Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΖΥΓΟΣ- Η ΓΥΝΑΙΚΑ  ΖΥΓΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΖΥΓΟΣ

 

Θα σας γοητεύσει και θα σας αιχμαλωτίσει για πάντα με ένα του μόνο χαμόγελο. Θα υποταχθείτε αδιαμαρτύρητα και δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε τόσο εύκολα. Είναι, άραγε, το χαμογελαστό του βλέμμα ή τα έξυπνα επιχειρήματα που σας καθήλωσαν; Νομίζω όλα αυτά. Ο Ζυγός έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα από όλα τα άλλα Ζώδια να σας αιχμαλωτίσει. Είναι αυτός που ανήγαγε το ειδύλλιο σε επιστήμη (χωρίς βέβαια καμιά κακή πρόθεση). Ο Ζυγός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη και ενδιαφέρον από το αντίθετο φύλο και δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για αυτό μέχρι να πεθάνει, έστω και θεωρητικά. Όταν όμως κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του θα μείνει αναποφάσιστος ως προς το τι θα κάνει έπειτα θα την παντρευτεί, θα την εκμεταλλευτεί, δεν θα κάνει τίποτα; Περιμένετε μέχρι να αποφασίσει. Αν τελικά θελήσει να διαλύσει τον δεσμό του, δεν θα το πει. Είναι καλόκαρδος και δεν θέλει να λέει όχι, αγνοώντας πως η αναβολή είναι χειρότερη από το ξεκαθάρισμα μιας υπόθεσης. Αν υποπτευθεί πως είναι άδικος σε βάρος κάποιου, η αποφασιστικότητα του θα είναι ατέλειωτη. Ακριβώς επειδή φοβάται όμως, ότι είναι άδικος και σκληρός, μπορεί τελικά να παντρευτεί κάποια που δεν θέλει και έτσι να αποτύχει παταγωδώς ή, αντίθετα, να χάσει μια μοναδική περίπτωση, ακριβώς επειδή είναι αναποφάσιστος.

Είναι συνηθισμένη η περίπτωση ενός Ζυγού που διατηρεί δεσμό με τρεις ή τέσσερις γυναίκες ταυτοχρόνως, μόνο και μόνο για να ζυγίσει τις πιθανότητες της κάθε μιας να γίνει το ταίρι της ζωής του. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι αναίσθητοι ή άκαρδοι. Απλώς αναζητούν το τέλειο και... ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Άλλωστε δεν βλέπει να σας κάνει κακό, μια και είναι τόσο αντικειμενικός. Υπάρχει βέβαια και ο Ζυγός που έμπλεξε στα δίχτυα μιας αποφασιστικής γυναίκας. Αλλά ας μην πιάνουμε τα άκρα.

Οι Ζυγοί είναι ασταθείς και αναποφάσιστοι. Καμιά φορά είναι, επίσης, επιπόλαιοι και ανειλικρινείς στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την πραγματικότητα, που είναι γεμάτη δυσάρεστες καταστάσεις. 'Όσοι έχουν γεννηθεί σ' αυτό το Ζώδιο είναι πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να συμβιβασθούν, παρά να συνεχίσουν να αγωνίζονται για αυτά που πιστεύουν.

Ο Ζυγός δεν κρατά ποτέ κακία σε κανέναν εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις. Είναι άκακος και απεχθάνεται το κουτσομπολιό. Δεν θα προσπαθήσει ποτέ να σας αποσπάσει ένα μυστικό. Το ότι συζητά μαζί σας τόση ώρα δεν σημαίνει πως προσπαθεί να ανακαλύψει κάτι, ρωτά γιατί θέλει απλώς να σχηματίσει μια σωστή γνώμη εξετάζοντας αφηρημένες θεωρίες και όχι προσωπικές υποθέσεις. Μπορεί να αργεί να αποφασίσει, βέβαια, τι είναι το σωστό, αλλά όταν αποφασίσει θα είναι η πιο τέλεια, λογική λύση που δόθηκε ποτέ από άνθρωπο, αν και θα εξετάσει το θέμα με μόνα κριτήρια τα γεγονότα. Δεν διεισδύει στα βαθύτερα αίτια και αυτό είναι μάλλον άδικο, γιατί εξετάζει τα πράγματα μόνο επιφανειακά. Δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που σας πλήγωσε, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε καν τι είναι αυτό που έχει πληγώσει τον ίδιο. Η καθαρή λογική και ο έξυπνος ορθολογισμός του, επομένως, δεν είναι τόσο τέλεια όσο θα ήθελε, και αυτό είναι πολύ ανθρώπινο.

Ο Ζυγός είναι γενναιόδωρος και πιστεύει πως αξίζει να ξοδεύει κανείς σε ότι φέρνει ομορφιά και ευτυχία. Αγαπά τον κόσμο και θα έχει επισκέψεις όλο το 24ωρο, εκτός από τις ώρες που ξεκουράζεται. Αλίμονο σε όποιον τον ενοχλήσει εκείνη την ώρα. Αγαπά τις εκλεκτές, ευχάριστες παρέες, απεχθάνεται, όμως, τον συνωστισμό. Παθαίνει κλειστοφοβία όταν τον πιέζουν άνθρωποι. Τον ενοχλεί ο θόρυβος, τα δυνατά φώτα, τα χτυπητά χρώματα και γενικά ό,τι καταστρέψει την αρμονία γύρω του.

Και λίγα λόγια για την σύζυγο: Ο Ζυγός απεχθάνεται την ακαταστασία και τον θόρυβο. Γεμίστε το σπίτι με αποσμητικά χώρου όταν μαγειρεύετε λάχανο, μην τον ταΐζετε κονσέρβες και ψωμί που έμεινε μια βδομάδα στην  κατάψυξη. Προς Θεού μην ξεχάσετε να ξεσκονίσετε ή να στρώσετε τα κρεβάτια. Ο ίδιος, βέβαια, είναι απελπιστικά ακατάστατος, εσείς όμως πρέπει να συμμαζεύετε τα πάντα. Αν δείτε πως είναι συνεχώς μουτρωμένος, πως αποφεύγει το σπίτι και έρχεται μόνο για να κοιμηθεί, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να τον ενοχλεί το ίδιο το σπίτι. Μήπως τα χρώματα των τοίχων τον ενοχλούν; Μήπως τα κάδρα ή τα έπιπλα είναι αντίθετα με τα γούστα του; Μήπως σας βρίσκει αιώνια πασαλειμμένη με κρέμες; Μήπως τα παιδιά τσιρίζουν όταν αυτός ξεκουράζεται;

Αλλάξτε την διακόσμηση, φορέστε ένα ακριβό άρωμα και στείλτε τα παιδιά για ύπνο. Θα γνωρίσετε έναν τελείως διαφορετικό άνδρα. Ο Ζυγός δεν ενθουσιάζεται και τόσο με την σκέψη πως θα γίνει πατέρας. 'Όταν όμως γεννηθούν, θα προτιμήσει την πατρότητα από την μοναξιά και θα καταλήξει να ξετρελαθεί μαζί τους. Θα γίνει «χαζομπαμπάς». Θα φροντίζει να τους φέρεται δίκαια εξηγώντας τους πάντοτε για ποιο λόγο τα τιμώρησε, και δεν θα αφήσει κανέναν να τα αδικήσει. Θα τα μάθει, όμως, να μην αδικούν και αυτά με την σειρά τους. Τα παιδιά θα τον αγαπούν, αλλά θα κουράζονται από την συνεχή συζήτηση και πρόκλησή του. Να ξέρετε, όμως, πως ποτέ δεν θα σας παραμελήσει για χάρη των παιδιών, φτάνει να μην τον παραμελείτε και εσείς. Ο Ζυγός χρειάζεται κάποιον που να τον αγαπά και να τον επαινεί. Ακόμη, χρειάζεται κάποιον πιο αποφασιστικό, που να παίρνει την πρωτοβουλία, γιατί ο ίδιος φοβάται μήπως κάνει λάθος κίνηση. Πάρτε Τα ηνία στα χέρια σας. Θα σας ευγνωμονεί μέχρι να πεθάνει, Και στο κάτω-κάτω δεν θα χρειαστεί να περιμένετε.