Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ   Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΥΔΡΟΧΟΟΣ    Η ΓΥΝΑΙΚΑ  ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Ο Υδροχόος είναι Ζώδιο του αέρα και τον κυβερνούν ο Κρόνος και ο Ουρανός. Ο Ουρανός συμβολίζει την παρέκκλιση από τις συμβατικές αξίες, την πρωτoτυπία ,τις αλλαγές, την προοδευτικότητα, την ανεξαρτησία, την ευφυΐα. Τα απροσδόκητα γεγονότα και την ισχυρογνωμοσύνη. Ο Υδροχόος είναι το Ζώδιο της φιλίας και του ανθρωπισμού και συμβολίζεται από την λέξη «Ξέρω».

Πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το απροσδόκητο μαζί του. Παρά το γεγονός ότι είναι ευγενικός και ήσυχος, ο Υδροχόος αγαπά να προκαλεί τους  άλλους με την εκκεντρική του συμπεριφορά. Είναι μισός  Κρόνος και μισός Ουρανός, το κατεστημένο και η αλλαγή, άκρα αντίθετα ενωμένα σε έναν άνθρωπο. Θα φορέσει περίεργα ρούχα και θα πει περίεργα πράγματα μόνο και μόνο για να προκαλέσει το συντηρητισμό σας.

Ο Υδροχόος έχει πάρα πολλούς φίλους. Πιάνει φιλίες με τον οποιονδήποτε και χρησιμοποιεί συνεχώς την λέξη  «φίλος». Το γεγονός είναι βέβαια πως δεν συνδέεται πολύ  με κανέναν, αλλά θέλει να μαθαίνει τα πάντα για σας από καθαρή περιέργεια. Πιθανόν αυτό να πληγώσει τον εγωισμό σας, αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο Υδροχόος ενδιαφέρεται για τα πάντα, μόνο από απλή περιέργεια. 'Όταν βρει αυτό που ζητά, το μυστήριο εξαφανίζεται και εκείνος φεύγει αναζητώντας καινούργιο ενδιαφέρον, αντίθετα από τον Τοξότη που όταν ενδιαφέρεται για κάτι ενδιαφέρεται μόνιμα. Πάρτε το απόφαση πως δεν είσαστε τίποτε άλλο από ένα μικρό ψηφιδωτό στην πλάκα του κόσμου.

Ο Υδροχόος είναι συνήθως ψηλός και ξανθός (εκτός αν υπάρχει άλλη επίδραση στο γενετικό του χάρτη). Είναι παιδί του Ουρανού και έχει ένα παράξενο, απόμακρο βλέμμα που βλέπει το μέλλον. Σας δίνει την εντύπωση πως είναι αφηρημένος, στην πραγματικότητα όμως στο μυαλό του δουλεύει με χίλιες στροφές το λεπτό, ταξιδεύει στο μέλλον και αναλύει τη σκέψη σας.

Θα σας γεμίσει με αδιάκριτες ερωτήσεις και θα σας παρατήσει, όταν δει ότι δεν υπάρxει κανένα μυστήριο, ακριβώς την στιγμή που θα έχετε πειστεί πια ότι είστε σπουδαίοι. Ο Υδροxόoς έχει πoλλούς φίλoυς αλλά ελάχιστοι  από αυτούς

είναι πραγματικοί γιατί προτιμά την ποσότητα παρά την ποιότητα. 'Όπου κι αν πάει θα συναντήσει γνωστούς. Δεν μπορεί να κρατήσει όμως μια σχέση για πολύ καιρό, Ζει στο μέλλον και, τελικά, παρά τις τόσες γνωριμίες, είναι μόνος του. Οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται. Λένε πως ο Υδροχόος σκέπτεται, όπως θα σκέφτεται ο υπόλοιπος κόσμος μετά  πενήντα χρόνια.

Ο Υδροχόος είναι το Ζώδιο της ευφυΐας. Οι περισσότεροι επιστήμονες και οραματιστές έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριο. Ο κόσμος όμως δεν μπορεί να τους καταλάβει επειδή προχωρούν πολύ μπροστά και τους θεωρεί τρελούς. Ο 'Εντισον, ο Παστέρ, ο Γαλιλαίος ήταν Υδροχόοι. Υπάρχει ένας τόσο λεπτός διαχωρισμός ανάμεσα στην μεγαλοφυΐα και την τρέλα που πολλοί τα μπερδεύουν. Ο Υδροχόος μπορεί να φτάσει σε πολύ ψηλές σφαίρες σκέψεις και λένε πως έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με ανθρώπους πνευματικά διαταραγμένους. Μπορεί να  μειώσει την ανησυχία τους, απλώς μιλώντας τους ήσυχα,

'Έχει την ικανότητα να καθησυχάζει υστερικούς και φοβισμένους ανθρώπους. 'Ίσως είναι το τρομερά ευαίσθητο νευρικό του σύστημα που τον βοηθά σ' αυτό. Ο Ουρανός του χαρίζει την ικανότητα να βυθίζεται μέσα στο άγνωστο, του χαρίζει «διαίσθηση», τηλεπάθεια και ικανότητα να μαντεύει το μέλλον, ακόμη, τις σκέψεις και τις ανάγκες σας. Είναι ικανός να σηκώσει το τηλέφωνο και να ξέρει ποιος είναι, πριν ακόμη χτυπήσει. Μαντεύει ακόμη και Τις πιο θαμμένες σκέψεις και αγωνίες σας. Μεταδίδει συναισθήματα και σκέψεις σε αόρατα κύματα. Ο Υδροχόος απεχθάνεται τις προλήψεις και τα ταμ- πού. Πιστεύει πως οι παλιές αξίες είναι λανθασμένες και πως ο κόσμος χρειάζεται αλλαγή, αλλά δεν θα διακηρύξει ποτέ ανοιχτά Τις ιδέες του, ιδιαίτερα στην πολιτική, γιατί εκτός από επαναστάτης είναι και έξυπνος. Θεωρείτε ιδεαλιστής αλλά δεν θα ξεγελάσει τον εαυτό του πιστεύοντας τυφλά σε χαμένες υποθέσεις.Θα τις αγαπά αλλά δεν θα αγωνιστεί γι' αυτές. Σέβεται την παράδοση και την εξουσία, χάρις στην επίδραση του Κρόνου, αλλά

δεν θα διστάσει να ξεσκεπάσει τις ανόητες προλήψεις. Είναι αδύνατον να περιορίσεις έναν Υδροχόο, Όταν δεν θέλει. Είναι ανίκανος να αποκτήσει ένα μόνιμο ενδιαφέρον και αποφεύγει να δεσμεύεται προκαταβολικά με καθήκοντα και υποχρεώσεις. Για παράδειγμα δεν δίνει ποτέ συγκεκριμένο ραντεβού. Λέει Π.χ. «θα σε δω στο  τάδε ζαχαροπλαστείο, όπου συχνάζω». Και μπορεί  τελικά να έρθει στις δώδεκα, ενώ εσείς τον περιμένατε από τις οκτώ. Το λάθος δεν είναι δικό του. Έτσι και αλλιώς

δεν είχατε συγκεκιμένo ραντεβού. Eίπε πως θα περάσει το βράδυ και αυτό έκανε. Ίσως μάλιστα να εννοεί  «κάποιο βράδυ» και να έρθει τελικά την επόμενη βδομάδα. Πάντως, αν τον καταφέρετε και δώσει κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού, θα είναι ακριβέστατος (εκτός αν τον απαγάγουν τίποτα Αρειανοί, πράγμα πολύ πιθανό για έναν Υδροχόο).Είναι ειλικρινής και απεχθάνεται το ψέμα και την εξαπάτηση. Αποφεύγει να δανείζει και έτσι βάζει σε κίνδυνο την φιλία σας. Βλέπετε αν δεν κρατήσετε την υπόσχεσή σας δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να είναι φίλος σας. Ο ίδιος κρατά τον λόγο του και δεν αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς, το ίδιο όμως απαιτεί και από τους άλλους. Δεν είναι σπάταλος και είναι πολύ τίμιος. Αλλά είναι ικανός να καταστρέψει όλη την εικόνα εξαπατώντας σας με χίλιους έξυπνους τρόπους. Θα σας πει τόσα πολλά που τελικά θα μπερδευτείτε. Η αναζήτηση της αλήθειας συγκρούεται τις επιθυμίες του. Παρόλα αυτά δεν θα προσπαθήσει ποτέ να σας επιβάλει την γνώμη του. Εσείς, πάλι με την σειρά σας, δεν πρέπει να ανακατευτείτε στις υποθέσεις του.