσει να τον πιέζουν  και γι' αυτό παντρεύεται πολύ αργά ή και καθόλου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει σχέσεις με το αντί φύλο. Αντίθετα, είναι το μεγαλύτερό του ενδιαφέρον. 'Αλλο  έρωτας, άλλο γάμος. Ο Τοξότης χρειάζεται απόλυτη ελευθερία για να ασχολείται με τα άπειρα ενδιαφέροντά του και

φοβάται πως ο γάμος θα του την στερήσει.

Ο Τοξότης δεν μπορεί να πει ψέματα. Είναι τόσο τίμιος, που, η αλήθεια, θα καθρεφτιστεί αμέσως στο πρόσωπό του. Είναι, λοιπόν, καλύτερο γι' αυτόν να παραδεχθεί την αλήθεια (εκτός αν έχει ανερχόμενο Σκορπιό, που μπορεί να κρύψει απόλυτα τις σκέψεις του). Δεν είναι καθόλου εχέμυθος, αλλά είναι πολύ περίεργος και αδιάκριτος. Αγαπά τα ζώα, ίσως γιατί δεν έχουν πολλές προσωπικές απαιτήσεις

αντίθετα από τους περισσότερους ανθρώπους. Τρώει και πίνει πολύ και γίνεται πολύ καλός οικοδεσπότης: διασκεδάζει τους καλεσμένους του και τους παραταΐζει. Ο χαρούμενος και αισιόδοξος Τοξότης είναι πάντα μια πνοή αύρας στις παρέες. 'Έχει ανάγκη από ζεστασιά,  ευθυμία, ποικιλία, και, κυρίως, ελευθερία για να ευτυχήσει. Μια συμβουλή: θα τον βοηθούσε αν δεν ήταν τόσο ευθύς  με τους φίλους του. Η διπλωματία είναι πολλές φορές προτιμότερη. 'Έτσι δεν είναι;