Make your own free website on Tripod.com

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ  -  Ο ΑΝΤΡΑΣ  ΖΥΓΟΣ- Η ΓΥΝΑΙΚΑ  ΖΥΓΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΟΥ

Ο Ζυγός είναι Ζώδιο του αέρα και τον κυβερνά η Αφροδίτη. Κοινωνικοί και γοητευτικοί όσοι γεννήθηκαν τον Οκτώβρη, έχουν πολύ ανεπτυγμένο μέσα τους το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι Ζυγοί αγαπούν τους ανθρώπους, αλλά μισούν τα μεγάλα πλήθη και την φασαρία. Επιζητούν την γαλήνη και την αρμονία, μισούν τους καυγάδες και τον πόλεμο, προσπαθούν πάντα να συμβιβάζουν αυτούς που τσακώνονται.

Οι Ζυγοί είναι πολύ έξυπνοι, αλλά συγχρόνως πολύ αφελείς και εύπιστοι. Είναι καλόκαρδοι και τους είναι αδύνατο να πουν «όχι» σε έναν φίλο φοβούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Ο κόσμος πιστεύει πως, επειδή το Ζώδιο συμβολίζεται με την ζυγαριά της δικαιοσύνης, οι Ζυγοί είναι πάντα ισορροπημένοι. Αυτό είναι λάθος. Ο Ζυγός, ακολουθώντας την ακριβή διαδικασία του ζυγίσματος, θα γέρνει μια από την μια και μια από την άλλη, μέχρις ότου καταφέρει να ισορροπήσει τα πράγματα μέσα του. Δυστυχώς, όμως, αυτή η περίοδος της απόλυτης ισορροπίας κρατά πολύ λίγο. Τον υπόλοιπο καιρό ο Ζυγός θα ταλαντεύεται ζυγίζοντας τα πράγματα και μη ξέροντας  τι να αποφασίσει. Άλλοτε θα είναι μελαγχολικός και ανήσυχος, άλλοτε πάλι θα είναι χαρούμενος και αισιόδοξος. Βλέπετε ο Ζυγός είναι Ζώδιο του αέρα και πραγματικά αιωρείται ασταμάτητα.

 Δεν έχει όμως την δυαδική ιδιότητα των Διδύμων, οι οποίοι, όταν αλλάζουν προσωπικότητα, αλλάζουν απόλυτα. Ο Ζυγός διατηρεί την προσωπικότητά του, απλώς αλλάζει διάθεση. Αμφιταλαντεύεται αναποφάσιστος, γιατί απεχθάνεται τις βιαστικές αποφάσεις. Θέλει να εξετάσει όλες τις πλευρές πριν βγάλει μια απόφαση. Βλέπετε, αναζητά την ισορροπία, το τέλειο, μέχρι να το βρει θα αιωρείται και ο ίδιος και οι ιδέες του.

Μερικοί θεωρούν τον Ζυγό τεμπέλη και αργόσχολο, άλλοι υπερβολικά εργατικό. Η αλήθεια είναι πως είναι και τα δύο. Ήδη αναφέραμε πως είναι μια έτσι και μια αλλιώς. Μπορεί να δουλεύει σκληρά και ασταμάτητα, μετά, όμως, χρειάζεται μια περίοδο ανάπαυσης για να αναλάβει πάλι δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν πρόκειται να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του, όσο και να φωνάξετε. Άδικος κόπος, μια και βρίσκεται σε άλλο κόσμο! Μετά από αυτήν την χρονική περίοδο θα σηκωθεί πάλι μόνος του και θα γυρίσει στην σκληρή δουλειά. Είναι δηλαδή σαν να έχετε να κάνετε με δύο ανθρώπους. Διατηρεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα από τόσο αντιφατικές καταστάσεις. Γνωρίζει άλλωστε πως η μεγαλύτερη απειλή της υγείας του είναι η υπεραπασχόλησή του με κάτι.

Ακόμη και ένας αδύνατος Ζυγός έχει τις καμπύλες του και δεν είναι ποτέ υπερβολικά λεπτός. Αν, μάλιστα, έχει ανερχόμενο Ταύρο, είναι παχύσαρκος. Πολλοί Ζυγοί βασανίζονται από έλκος επειδή τρώνε πολύ και έχουν αναστατωμένη συναισθηματική ζωή. Αγαπούν το υπερβολικό φαγητό, τα ποτά και τον έρωτα, αλλά γενικά είναι πολύ πιο υγιείς από πολλούς άλλους, εκτός αν κουράζονται πολύ.

Δεν μπορεί κανείς να πει πως ο Ζυγός είναι αυτό που λέμε όμορφος. Έχει, όμως, ένα χαμόγελο που δεν θα ξεχαστεί.

 Ο Ζυγός, όμως, δεν μπορεί να πιέζεται, θα μπλεχτεί περισσότερο. Μένει αναποφάσιστος ακόμα και για το  ποια κάλτσα θα φορέσει πρώτα. Θα ζυγίζει συνεχώς Τα  υπέρ και τα κατά και εσείς πρέπει να κάνετε υπομονή. Βέβαια ο Ζυγός δεν θα δεχτεί ποτέ πως είναι αναποφάσιστος. Νομίζει πως, εφόσον καταλήγει τελικά κάπου, είναι αποφασιστικός. .Άσχετα πόσον καιρό θα κάνει να καταλήξει κάπου. Μέχρι τότε θα αλλάζει συνεχώς γνώμη και καλό θα είναι να μην βασιστείτε πάνω του.

Οι Ζυγοί μισούν την υπερβολή, αν και οι ίδιοι υπερβάλλουν συχνά. Αγαπούν τα βιβλία και έχουν την καταπληκτική ικανότητα να συγκεντρώνονται και να μελετούν πολύ σοβαρά θέματα. Αγαπούν την αρμονία των ήχων, των χρωμάτων, την ορθή χρήση των λέξεων στον γραπτό και προφορικό λόγο. 'Ολοι οι Ζυγοί αγαπούν τις τέχνες και την διακόσμηση. Πιστεύουν επίσης ότι πρέπει να πάρουν ό,τι καλύτερο έχει να τους προσφέρει η ζωή από την υλική πλευρά, -όμορφα ρούχα, ακριβά έπιπλα και κοσμήματα. Επειδή αγαπούν τις κοινωνικές σχέσεις, και γενικά η ζωή τους είναι έντονη, χρειάζονται ένα σπίτι με μεγάλους χώρους υποδοχής και τέλεια προσεγμένη δια- κόσμηση. Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Λανθασμένα χρώματα ή κάδρα θα επιδράσουν αρνητικά στη διάθεση του Ζυγού, χωρίς ο ίδιος να καταλάβει ποτέ την αιτία. Επί- σης αγαπά το απαλό φως, την εύθυμη μουσική (παρακαλώ όχι δυνατά), το καλό φαγητό, τα καλά κρασιά και την ενδιαφέρουσα παρέα.

Ο Ζυγός φέρνει την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι ο αιώνιος αναζητητής της αρμονίας, του τέλειου. Είναι η αιώνια ζυγαριά που πάνω στους δίσκους της αμφιταλαντεύεται ο χρόνος και ο κόσμος ψάχνοντας την αλήθεια, την απόλυτη ισορροπία